transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-10-2013

Cum sa faci economii la incalzirea locuintei si producerea de apa calda - sfaturi de la Ariston

Cum sa faci economii la incalzirea locuintei si producerea de apa calda - sfaturi de la Ariston

Potrivit Ariston Thermo România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de echipamente destinate încălzirii, producerii de apă caldă menajeră şi climatizării aerului, românii ar putea economisi o mare parte din energia dedicată încălzirii locuinţei. În acest sens, o importanţă sporită ar trebui acordată produselor care pot asigura un confort termic ridicat, cu un consum redus de energie.

Astfel, pentru asigurarea unui consum cât mai mic, primul pas este ca la alegerea echipamentelor de încălzire să fie luate în calcul mai ales produsele cu clase energetice ridicate.

„Deşi produsele din clasele A++, A+ şi A au un preţ mai ridicat decât cele din clasele economice, conform raportului calitate-preţ, primele sunt mult mai rentabile, ajutând atât la economisirea energiei pe termen lung, cât şi la reducerea considerabilă a emisiilor de CO2, menajând în acest fel şi echilibrul ecologic”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Sales and Operations Manager Ariston Thermo România. 


Sfaturi pentru reducerea costurilor

- Instalarea unei centrale termice în condensare

- Instalarea unui sistem de panouri solare

- Instalarea unui sistem cu pompe de căldură

- Izolarea locuinţei

- Utilizarea programelor de încălzire presetate

- Verificarea periodică a instalaţiei de încălzire


În topul celor mai eficiente produse din punct de vedere energetic se regăsesc centralele termice în condensare. Instalarea unui astfel de sistem de încălzire poate aduce o economie de până la 35% la consumul de gaz. În comparaţie cu centralele termice convenţionale, acestea oferă o eficienţă net superioară aducând beneficii maxime din punct de vedere al consumului energetic şi al costurilor.

„O centrală termică convenţională nu produce numai căldură, ci şi abur (condens), care este evacuat. Vaporii de apă din gazele arse conţin energie pe care centralele termice obişnuite nu o recuperează, acestea dispersând energia produsă în timpul arderii.

Datorită tehnologiei inovatoare, centralele termice în condensare reutilizează energia gazelor de evacuare şi măresc valoarea calorifică inferioară, atingând astfel o eficienţă termică de până 108% şi aducând economii de până la 35%”, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

O altă metodă de economisire a energiei, de data aceasta necesară producerii de apă caldă menajeră, este instalarea unui sistem de panouri solare. Acesta poate duce la asigurarea necesarului de apă caldă menajeră în proporţie de 70%, investiţia putând fi astfel amortizată în aproximativ 5 ani.

Instalarea de încălzitoare de apă cu pompă de căldură reprezintă, de asemenea, o alternativă pentru reducerea costurilor, aducând economii ce pot ajunge chiar şi la 70%.

„Dincolo de faptul că încălzitoarele de apă cu pompă de căldură răspund nevoii de eficientizare a consumului, acestea pot fi folosite şi alături de un sistem de panouri solare, având avantajul de a funcţiona şi iarna şi aducând astfel o economie suplimentară”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Încălzitoarele de apă cu pompă de căldură reprezintă o inovaţie tehnologică pe piaţa locală, acesta producând apă caldă menajeră cu ajutorul căldurii absorbite din aer. Astfel, dacă un boiler electric foloseşte exclusiv energia electrică pentru a încălzi apa, acestea utilizează în proporţie de 70% căldura din aer şi doar în proporţie de 30% electricitatea.

Dincolo de instalarea unui sistem de încălzire ecologic, Ariston recomandă şi respectarea altor principii, care pot aduce, la rândul lor, reduceri suplimentare de costuri.

Sfaturi practice pentru un plus de economie

Pentru a beneficia de un indice de confort termic potrivit, dar şi pentru a face economii, specialiştii Ariston recomandă accesoriile de termo-reglare (cronotermostate, senzori externi de temperatură, etc)  şi utilizarea programelor de încălzire presetate, sau a propriilor programe personalizate astfel încât instalaţia de încălzire să consume în deplină concordanţă cu nevoile de consum. Mai mult, pentru a evita pierderile semnificative de căldură, nu este indicată instalarea termostatelor în imediata apropiere a ferestrelor.

Radiatoarele nu trebuie mascate de obiecte de mobilier, iar dacă nu încălzesc uniform trebuie aerisite la fiecare început de sezon rece şi este preferabil să fie dotate cu robinete termostatate, pentru un control al temperaturii în fiecare cameră şi evitarea pierderilor de căldură.

În plus, izolarea locuinţei, a uşilor şi a ferestrelor reprezintă, de asemenea, una dintre investiţiile care, pe termen lung, ajută la utilizarea eficientă a energiei şi reduce semnificativ cheltuielile de încălzire sau de răcire a casei, meţinând temperatura din interior constantă.

Un alt aspect important este şi faptul că atmosfera plăcută din încăpere nu este asigurată doar de temperatură, ci şi de umiditatea aerului. Astfel, cu cât aerul este mai uscat, cu atât senzaţia de răcoare dintr-o încăpere este mai pregnantă.

Potrivit reprezentanţilor Ariston, pentru a asigura funcţionarea unei centrale la randament maxim, instalaţia de încălzire trebuie verificată cel puţin o dată pe an, astfel putând evita atât deteriorarea precoce a sistemului, cât şi consumul crescut de energie.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar