transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-03-2016

Piata de polistiren expandat din Romania, superioara calitativ celei din Bulgaria sau Polonia

Piata de polistiren expandat din Romania, superioara calitativ celei din Bulgaria sau Polonia

Piata de polistiren expandat din România a ajuns aproape de maturitate si este superioară din punct de vedere calitativ celei din Bulgaria sau Polonia, potrivit reprezentantilor Asociatiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS). Maturizarea pietei de profil se datorează, în mare parte, rezultatelor înregistrate de industrie pe parcursul anului trecut – cresterea productiei de polistiren expandat, cresterea calitativă a produselor prin majorarea densitătii medii si a grosimilor utilizate, potentialul ridicat la nivelul reabilitărilor termice, etc.

“În 2015, sectorul rezidential a avut o contributie majoră la cresterea pietei de termosisteme, reprezentând ponderea cea mai importantă a segmentului lucrărilor de reabilitare. Ultimul trimestru al anului a adus si deblocarea finantărilor pe fonduri europene, lucru care a generat o usoară depăsire a volumelor realizate în anul precedent”, a declarat Delia Fillip, director executiv ROMEPS.

De altfel, un indicator al cresterii productiei de polistiren expandat  sunt si importurile de stiren (materie primă pentru polistirenul expandat) din perioada 2014 – 2015.

Astfel, conform datelor oferite Asociatiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România de către Institului National de Statistică, importul de stiren a crescut cu 4,72% în perioada ianuarie – octombrie 2015 fată de 2014.

Totodată, una din caracteristicile pozitive ale pietei locale de polistiren expandat în 2015 este că aceasta a devenit superioară din punct de vedere calitativ celei din Bulgaria sau celei din Polonia, deoarece România a implementat normativele europene în ceea ce priveste randamentul termic al termoizolatiei, ceea ce a dus la o majorare în functie de zonele climaterice la 10 cm în zona 1 până la de la 15 cm în zona 4.

“Cu toate acestea, mai avem un drum destul de lung de parcurs într-un interval foarte scurt de timp, deoarece până în 2020 toate constructiile noi vor trebui să se încadreze în clasificarea de case pasive sau zero energy building”, a explicat directorul executiv ROMEPS.

De asemenea, anul trecut, sectorul rezidential a avut o contributie majoră la cresterea pietei de termosisteme, reprezentând ponderea cea mai importantă la nivelul segmentului lucrărilor de reabilitare.

În plus, începând cu a doua jumătate a anului 2015,  deblocarea finantărilor pe fonduri europene sau credite accesate de autorităti a dus la depăsirea volumelor realizate în anul precedent.

“Din punct de vedere al calitătii lucrărilor, producătorii ROMEPS au constatat o crestere semnificativă a cererii de produse care îndeplinesc parametrii tehnici pentru utilizarea în acest tip de lucrări”, a mentionat Delia Filip.

Până în acest moment, în Bucuresti, au fost reabilitate termic 2.337 din 9.244 de blocuri de locuinte, adică 25% din totalul blocurilor de locuinte, conform Ministerului Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice, ceea ce înseamnă că există un potential ridicat de crestere pe acest segment. Spre comparatie, în tară, procentul de blocuri reabilitate este semnificativ mai mic, deoarece schema de finantare guvernamentală a fost extrem de redusă în ultimii ani – de 70 de milioane euro.
 
Asociatia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a fost înfiintată în anul 2004, din 2011 activând sub această denumire. Asociatia îsi propune să promoveze pe piata din România un standard de calitate pentru producătorii de polistiren si să vegheze la respectarea reglementărilor. ROMEPS are, în prezent, 13 membri - Arcon, Austrotherm, Congips, Euroconf Impex, Firos, Hirsh Porozell, Isopor, Masterplast, Mecatronics, Mindo, Onebrand, Plastics Europe si Swisspor.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar