transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 25-03-2014

Grupul Hornbach - cifra de afaceri de aproximativ 3,4 miliarde euro

Grupul Hornbach - cifra de afaceri de aproximativ 3,4 miliarde euro

După o crestere finală puternică în trimestrul patru, grupul Hornbach (Concernul Hornbach Holding AG) raportează o crestere a cifrei de afaceri cu 4,3 procente pentru anul financiar 2013/2014, ajungând la 3.369 milioane euro.

Cel mai mare subconcern operativ, Hornbach-Baumarkt-AG, care administrează în întreaga Europă 142 de magazine de bricolaj în nouă tări, si-a îmbunătătit cifra de afaceri cu 4,4 procente, ajungând la 3.152 milioane euro. După rezultatele mai slabe din primul trimestru, cauzate de conditiile meteorologice nefavorabile, Hornbach a reusit să majoreze semnificativ ritmul de crestere comparativ cu anul precedent. Raportat la vânzările consolidate si la ajustările cursului valutar, cifrele de afaceri ale magazinelor de bricolaj (DIY) au cunoscut o tendintă ascendentă: au crescut la nivelul concernului cu 2,7 procente, după o scădere de 1,4 procente în aceeasi perioadă a anului precedent.

Cresterea cifrei de afaceri din decursul anului financiar 2013/2014 (1 martie 2013 – 28 februarie 2014) este atribuită, în principal, celor 92 magazine de bricolaj Hornbach din Germania. Acestea au determinat o crestere a cifrei de afaceri la nivel national a subconcernului Hornbach-Baumarkt-AG cu 5 procente la 12 luni, ajungând la 1.827 milioane euro. Raportat la aceeasi suprafată, adică fără a se lua în calcul magazinele inaugurate si magazinele închise din ultimele douăsprezece luni, cifra de afaceri în Germania a crescut cu 4,9 procente. Cota de piată la nivel national a crescut, în anul 2013, de la 9,3 procente la 10 procente.

„După socul din primăvară, aceasta este o reusită foarte puternică în Germania“, a declarat Albrecht Hornbach, presedintele Consiliului de administratie al societătii-mamă, Hornbach Holding AG.„În anul precedent am avut o crestere semnificativă comparativ cu tendinta negativă a pietei si ne-am distantat mai mult fată de segmentul de piată din punct de vedere al cifrei de afaceri raportată la suprafată, ajungând de la 1,5 puncte procentuale la aproximativ 5 puncte procentuale“, a mai adăugat acesta.

Hornbach consideră că motivul principal al acestei evolutii îl reprezintă axarea consecventă pe clientii cu proiecte de bricolaj. În plus, compania a reusit să îsi asigure cote de piată care, după intrarea în insolventă a firmelor Praktiker si Max-Bahr, începând din vara anului 2013, au fost redistribuite concurentei.

Pe lângă acestea, magazinele de bricolaj au fost avantajate si de vremea bună. Astfel, în ultimul trimestru (decembrie 2013 – februarie 2014), nu a existat pauză de iarnă pentru proiectele de constructie si renovare. Acest lucru a reprezentat un avantaj si pentru dezvoltarea subconcernului Hornbach Baustoff Union GmbH. Cifrele de afaceri ale celor 27 sucursale regionale ale magazinelor de materiale de constructii au crescut în 2013/2014 cu 4,1 procente, ajungând la 216 milioane euro.

În restul Europei: succes în procesul de recuperare a deficitului

Comparativ cu anul precedent, dinamica cifrei de afaceri a crescut simtitor si în restul Europei. În cele opt tări din afara Germaniei cifra de afaceri pentru segmentul DIY a crescut, incluzând magazinele inaugurate, cu 3,5 procente, ajungând la 1.325 milioane euro. Cota magazinelor din străinătate în cadrul subconcernului s-a redus datorită cresterii relativ considerabile din Germania, de la 42,4 la 42 procente. Raportat la vânzările consolidate si la ajustările cursului valutar, la nivel international, magazinele de bricolaj Hornbach au reusit, după douăsprezece luni, să recupereze aproape integral deficitul cauzat în primul trimestru de conditiile meteorologice nefavorabile (scădere de 0,1 procente).

Conform informatiilor oferite de companie, începând din primăvara anului 2013, dorinta de cumpărare a consumatorilor a cunoscut o crestere graduală odată cu sfârsitul recesiunii din Europa.

„Cumpărătorii sunt din nou dispusi să aloce mai multi bani pentru constructii si bricolaj“, a afirmat A. Hornbach. În acest context, magazinele Hornbach din restul Europei au cunoscut o tendintă ascendentă constantă.

„Numărul tărilor din zona noastră de distributie în care s-a raportat o crestere netă a cifrei de afaceri a crescut comparativ cu anul precedent“, a mai spus A. Hornbach.

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie si se numără printre liderii de pe piata magazinelor de materiale de constructii si grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 tări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si România), operând 142 de magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment detine trei magazine în Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul în Brasov si unul în Timisoara.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar