transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 20-05-2024 4.5879 lei 4.9751 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 24-08-2011

Cresterea cursului de schimb franc elvetian - leu majoreaza preturile la materialele de constructii

Cresterea cursului de schimb franc elvetian - leu majoreaza preturile la materialele de constructii Creşterea cursului de schimb valutar franc elveţian / leu, dar şi a costurilor la materia primă de la începutul anului, a determinat conducerea Sika, liderul pieţei locale de materiale chimice pentru construcţii, să ia decizia majorării preţurilor cu 10-15% începând cu data de 1 septembrie 2011 pentru o parte dintre produsele comercializate în România.

„Evoluţia ascendentă, încă de la începutul anului 2010, a preţurilor materiilor prime, a combustibililor şi implicit a costurilor de transport pe pieţele internaţionale, reprezintă factorul care a determinat majoritatea companiilor de construcţii să recurgă, la nivel global, la o creştere a preţurilor produselor fabricate şi comercializate”, a declarat Ileana Nicolae, directorul general al Sika România. Aceasta a mai adăugat că toate subsidiarele companiei din întreaga lume au luat decizia majorării preţurilor cu aproximativ aceleaşi marje.

Creşterea preţurilor se va face simţită începând cu luna septembrie la produsele din gamele de aditivi, pardoseli, sigilări, lipiri şi sisteme de acoperişuri, atât pentru retail cât şi pentru industrie.

În ultimii trei ani nu au fost operate schimbări de preţuri, Sika România reuşind astfel să susţină financiar interesele partenerilor săi în detrimentul propriei profitabilităţi. Devenind o decizie inerentă, majorarea preţurilor va contribui însă la menţinerea nivelului de competitivitate şi calitate a produselor pe plan local, potrivit reprezentanţilor companiei.

Conform estimărilor Sika România, preţurile materiilor prime s-au majorat cu aproximativ 60% în prima jumătate a acestui an, comparativ cu 2010, fiind aşteptate noi scumpiri ale acestora până la finele lui 2011.

„Ponderea materialelor de construcţii din portofoliul Sika în valoarea totală a unui proiect este cuprinsă între 1 si 3%. În acest fel, majorarea preţurilor va fi foarte puţin resimţită de către dezvoltatorii de proiecte”, a mai declarat Ileana Nicolae.


Aceasta a subliniat că majorarea preţurilor este compensată de rentabilitatea produselor, acestea contribuind la reducerea costurilor finale în cadrul unui proiect şi ajutând la obţinerea unor consumuri reduse de energie pe termen lung.

Spre exemplu, folosirea de aditivi Sika la producţia de betoane determină diminuarea costurilor prin scăderea consumului de ciment/m3, a consumului de apă, de energie şi a reducerii uzurii echipamentelor folosite.

Sika România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 15,4 milioane de euro, iar pentru anul în curs mizează pe un avans al business-ului de aproximativ 10%, la 17 milioane de euro.

Sika AG, cu sediul în Baar, este o companie elveţiană activă la nivel global, care deserveşte piaţa materialelor chimice speciale pentru construcţii şi industrie. Grupul este lider în tehnologiile de procesare utilizate în domeniul sigilărilor, lipirilor, hidroizolaţiilor, ancorărilor, aditivilor pentru betoane şi pentru mortare, protecţiilor anticorozive, pardoselilor, acoperişurilor şi faţadelor.

În prezent, Sika numără subsidiare în 74 de ţări şi aproximativ 13.500 de angajaţi la nivel global care asigură o legătură stabilă între clienţi şi companie şi garantează reuşita strategiei de afaceri. Graţie acestei structuri complexe, Sika generează vânzări anuale de 4,4 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002 iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov - prima unitate de producţie Sika din România. Compania este structurată în două divizii - Divizia de Construcţii şi Divizia Industrie – furnizând pe piaţa locală materiale chimice de construcţii (produse pentru sigilări, lipiri, ranforsări, reparaţii, hidroizolaţii şi protecţii).

Printre obiectivele la care Sika România a contribuit cu sisteme de materiale specifice marilor proiecte se numără noul terminal al Aeroportului Henri Coandă-Otopeni, Autostrada Transilvania, A2, staţia de epurare Glina, Stadionul Naţional, Parcul Eolian Fântânele, Biblioteca Naţională. Produsele Sika pot fi gasite şi în reţelele DIY Artsani, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin şi Mr. Bricolage..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Breno
You can add my name because my retoiacn at first was disbelief but when it started popping up all over the place I knew it must be true. I settled in to a nice quiet thank you to President Obama followed quickly with, good, can we move on now.Later when I heard that President Obama insisted the burial be proper even for someone that could be called the most hated man on the planet I was reminded of why I voted for President Obama. Its nice to see class back in the White House.
Jacki
I could read a book about this without finding such real-world appraocehs!
Rena
I can arleday tell that's gonna be super helpful.
Victor
Putina reclama, putin pupat de cur....criza mare!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar