transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 02-06-2023 4.6562 lei 4.9696 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 24-02-2016

Harta incalzirii in Romania: 50.000 de apartamente au fost debransate in 2015 si beneficiaza de un sistem propriu de incalzire

Harta incalzirii in Romania: 50.000 de apartamente au fost debransate in 2015 si beneficiaza de un sistem propriu de incalzire

Potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo România, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, anul trecut circa 50.0000 de apartamente din România au fost debransate, acestea beneficiind acum de un sistem propriu de încălzire, în principal o centrală termică pe gaz.

„Potrivit datelor raportate de ANRSC (Autoritatea Natională pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităti Publice), în 2015 numărul apartamentelor din România care au renuntat la încălzirea în sistem centralizat si, în majoritate, beneficiază acum de un alt tip de sistem de încălzire, a ajuns la 47.700, cu 58% mai mare comparativ cu 2014, când cifra s-a situat la cca. 30.000 de apartamente”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, liderul pietei de profil.

Potrivit afirmatiilor sale, trendul debransărilor a fost continuat si în 2015 datorită cresterii gradului de constientizare, în rândul românilor, a avantajelor pe care le aduce detinerea unui sistem propriu care să asigure încălzirea locuintei si a apei calde. Dincolo de acest aspect, pretul foarte mare al gigacaloriei furnizate de CET-uri în anumite zone din tară, comparativ cu al uneia produse de o centrală termică, dar si dorinta de confort si autonomie sunt alte aspecte care au contribuit la decizia celor peste 47.700 de familii.

„Studiile pe care le derulăm anual arată că românii înteleg tot mai mult avantajele unei centrale termice proprii si sunt tot mai receptivi către noile tehnologii, precum modelele în condensare. Astfel, datele oficiale arată că în ultimii cinci ani peste 262.

300 de familii au decis să renunte la CET-uri, iar cea mai mare parte a acestora a optat pentru instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz”, a mai adăugat Cătălin Drăguleanu.

În ceea ce priveste situatia din 2015, conform datelor ANRSC, în topul judetelor unde s-au raportat cele mai multe debransări se află Galati, unde aproape 20.300 de apartamente figureaza ca debransate. Pe locurile următoare în top se află Constanta, cu peste 4.900 de apartamente, si Prahova, cu peste 4.200 de familii ce au renuntat la sistemul centralizat.

Ce judete mai dispun de sistem centralizat

Analiza realizată de Ariston Thermo România pe baza datelor raportate de ANRSC arată că, la finalul lui 2015, în 9 judete din tară întreaga populatie a ales debransarea si foloseste sisteme proprii de încălzire a locuintei. De asemenea, alte 12 judete mai au doar sub 10% din locuinte racordate la CET-uri.

„În următoarele 18 judete din tară, procentul apartamentelor bransate variază între 10 si 50%, numărul maxim de locuinte conectate încă la sistemul centralizat fiind întâlnit doar în Bucuresti, Mehedinti si Bihor, cu peste 50%”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Potrivit analizei Ariston Thermo România, Bucuresti este orasul care însumează peste 40% din totalul apartamentelor bransate la sistemul centralizat de încălzire din România.

Cât pot economisi românii prin instalarea unei centrale termice de apartament

În ceea ce priveste costurile, Cătălin Drăguleanu a mai afirmat, de asemenea, că în functie de oras, românii care aleg instalarea unei centrale termice pe gaz pot face economii majore. Astfel, dacă la nivel national pretul mediu al gigacaloriei facturate către populatie este de 225 de lei,  cea produsă de o centrală termică în condensare ajunge la aproximativ 175 de lei.

 „Conform normativelor europene introduse în toamna acestui an, în acest moment pe piata locală se comercializează doar centrale termice cu o eficientă superioară si cu un impact redus asupra mediului înconjurător. Astfel, la nivel national, în medie, un român poate face o economie de cca. 20% la costurile de încălzire si producere a apei calde menajere, dacă alege instalarea unei centrale termice în condensare”, a adăugat reprezentantul companiei.

Însă, dincolo de media natională, conform datelor ANRSC, există si orase unde gigacaloria produsă în sistem centralizat este chiar si mai mare, iar economiile prin instalarea unei centrale termice în condensare pot ajunge si la cca. 55%.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar