transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 04-06-2023 4.6099 lei 4.9633 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 27-05-2014

In judetul Timis, 17.700 de familii au renuntat la sistemul de incalzire centralizata in ultimii 3 ani

In judetul Timis, 17.700 de familii au renuntat la sistemul de incalzire centralizata in ultimii 3 ani

Timis se află pe una dintre primele pozitii în topul judetelor cu cele mai multe debransări de la sistemul centralizat de încălzire din ultimii 3 ani, numai în Timisoara peste 16.6001) de familii alegând în perioada 2011 – 2013 un sistem individual de încălzire, potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo România.

„La nivel national, judetul Timis se află pe pozitia a treia, după Iasi si Galati, din punct de vedere al numărului de debransări de la sistemul centralizat de încălzire din ultimii 3 ani. Astfel, peste 17.700 de familii au ales un sistem propriu de încălzire, dintre acestia peste 16.600 provenind din municipiul Timisoara”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit analizei realizate de companie, CET-urile din judesul Timis au pierdut un număr ridicat de abonati din cauza problemelor de furnizare a agentului termic, dar si din cauza dorintei tot mai mare a locuitorilor de a fi independenti si de a avea un confort sporit.

„În acest moment, în judetul Timis, mai sunt active doar două CET-uri – Colterm, ce deserveste orasul Timisoara (69.053 abonati la 31 dec. 2013), si CL Lovrin (54 de abonati la 31 dec. 2013), pentru orasul cu acelasi nume, singurul punct termic din Sannicolaul Mare fiind desfiintat la finele anului 2013, conform datelor furnizate de ANRSC”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.Acesta a subliniat că, raportat la situatia din ultimii 11 ani, judetul Timis a pierdut 35% dintre abonatii la sistemul centralizat de încălzire. Astfel, potrivit recensământului din 2002, în judetul Timis existau 106.324 de apartamente bransate la CET-uri, pentru ca la finele anului 2013 să existe doar 69.1071) de apartamente bransate, majoritatea în Timisoara.

„Analizând doar situatia din municipiul Timisoara, în ultimii 11 ani Colterm a pierdut putin peste 28.000 de abonati. Dintre acestia, peste 16.600 au luat decizia de debransare în ultimii 3 ani”, a mai spus Drăguleanu.

Reprezentantul companiei estimează, de asemenea, că numărul debransărilor în judetul Timis, si în special în orasul Timisoara, va continua să crească, tot mai multe persoane dorindu-si independentă termică si un confort sporit pe toată perioada anului.

„Dincolo de aspectele enumerate mai sus, timisorenii înteleg că prin optarea pentru o instalatie individuală pot avea mult mai usor control asupra costurilor, mai ales în lunile de iarnă”, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Astfel, analiza Ariston mai arată că, odată cu debransarea de la sistemul centralizat de încălzire, o pondere importantă din familiile din judetul Timis a ales instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz.

„În cazul instalării unei centrale termice de apartament pe gaz, investitia medie în instalatia completă este cuprinsă între 4.500 - 7.000 lei, cost ce diferă în functie de numărul de camere si nivelul de dotare al acesteia (radiatoare, teavă, accesorii, montaj), dar si de tipul centralei (conventională/în condensare)”, a mai spus Drăguleanu.

Acesta a subliniat, de asemenea, că o economie suplimentară la factura lunară poate fi realizată prin instalarea unei centrale termice în condensare care are un randament de până la 108% oferind o reducere a consumului de gaz de până la 35%. Acest tip de centrală reprezintă o inovatie tehnologică aplicată generatoarelor de căldură, fiind mult mai performantă comparativ cu un model de centrală conventională.

Calculele Ariston mai arată, de asemenea, că în functie de tipul de centrală ales – conventională sau în condensare – investitia, în cazul unui apartament de 2 camere cu o suprafată de 60 mp din Timisoara, poate fi recuperată în cca. 6 ani, în conditiile mentinerii costului actual al Gcal.

„Previziunile noastre arată că pretul de furnizare al Gcal. s-ar putea majora în următoarea perioadă, autoritătile locale nemaiputând să sustină întreaga subventie. În acest caz, amortizarea investitiei se poate realiza chiar si mai repede”, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Conform analizei Ariston, un timisorean poate economisi într-un an peste 900 de lei dacă optează pentru instalarea unei centrale termice într-un apartament de 2 camere, cu o suprafată medie de 60 mp.

Astfel, dacă pentru gigacaloria primită de la Colterm un timisorean plăteste 252 de lei, iar pentru cea produsă de o centrală termică electrică - 553 de lei, în cazul unei centrale termice pe gaz costul ajunge la doar 150 de lei.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre cei mai importanti jucători internationali în productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate încălzirii si producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseală, conventionale si în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat, pompe de căldură si panouri solare.

Ariston Thermo Group a înregistrat în 2013 vânzări totale de 1,33  miliarde de euro si a vândut 7,2 milioane de produse în peste 150 de tări. Compania are în total 6.600 de angajati în cele 45 de companii si 7 reprezentante aflate în 31 de tări.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar