transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 01-10-2023 4.6864 lei 4.9746 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 06-09-2012

Duraziv: promotiile si ieftinirea manoperei mentin intacte costurile finisarii unui imobil

Duraziv: promotiile si ieftinirea manoperei mentin intacte costurile finisarii unui imobil Producătorul de materiale de construcţii Duraziv, deţinut de antreprenorul local Daniel Guzu, estimează că în ultimii trei ani preţul materialelor de construcţii pentru finisaje s-a majorat cu 20%. Costurile acestea nu s-au reflectat în buzunarele consumatorilor finali deoarece atât producătorii din piaţă cât şi distribuitorii au desfăşurat campanii promoţionale intense în acest interval, iar preţul manoperei a scăzut considerabil.

Bugetul mediu necesar pentru aciziţia şi aplicarea de finisaje în cadrul unui apartament de 60 de metri pătraţi variază între 2.800 şi 3.000 de lei, valoare identică celei din 2009. În aceste valori sunt incluse îndreptarea pereţilor şi tavanelor cu glet de finisaj, aplicarea unei vopsele lavabile şi a amorsei aferente, precum şi montarea de gresie şi faianţă.

„Costurile produselor pentru finisaje au crescut în ultimii trei ani în medie cu 5-7% pe an. Asta înseamnă că a existat o creştere totală de 20% în ultimii ani. Factorii care au dus la creşterea preţurilor sunt scumpirea materiile prime, a utililtăţilor şi combustibililor, precum şi evoluţia cursului valutar”, declară Daniel Guzu, director general Duraziv. „Paradoxal este faptul că preţurile la produse au crescut, dar costurile de finisare a unei locuinţe au rămas cam la acelaşi nivel din 2009”, precizează Daniel Guzu.


În primul rând în acest interval a existat o cerere mai scăzută pentru produse de finisaj. Producătorii şi distribuitorii din această piaţă au apelat intens la promoţii ca mecanism de atragere a clienţilor. Aşadar, creşterea preţurilor a fost de multe ori compensată de promoţii. Nu în ultimul rând costurile actuale de finisare sunt determinate şi de scăderea preţului manoperei la meseriaşi.

Ultimii trei ani au avut un efect pozitiv în ceea ce priveşte alegerea finisajelor, accentul acordat calităţii produselor fiind unul superior.

„De la an la an se observă o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte opţiunile cumpărătorilor, fie că aceştia sunt consumatori finali sau firme de construcţii”, declară Daniel Guzu. Evoluţia pozitivă constă practic în achiziţionarea şi mai ales informarea legată de produsele de calitate superioară precum şi produsele speciale cum ar fi materialele pentru hidroizolaţii, adezivii superiori sau mortarele speciale. „Acum se solicită informaţii tehnice şi demonstraţii şi se fac comparaţii. Dacă în anii de boom imobiliar, se opta doar pentru un produs, acum se solicită din ce în ce mai mult sisteme complete şi soluţii”, adaugă managerul Duraziv.

Duraziv este o companie activă pe piaţa de materiale de construcţii încă din anul 2003, când a fost înfiinţată sub denumirea iniţială de Bau Profil de către antreprenorii Daniel şi Irina Guzu. Compania produce materiale de construcţii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisări interioare şi exterioare, sisteme complete de termoizolare şi hidroizolare.  Divizia producătoare de adezivi s-a lansat în urma unei investiţii de peste 8,5 mil. euro într-o fabrică modernă, cu o capacitate de producţie de 200.000 de tone pe an, situată în Popeşti Leordeni. Fabrica este dotată şi cu un laborator propriu, echipat la standarde europene, unde sunt testate toate produsele. În 2011 compania a raportat o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, în creştere cu 34% comparativ cu anul precedent..


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar