transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 14-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-09-2013

Cererea pentru pavelele ecologice s-a dublat Ón ultimii doi ani - analiza Symmetrica

Cererea pentru pavelele ecologice s-a dublat Ón ultimii doi ani - analiza Symmetrica

Românii se arată din ce în ce mai interesaţi de pavarea ecologică, în ultimii doi ani cererea de pavele ce asigură şi creşterea vegetaţiei dublându-se, potrivit datelor Symmetrica, principalul producător local şi liderul pieţei autohtone de profil.

“În ultimii doi ani construcţiile ecologice au început să prindă contur şi în România, mai ales în cazul amenajărilor peisagistice, unde armonizarea cu mediul înconjurător este obligatorie. Pe lângă efectul estetic al pavelelor ecologice, principalul lor avantaj constă în faptul că evită stagnarea apei provenite din precipitaţii şi permit drenarea suprafeţele pe care sunt aplicate”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.
 
Potrivit afirmaţiilor sale, în ultimii doi ani cererea de pavele ecologice s-a dublat, cel mai des aceste fiind alese pentru spaţiile publice, cu preponderenţă pentru proiectele de parcări. Pe lângă avantajele pe care le oferă acest tip de pavele, unul dintre motivele pentru care cererea a crescut poate fi pus şi pe seama preţului pe metru, cel pentru de pavele ecologice fiind cu aproximativ 10% mai mic decât cel pentru pavele clasice.

“În acest moment, pavelele ecologice ocupă un procent de aproximativ 5% din producţia totală a Symmetrica, ce ajunge la 11.500 m zilnic. Dacă în următoarea perioadă cererea va continua să crească vom lua în considerare mărirea capacităţii de producţie pe acest segment”, a subliniat Sebastian Bobu.

Acesta a mai adăugat, de asemenea, că pe lângă proiectele publice în cadrul cărora sunt tot mai mult folosite pavajele ecologice, şi clienţii persoane fizice optează pentru acest tip de produse.

Beneficiile pavării ecologice

Când vine vorba de beneficii, pavarea ecologică prezintă un avantaj considerabil, comparativ cu sistemul de pavaj impermeabil, întrucât permite precipitaţiilor atmosferice să alimenteze pânza freatică.

Astfel, apa nu mai trebuie colectată prin conducte şi scurgeri ce necesită investiţii suplimentare. Mai mult, pavelele ecologice au o capacitate ridicată la drenaj şi o rezistenţă foarte mare, motiv pentru care acest sistem este utilizat atât pentru aleile pietonale, cât şi pentru parcările de autovehicule.

În ceea ce priveşte montajul, pavelele ecologice nu sunt mai pretenţioase decât cele clasice. Datorită faptului că greutatea acestora este mai mică, montajul se face destul de rapid.

“Pavelele ecologice reprezintă o soluţie excelentă de pavare a spaţiilor publice. Pe lângă costurile mai scăzute de achiziţie şi de montaj, acestea nu alterează mediul, lăsând iarba să crească. Astfel, în cazul parcurilor, spaţiile verzi amenajate în acest mod pot fi folosite pentru a se circula pe ele. Dacă vorbim de parcări, acestea au un aspect plăcut şi nu afectează peisagistica zonei, vegetaţia rămânând intactă. De asemenea, pavajele ecologice consolidează spaţiile uşor inundabile fără a afecta creşterea plantelor”, a mai adăugat reprezentantul companiei.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar