transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 15-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-06-2013

Doar 10% din polistirenul folosit la termoizolatii este de calitatea potrivita

Doar 10% din polistirenul folosit la termoizolatii este de calitatea potrivita

Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România – ROMEPS a demarat o campanie de conștientizare a consumatorilor privind calitatea polistirenului de pe piață.

“Din studiile ROMEPS aflăm că peste 50 de procente din polistirenul folosit în România nu respectă standardele tehnice impuse de aplicațiile pentru care este vândut, iar din acesta mai mult de o treime este comercializat sub denumiri înșelătoare. Pentru a se proteja, consumatorii trebuie să citească eticheta, să afle ce produs cumpără. Informarea este cel mai la îndemână instrument de control”, declară Marin Cruțescu, director executiv ROMEPS.

ROMEPS a demarat, începând cu 18 iunie, campania națională “Citește eticheta!”. “Tragem un semnal de alarmă cu privire la calitatea precară a polistirenului folosit în construcții. Consumatorul final întâmpină greutăți atunci când vine vorba să se protejeze de neregulile din piață. Astfel, campania noastră are tocmai rolul de a răspunde la întrebarea ≪Cum pot sa identific produsele cu nume înșelatoare?≫. Răspunsul este: ≪CITEȘTE ETICHETA și caută codul tehnic de pe baxul de polistiren!”, precizează Marin Cruțescu.


 
“Pentru lucrările de termoizolare, beneficiarii trebuie să știe că toate standardele  europene recomandă folosirea polistirenului EPS80, cu o grosime minimă de 10 cm. Din informațiile noastre, în ultimii patru ani, cele mai multe lucrări de termoizolații s-au realizat cu polistiren de tip EPS60 sau chiar mai mic, materiale nerecomandate pentru această aplicație, fapt ce afectează consistent eficiența lucrărilor”, menționează Marin Cruțescu.
 
Cumpărătorii trebuie să știe că termenul “termosistem” include toate materialele necesare realizării unui sistem de izolație exterioară. Denumirile de “fațadă ventilată” sau ”fără încărcare mecanică” , indică tocmai faptul că produsul nu este recomandat de producători  pentru destinația pe care i-o atribuie majoritatea beneficiarilor. Cifrele care se regăsesc în denumirea generică gen “EPS 80” sau „ABC 80” trebuie să fie identice cu cele din codul de produs și implicit să indice caracteristicile de compresiune ale materialului.
 
Din cauza scăderii numărului de lucrări de termoizolații, nivelul pieței de polistiren în prima parte a anului s-a redus cu 20-25 de procente. La aceasta se adaugă și o tendință în piață de a folosi materiale ieftine și neconforme cu standardele impuse de lucrările efectuate. Astfel, doar 10% din polistirenul folosit  la termoizolații este cel recomandat de normele pentru astfel de lucrări.

“În loc să crească în acest an, lucrările de termoizolații au scăzut considerabil. Anul trecut piața de polistiren s-a cifrat în jurul a 3,5 milioane de metri cubi, cu o valoare aproximativă de 100 milioane de euro. Dacă lucrurile ar fi avut un parcurs firesc, nivelul pieței în acest an ar fi trebuit să fie de minim 4 milioane de metri cubi. Din păcate, mult-trâmbițatul program de termoizolare la nivel național nici nu a început. Este admirabil, dar lipseşte cu desăvârșire!  Cele mai multe lucrări s-au înregistrat în București, lucru vizibil cu ochiul liber. Astfel, s-a creat senzația că programul a început și are anvergură. De fapt, la nivel național, nu s-a realizat mai nimic. Doar dacă luăm în considerare 10 blocuri în fiecare din cele 40 de capitale de județ și încă în 60 de orașe cu până la 100.000 de locuitori, ar însemna 1000 de blocuri.  Un simplu calcul arată o piață potențială de 100 de milioane de euro, unde nu s-a făcut nimic”, menționează Marin Cruțescu.

Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România s-a înființat în anul 2004, din 2011 activând sub denumirea ROMEPS. Misiunea ROMEPS este aceea de a promova pe piața din România un standard de calitate pentru producătorii și importatorii de polistiren. Membrii actuali în asociație sunt companiile: Arcon, Austrotherm, Isopor, Hirsch Porozell, Swisspor.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
crorkz matz
X8F8Hy wow, awesome article post.Thanks Again. Really Great.
cheap backlinks
iUotf4 Thanks so much for the post. Cool.
high quality backlinks
HUbkDr Wow, great blog article.Much thanks again. Awesome.
Max
Late starting (due to a golf day), late fihniisng (due to not being able to do it!!!) Actually, not strictly true did do quite a bit and didn't believe the answers, so had to check the blog to see if I was right. Sorry have to agree with Skempie (first comment) didn't really like it, nothing seemed to flow and I thought was all a bit contrived, but could be that I was just knackered from the 18-hole work-out. And never heard of whatsit Sharpe, so that didn't help!! tho' I did get the answer. Wonder what tomorrow will bring? Am in the car for a couple of hours so, if partner is driving, I might have a chance!
Ignat
Boa Noite a todos os escadenses que vatsiim este blog, quero parabenizar o prefeito eleito por ter mando celebrar esta missa te3o linda, foi um momento maravilhoso, se ficassemos mais tempo com aquele louvor seria ainda melhor. Gosto muito das orae7f5es conduzidas por Valdeania vejo nela uma grande mulher de Deus. Fiquei muito feliz quando tomei conhecimento que ela fazia parte do grupo dos 40. Percebo que Lucre9cio tem muitas pessoas de bem e capacitadas ao seu lado. Pena que sf3 tinham dois dos vereadores eleitos, Cara Veia e Rodrigo na missa, parabe9ns aos dois por estarem neste momento e como Jose9 falou acima citado, que possam ir mais frequente a igreja. Abrae7os!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar