transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 23-05-2024 4.5878 lei 4.9745 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-05-2011

Piata de lacuri si vopsele a scazut, costurile materiilor prime s-au majorat cu peste 35%

Piata de lacuri si vopsele a scazut, costurile materiilor prime s-au majorat cu peste 35% DEUTEK, unul dintre principalii jucatori pe piata de lacuri si vopsele decorative, prevede in 2011 o majorare consistenta a preturilor lacurilor si vopselelor, datorata cresterii accelerate a costurilor materiilor prime.

Costurile materiilor prime provenite din import s-au majorat drastic in ultimii doi ani, inregistrand cresteri generalizate de peste 35%, care au afectat toti producatorii de profil.

De asemenea, DEUTEK atrage atentia in privinta problemei stringente a stocurilor insuficiente. Nivelul de materii prime alocat pietei din Romania este insuficient in comparatie cu cererea producatorilor. Astfel, unele materii prime se comercializeaza chiar la pret dublu fata de perioada 2006-2008. Impactul este unul major, in contextul in care peste 95% din pretul unei vopsele este determinat de costul materiilor prime din import.

Majorarile accelerate din ultimele 5 luni, care nu mai pot fi absorbite de catre producatori, se vor resimti din nou in buzunarul consumatorilor, ducand la o crestere consistenta a preturilor la raft.

In contextul economic actual, reprezentantii DEUTEK sunt de parere ca aceste majorari vor forta producatorii de lacuri si vopsele sa creasca la randul lor preturile in perioada imediat urmatoare, cu procente cuprinse intre 5 si 10%.

DEUTEK majoreaza preturile, desi activeaza pe o piata care a inregistrat deja o scadere de 20% in primele 5 luni ale lui 2011.
Compania si-a instiintat partenerii in privinta majorarilor de preturi, cu un procent cuprins intre 5 si 10%, pe care le va opera de la 1 iulie, dupa ce, la 1 aprilie, toate preturile au crescut deja cu 5%.

Piata lacurilor si vopselelor decorative a scazut accelerat in ultimii 3 ani, cu un procent mediu de 20% anual, situandu-se in prezent la o valoare sub 130 de milioane de euro, fata de anul 2008, cand se atinsese pragul de 230 de milioane de euro. In acelasi timp, costurile materiilor prime s-au majorat cu 20% anual.

Pentru anul 2011, DEUTEK estimeaza o scadere a pietei in valoare si volum cuprinsa intre 10%, scenariu optimist, si 20%, scenariu pesimist.

DEUTEK estimeaza ca piata lacurilor si vopselelor va ajunge la un nivel similar celui din 2008, in cazul in care economia si piata constructiilor vor intra din nou pe un trend ascendent, abia dupa anul 2014.

In 2010, DEUTEK a inregistrat o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, din care vopselele au reprezentat peste 80%. Restul de 20% provine din segmentul de adezivi si gleturi care este complementar categoriei de baza formata din vopsele.

Pentru anul in curs, DEUTEK si-a propus o majorare de minim 5% a cifrei de afaceri, bazandu-se pe un castig de cota de piata in Romania si cresterea businessului de export in tari precum Republica Moldova si Ucraina.

In conditiile in care piata locala nu va avea o evolutie mult mai buna decat in primele 5 luni, va fi aproape imposibil de sustinut orice scenariu de crestere, chiar daca portofoliul companiei este bine pregatit sa intampine cele mai exigente cerinte de calitate cu vopselele inovatoare din gama OSKAR, dar si bugete afectate de criza cu produse de incredere din gama Danke!.

DEUTEK este unul dintre principalii jucatori ai pietei de acoperiri decorative din Romania, cu o cota de piata de peste 20% volumic. Din anul 2005, compania este detinuta de catre fondul de investitii Advent International..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Robson
De cand este interzisa nltgaosia ? Imaginile acestea nu sunt deloc idilice si cred ca nici cele mai multe amintiri exprimate aici. Fata de anul cand au fost facute, eu m-am nascut dupa un cincinal si ceva, am terminat liceul IL Caragiale si m-am plimbat deseori pe bd. Magheru ori la Piata Universitatii. As fi vrut sa vorbesc si eu despre curatenie, scoala de atunci, respectul pentru cel mai in varsta, si altele, insa nu cred ca mai are rost; vad doar ca multora le pasa de ce a fost si ii doare sa vada ce a ajuns acum Bucurestiul nostru de odinioara! Populatia sa, din pacate, s-a dublat intre timp si multa, foarte multa lume de valoare a emigrat (procentual cca 80% din colegii mei de clasa)! Oricum, aceste imagini reprezinta o palma aspra peste obrazul tovarasilor care au administrat capitala noastra, a celor care au permis migratia, dezvoltarea si perpetuarea faunei actuale, a celor care nu au gasit niciodata bani pentru parcari, infrastructura, intretinerea si re-innoirea retelelor de agent termic, a celor care au permis ridicarea unor blocusoare/ori alte constructii cat se poate de hidoase printre case, vile cu adevarat frumoase Multumesc d-lui Galmeanu, mi-a facut o surpriza frumoasa. Eu am emigrat peste Ocean in 2002, satul sa tot astept o schimbare in bine (nu cea realizata de CDR). Si o intrebare pentru Mariana: de cand libertatea, in acceptia ta inseamna caini vagabonzi, pocnitoare pe strazi ori piete (controlate numai de tigani), injuraturi, scuipat pe strazi, droguri, gunoaie neridicate, lipsa parcarilor (apropo, mi se pare o dementa ca la o populatie de cca 3 000 000 de locuitori sa fie cca 1 000 000 de masini) s.a? Eu am trait privatiunile acelor ani, nu puteam calatori decat in fostul spatiu CAER, insa nu cred ca era inevitabil sa se ajunga aici .altfel spus, nu cred ca pretul libertatii il reprezinta lipsa civilizatiei .
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar