transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-08-2014

De ce trebuie sa faci igienizarea aparatului de aer conditionat din locuinta ta

De ce trebuie sa faci igienizarea aparatului de aer conditionat din locuinta ta

Intr-o prima faza, achizitia unui aparat de aer conditionat are la baza nevoia de a ajusta temperatura aerului la un nivel optim, mai ales in anotimpul calduros. Prin ajustarea temperaturii, se elimina disconfortul termic care are un impact negativ asupra organismului uman, prin starile de oboseala prelungita si stresul pe care il genereaza.

La ce riscuri te supui daca nu faci igienizarea aparatului de aer conditionat

Totusi, pe langa functia de reglare a temperaturii, aparatul de aer conditionat mai indeplineste o functie, poate mai putin avuta in vedere, dar la fel de importanta, si anume, curatarea si purificarea aerului de respirat, mai ales in contextul actual, in care nivelul de impuritati aflate in aer este in continua crestere datorita prafului, poluarii, aglomeratiei, microorganismelor existente etc. Totodata, mai putin stiut este faptul ca, poluarea si impuritatile aflate in aerul din interior ating cote semnificative, ceea ce a determinat ca in anumite tari dezvoltate cum ar fi: Statele Unite ale Americii, Canada etc. poluarea din interior sa fie situata in primele cinci riscuri de urgenta privind sanatatea publica.

In aerul din interior se gaseste un amestec invizibil de particule de praf, polen, par si matreata de animale, spori de mucegai, fum etc., care se poate dovedi dificil pentru respiratie si periculos pentru sanatate. In aceste conditii, filtrul cu care este prevazut aparatul de aer conditionat capata o importanta majora in ceea ce priveste mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor respiratorii, cum ar fi: astm, rinite, bronsite, episoade alergice etc.

Ce este si cum se face o igenizare corecta pentru un aparat de aer conditionat

Un proces corect si complet de igienizare a unui aparat de aer conditionat are in vedere curatarea filtrelor, vaporizatorului, turbinei, condensatorului si a tavii de condens cu solutii speciale degresante si/sau antibacteriene, care au atat rol de curatare, cat si rol de igienizare (eliminarea bacteriilor, microorganismelor existente etc.).



Filtrul de aer este parte componenta din unitatea interioara. Oricat de performant ar fi filtrul cu care este prevazut aparatul de aer conditionat, daca acesta nu este curatat si igienizat corect si cu regularitate, isi pierde semnificativ eficienta. Pentru a fi utilizate cu maxim de eficienta si pentru a nu interfera cu buna functionare a aparatului de aer conditionat, filtrele trebuie curatate in mod periodic cu solutii antibacteriene pentru a elimina bacteriile si microorganismele care se formeaza in timp, prin folosire. Filtrele trebuie verificate cu regularitate si curatate la primele semne de imbacsire cu praf. Totodata, trebuie avut in vedere ca nivelul de murdarie al filtrelor este diferit in functie de mediul in care functioneaza un aparat de aer conditionat. Astfel, unele filtre trebuie curatate la o luna sau mai mult (in cazul locuintelor rezidentiale) sau mai putin (in cazul spatiilor industriale).

Vaporizatorul (evaporatorul) este parte componenta din unitatea interioara a echipamentului frigorific, in care se evapora agentul refrigerent (freonul), producand racirea aerului in incapere. Are la baza un ansamblu complex de tuburi prin care circula lichidul refrigerent ce raceste aerul la contactul cu acesta. In timp, datorita folosintei, pe tuburi si intre acestea apar depuneri de praf, impuritati, colonii intregi de bacterii si microorganisme ce pot fi inhalate de om prin aerul respirat. De aceea, aceasta componenta necesita o curatare atenta cu solutii speciale degresante care inlatura orice urme si impuritati. Astfel, se evita ca mirosurile neplacute, impuritatile si bacteriile formate sa fie imprastiate prin toata incaperea.

Turbina (ventilatorul) este parte componenta a unitatii interioare si are rolul de a circula aerul cald din incapere pe vaporizator unde se raceste. Astfel racit, aerul este eliberat inapoi in incapere. Datorita folosintei, pe ventilator si pe aripioarele acestuia apar numeroase depuneri si impuritati care sunt eliberate inapoi in aer, punand in pericol sanatatea persoanelor din incapere. La igienizarea aparatului frigorific, ventilatorul si aripioarele acestuia se curata atent cu solutii speciale degresante, pentru a evita efectele negative asupra sanatatii.
   
Tavita de condens se afla in unitatea interioara si colecteaza condensul produs de umiditatea aerului. In general si in functie de model, tavita este situata in spatele altor componente din unitatea interioara si este racordata la furtunul de condens care elimina apa in exterior. Fiind un loc de stocare si eliminare a apei, pe tavita se formeaza depuneri de natura organica, in general de culoare verde, specifice apei. Astfel, curatarea acesteia este foarte importanta si se realizeaza cu solutii speciale degresante.
   
Condensatorul este parte a unitatii exterioare a echipamentului frigorific, racit cu aer sau apa, in care fluidul refrigerent (freonul), prealabil comprimat, trece din starea de vapori in stare lichida.
 

Astfel, sub actiunea condentatorului, agentul refrigerent, este transformat dintr-un gaz cald, intr-un lichid rece, pentru a incepe un nou circuit de racire. Datorita functionarii continue, pe condensator se strange o cantitate mare de praf, impuritati si murdarie ce afecteaza semnificativ functionarea acestuia. O functionare ingreunata a condensatorului datorita murdariei acumulate, micsoreaza semnificativ puterea de racire a aparatului de aer conditionat. Astfel, intr-un proces de igienizare, curatarea condensatorului are un impact major asupra functionarii optime a intregului sistem si se face avand la baza solutii speciale degresante.

Igienizarea aparatului de aer conditionat are un impact major asupra mentinerii starii de sanatate. Un echipament de aer conditionat care nu este igienizat devine nociv prin impactul negativ al calitatii aerului respirat. Pentru a evita aceste riscuri, poti programa aici igienizarea aparatului tau de aer conditionat.

Igienizarea este un proces normal de mentinere a capacitatilor de functionare optime si trebuie realizata cu regularitate. De cele mai multe ori, igienizarea face parte din revizia aparatelor de aer conditionat, care cuprinde in plus si verificarea starii tehnice a echipamentelor frigorifice cum ar fi: nivelul si presiunea agentului refrigerent, completare in caz de nevoie etc. Pentru a fi realizata in conditii optime, igienizarea trebuie facuta de o echipa specializata sau de un service profesional de aer conditionat.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar