transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-06-2024 4.629 lei 4.9766 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 22-08-2011

Romanii cheltuiesc peste 350 milioane euro pentru inlocuirea ferestrelor in 2011, estimeaza Saint-Gobain Glass

Romanii cheltuiesc peste 350 milioane euro pentru inlocuirea ferestrelor in 2011, estimeaza Saint-Gobain Glass În primele 6 luni din acest an, la peste 220.000 de apartamente din întreaga ţară au fost înlocuite ferestrele vechi cu unele termoizolante, valoarea lucrărilor de renovare depăşind 154 mil. euro, potrivit estimărilor Saint-Gobain Glass România, liderul pieţei locale de sticlă. Volumul acestor lucrări a depăşit 2,2 milioane metri pătraţi de sticlă termoizolantă.

Numărul de apartamente renovate în această perioadă este cu 8% mai mare comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, când au fost înlocuite ferestrele din peste 202.000 de apartamente.

„Înlocuirea ferestrelor se numără printre primele lucrări de renovare pe care proprietarii de apartamente le întreprind deoarece generează economii încă de la instalare. În plus, este cea mai rapidă lucrare de reamenajare”, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass România, producătorul local de sticlă pentru construcţii.

Cele mai multe lucrări de înlocuire a ferestrelor se realizează la apartamentele de bloc, unde suprafaţa medie a ferestrelor depăşeşte 10 metri pătraţi. Pentru aceste dimensiuni, costul mediu pentru înlocuirea ferestrelor clasice cu unele termoizolante se ridică la aproximativ 700 de euro, în timp ce economiile medii anuale de energie se ridică la cel puţin 900 de lei.


Potrivit reprezentantului Saint-Gobain Glass România, peste 80% din lucrările de înlocuire a ferestrelor sunt realizate de către firme specializate în montarea acestora, restul lucrărilor fiind desfăşurate de alte companii de construcţii. În acest sens, consumatorii sunt sfătuiţi să se documenteze în prealabil pe site-uri specializate, precum www.fereastraperfecta.ro, care oferă informaţii despre montatorii de ferestre certificaţi, despre localizarea acestora, dar şi despre ce tipuri de sticlă sunt recomandate la realizarea ferestrelor în funcţie de condiţiile de mediu.

Alte 290.000 de apartamente, renovate până la sfârşitul anului

Pentru cea de-a doua jumătate a anului sunt estimate lucrări de renovare pentru alte 290.000 de apartamente la nivel naţional, volumul lucrărilor în acest sens depăşind 2,9 mil. metri pătraţi de sticlă termoizolantă. Valoarea lucrărilor de renovare se ridică astfel la peste 200 mil. euro.

„Există o sezonalitate specifică lucrărilor de renovare şi simţim că ritmul acestora s-a accentuat spre finalul verii. Cred că la sfârşitul anului vom înregistra peste 510.000 de apartamente cu ferestre înlocuite, cu 10% mai multe decât în 2010. Ferestrele schimate în acest an vor aduce economii anuale de energie în valoare de peste 450 milioane de lei”, a adăugat Popescu.

Anul trecut, Saint-Gobain Glass România a livrat sticlă pentru înlocuirea ferestrelor din peste 225.000 de apartamente, la 45.000 dintre aceastea fiind utilizată sticlă termoizolantă cu control solar Planitherm 4S. Pentru acest an, compania estimează că va livra sticlă pentru înlocuirea ferestrelor din circa 250.000 de apartamente, în 70.000 dintre acestea fiind montate ferestre termoizolante cu control solar, care aduc o economie medie anuală de 2.100 lei pe apartament.

Saint-Gobain Glass, companie cu o tradiţie de peste 340 de ani în cadrul grupului francez Saint-Gobain, specializat în producţia de materiale de construcţii, este principalul producător de sticlă din Europa şi cel de-al doilea producător la nivel mondial, cu vânzări de peste 5,4 miliarde de euro în 2010.

Compania a intrat pe piaţa din România încă din anul 2005, dar a început producţia de sticlă în anul 2007, odată cu finalizarea fabricii de sticlă de la Călăraşi, investiţie care s-a ridicat la peste 170 de milioane de euro. Fabrica din România, unde lucrează peste 250 de angajaţi, reprezintă unul din principalele centre de producţie ale grupului din Europa.
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Karin
Oooooh.. look at the fun new header! Pretty snow, so I soudlhn't tell you we're in t-shirts and flip flops here? Your rings are gorgeous!!I don't have any wrinkles yet, or if I do they're cleverly hidden in the freckles But, thanks for the heads up about the product! i am always looking for the next and inexpensive mommy helper!BTW: Love Water for Elephants, Pillars of the Earth, Memory Keepers.., Running with Scissors and the Life of Pi. All great books. Can't wait to hear what you think.rachel's last blog post..
Budd
This webitse makes things hella easy.
Prudence
Thanks guys, I just about lost it lokonig for this.
Bubber
Not bad at all felals and gallas. Thanks.
Becky
Never seen a btteer post! ICOCBW
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar