transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 15-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-10-2014

Instalarea unei centrale termice pe gaz - costuri amortizate rapid, in marile orase

Instalarea unei centrale termice pe gaz - costuri amortizate rapid, in marile orase

Tot mai multi romani se deconecteaza de la sistemele centralizate de incalzire si isi instaleaza centrale pe gaz sau pe alti combustibili, de exemplu centrale termice pe lemne cu gazeificare, in functie de accesul la resurse in zona. In mediul urban, in orasele mari, cele mai populare sunt centralele termice pe gaz, fiind disponibile pe piata produse de la cele mai importante marci la nivel european. Exista produse pentru fiecare buget si pentru fiecare proiect, fiind recomandat ca cei interesati sa consulte un specialist inainte de a alege o anumita solutie si un anumit produs.

Cert este ca, in cazul unui apartament cu 2, 3 sau 4 camere intr-un oras mare precum Constanta, costurile instalarii unei centrale termice ajung undeva la 5000 - 8000 de lei, cost ce include centrala, caloriferele, tevile si celelalte accesorii, precum si manopera si taxe diverse de debransare / montare. Preturile exacte difera in functie de spatiul apartamentului sau a casei si de echipamentele alese (se pot alege variante mai economice sau variante premium, solutii de top).

O centrala termica este eficienta in primul rand iarna, cand costurile de incalzire se reduc simtitor, chiar si cu sute de lei pe luna. Mai mult, eficienta se remarca si in afara sezonului rece: costurile incalzirii pentru apa calda sunt semnificativ mai mici decat costul agentului termic platit in reteaua publica de apa. Astfel, chiar si in 2-3 ani (4-5 cel mult) exista posibilitatea ca investitia sa fie amortizata cu succes, fara a mai tine cont de comoditatea unei astfel de metode de incalzire: ai controlul deplin asupra temperaturii, nu mai depinzi de vecini, de furnizori etc.

Tot ceea ce iti trebuie este accesul la curent electric, apa si - evident - gaz.

Multe persoane au inceput investitiile in solutii de incalzire prin instalarea de boilere electrice, o metoda practica daca nu exista o varianta si mai buna. Astfel de boilere electrice au avantajul unor preturi mici, intreaga investitie este redusa. Este bine sa fie alese echipamente cat mai performante, cu o eficienta energetica sporita (consum redus de electricitate). Persoanele care stau la casa in mediul rural se pot adapta in functie de context la unele solutii de incalzire care sa asigure totusi comfort, caci in prezent exista seminee pe lemne ce imbina designul cu tehnica moderna.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar