transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 02-03-2024 4.5984 lei 4.9699 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 30-05-2013

Hornbach - crestere cu 4% a cifrei de afaceri in Romania

Hornbach - crestere cu 4% a cifrei de afaceri in Romania

Hornbach Holding AG, unul dintre principalii operatori de magazine de bricolaj din Europa prezent si pe piata locală, a raportat, în anul financiar 2012/2013 (început la 1 martie 2012 si finalizat la 28 februarie 2013), o crestere cu 0,8% a vânzărilor, până la 3,229 miliarde de euro. În acelasi timp, profitul înainte de dobânzi si impozite (EBIT) s-a ridicat la 145,9 milioane de euro, sub nivelul cifrei raportate în anul financiar precedent – 169,1 milioane de euro.

Potrivit lui Albrecht Hornbach, CEO al Hornbach Holding AG, principala cauză a scăderii profitului a fost agravarea recesiunii începând din vara anului trecut.

"Ne-am mentinut pozitia în ciuda mediului economic foarte dificil, iar vânzările s-au îmbunătătit usor. Cu toate acestea, scăderea vânzărilor pe pietele internationale nu ne-au ajutat să ne mentinem ritmul de crestere din anul precedent”, a declarat Albrecht Hornbach.

În ceea ce priveste vânzările Hornbach din Germania, excluzând noile magazine inaugurate si extinderile, acestea au raportat o crestere simulară celei înregistrate în anul financiar precedent, de 5,8%. Dincolo de performantele înregistrate în Germania, vânzările generate de magazinele din celelalte tări europene, fără a include noile locatii, au scăzut cu 3,2%.

„Performantele din Germania ne-au ajutat sa obtinem o crestere usoară a vânzărilor Grupului”, a mai spus Albrecht Hornbach.

În ceea ce priveste afacerile grupului german în România, acestea au înregistrat în anul financiar tocmai încheiat un avans cu 4%.„Materialele de constructii au adus, anul trecut, 37% din vânzările totale, în timp ce articolele de grădină au o ascensiune continuă“, a afirmat Mugurel–Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România

Acesta a subliniat, de asemenea, că pentru anul în curs, pe piata locală ar putea fi înregistrată o crestere cu aproximativ 3% a cifrei de afaceri.

Cel mai mare subgrup, Hornbach Baumarkt AG, a înregistrat o crestere a vânzărilor cu 0,6%, la 302 milioane de euro. Comparativ cu situatia din Germania, criza economică a avut un impact negativ în atitudinea consumatorilor în mai multe tări din Europa. Cu toate acestea, pe aproape toate pietele pe care se află, Hornbach si-a surclasat competitorii.

„Cu strategia noastră pe termen lung si cu abordarea noastră distinctivă care oferă clientului suport pentru întregul proiect, avem magazine care se diferentiază de cele ale concurentei”, a mai adăugat Albrecht Hornbach. Acesta a subliniat că, mai mult de atât, compania are în plan extinderea permanentă a serviciilor si îmbunătătirea celor deja existente, atât offline, cât si online.

Celelalte subgrupuri au înregistrat, de asemenea, o îmbunătătire a vânzărilor si a profiturilor. Hornbach Baustoff Union, unul dintre cele trei subgrupuri ale companiei, care în acest moment operează 25 de magazine de constructii în sud-vestul Germaniei, a înregistrat o crestere cu 3% a vânzărilor, până la 207,3 milioane de euro, în timp ce profitul operational a crescut cu 21%, la 4,6 milioane de euro. În cazul subgrupului Hornbach Immobilien AG, profitul înainte de dobânzi si impozite (EBIT) s-a îmbunătătit cu 19%, ajungând la 46,4 milioane de euro.

„Deoarece gândim pe termen lung, anul trecut am investit peste 10 milioane de euro într-un proiect de viitor, în ciuda reticentei din multe părti ale Europei“, a mai adăugat Hornbach. Aceste investitii au inclus în primul rând construirea si expansiunea magazinului online www.hornbach.de, ce pune la dispozitia clientilor peste 50.000 de produse si care este privit drept una dintre cele mai de succes platforme de e-commerce din Germania.

În ceea ce priveste numărul de angajati din cadrul grupului Hornbach, acesta a crescut, în anul financiar 2012/2013, cu 4,1%, până la 14.913. Cele mai multe dintre cele aproximativ 600 de noi locuri de muncă au fost create prin deschiderea de noi magazine pe patru piete - Suedia, România, Elvetia - dar si în Germania, Oberhausen.

Capitalurile proprii ale Grupului Hornbach s-au majorat, la data bilantului - 28 Februarie 2013, de la 45,9% la 48,3%, iar dividentele ar trebui să rămână neschimbate.

"Lunile lungi de iarnă au dus la o schimbare a comportamentului de cumpărare. O astfel de intrare anevoioasă în noul an financiar nu am mai experimentat până acum”, a mai spus Hornbach, fiind convins că decalajul din primele luni va fi recuperat pe parcursul anului. 

Cu toate acestea, previziunile Grupului pentru acest an sunt precaute, însă este de asteptat ca rezultatele din anul financiar 2013 / 2014 să le surclaseze pe cele din anul tocmai încheiat. De asemenea, profitul înainte de dobânzi si impozite (EBIT) ar putea rămâne egal cu cel raportat în perioada 2012 / 2013, de 145,9 milioane de euro.

În ceea ce priveste investitiile, acestea vor fi cuprinse în acest an între 150 si 200 de milioane de euro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Nyanna
You're the greaetst! JMHO
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar