transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 20-05-2024 4.5879 lei 4.9751 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 12-02-2014

Sika Romania: Solutiile de consolidare compozite, de pana la 3 ori mai ieftine fata de cele clasice

Sika Romania: Solutiile de consolidare compozite, de pana la 3 ori mai ieftine fata de cele clasice

Din totalul proiectelor de consolidări seismice ale Sika România, unul dintre principalii jucători ai pietei locale de materiale chimice de constructii, doar 10% sunt cele pentru locuinte individuale, restul revenind altor tipuri de imobile. „Românii încep să înteleagă treptat importanta consolidării seismice a locuintelor proprii si numărul proiectelor Sika de acest tip este în continuă crestere de la an la an. Apreciem că îngrijorarea firească a publicului larg privind efectele unui viitor posibil cutremur major, va detemina mentinerea pe un trend ascendent a întregii piete de consolidări seismice”, a declarat Teodor – stefan Teodorescu, Tehnical Consultant Sika România.

Astfel, potrivit estimărilor sale, în acest moment circa 10% din totalul proiectelor de consolidări structurale ale Sika pe plan local sunt pentru locuintele individuale, în timp ce 60% sunt pentru institutiile publice si monumentele istorice. Restul de 30% sunt reprezentate de clădiri de birouri, hoteluri si locuinte colective.

„Consolidarea structurală a unei locuinte este un proces complex care contribuie la reducerea riscului seismic cu peste 90% si la cresterea substantială a duratei de viată a constructiei”, a mai spus Teodor – stefan Teodorescu.

Potrivit afirmatiilor sale, reducerea pericolului în fata cutremurului depinde de mai multi factori printre care: zona seismică în care se află locuinta, starea ei, caracteristicile cutremurului real în raport cu cele ale cutremurului de calcul, solutia tehnică de consolidare, etc. Astfel, în functie de toate acestea, reducerea riscului seismic pentru o locuintă consolidată este cuprinsă între 80% si 93%.

Acesta a mai adăugat, de asemenea, că orice lucrare de consolidare, indiferent de solutia tehnică adoptată, dar pusă în operă corect, prelungeste durata de viată a clădirii cu minim 50 de ani.

În conditiile în care după consolidarea structurii nu se înregistrează evenimente pertubatoare (seism major, incendiu, etc.), nu i se aduc modificări care să dezechilibreze schema structurală si nu i se schimbă folosinta, durata de viată poate ajunge chiar si până la 100 de ani.

Solutiile compozite, de până la 3 ori mai ieftine

În ceea ce priveste costurile unei consolidări seismice, specialistul Sika a subliniat că acestea diferă în functie de o serie de factori precum tipurile de materiale alese, tipul de locuintă si asa mai departe.

“Pentru consolidarea unei constructii, în special a uneia individuale, solutiile compozite pe bază de fibră de carbon sau de sticlă sunt mult mai eficiente si elegante comparativ cu cele clasice, atât din punct de vedere estetic, al costurilor, dar si în ceea ce priveste manopera”, a mai spus Teodor – stefan Teodorescu.

Astfel, în cazul consolidării cu materiale compozite a unei structuri multietajate, grav avariate, costul interventiei poate varia între 200 si 600 de euro pe metrul pătrat construit (fără modificarea arhitecturii initiale), în timp ce în situatia abordării metodei clasice de consolidare (constând uzual din sprabetonări), costul poate fi chiar si de trei ori mai mare, ajungând la 700 – 1.000 de euro pe metrul pătrat construit.

„Costul consolidării cu materiale compozite a unei locuinte individuale este redus, interventia presupunând foarte putin deranj si o manoperă mult mai ieftină, comparativ cu metoda traditională, chiar dacă pretul pe unitatea de produs poate fi uneori mai ridicat. Astfel, punând în balantă costurile totale (material si manoperă) ale unei consolidări clasice si pe cele ale unei consolidări cu fibre de carbon sau de sticlă, aplicarea tehnicilor moderne cu fibre este întotdeauna mai ieftină”, a subliniat specialistul Sika România.   

Principalele sisteme Sika pentru consolidarea structurilor vândute pe piata locală sunt Sika CarboDur® si SikaWrap®. Aceste sisteme combină proprietătile fizico-mecanice ale fibrelor de carbon sau de sticlă, cu performantele adezivilor epoxidici, rezultând o gamă diversă de materiale compozite, cu adaptabilitate la multiple cerinte specifice consolidărilor. Astfel, sistemele Sika CarboDur® si SikaWrap® sunt compatibile cu orice tip de structură - beton, zidărie de cărămidă sau piatră, lemn sau metal. 

“Solutiile destinate consolidărilor seismice reprezintă în acest moment o parte importantă din vânzările companiei pe plan local si estimăm să înregistreze cresteri spectaculoase odată cu adoptarea de noi măsuri legislative care să înlesnească demararea unui număr din ce în ce mai mare de astfel de proiecte”, a încheiat Teodor – stefan Teodorescu.

În ceea ce priveste cele mai mari proiecte de consolidare seismică în cadrul căreia Sika s-a implicat în ultimii ani, printre acestea se numără în Bucuresti - Clădirile A.S.E., Palatul Victoria, Teatrul National, Muzeul National de Artă al României, Ateneul Român si Muzeul National al tăranului Român, în Iasi - Biserica Mănăstirii Golia, Biserica Banu, Biserica Armenească si Catedrala Mitropolitană si în Arad – Filarmonica.

Sika AG cu sediul în Baar, Elvetia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria constructiilor si industriile  producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fatade parcuri solare si eoliene. Compania elvetiană este lider în domeniul solutiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi si sigilanti, materiale de amortizare, consolidări structurale, pardoseli industriale si sisteme de acoperisuri si impermeabilizări.

În prezent, Sika numără subsidiare în 80 de tări si mai mult de 16.000 de angajati la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienti si companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2013 Sika a generat vânzări de 5,14 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elvetian, a fost înfiintată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosintă fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din România. În plus, Sika va inaugura si cea de-a doua fabrică din România, la Căpusu Mare, judetul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât si mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piată în domeniul aditivilor pentru betoane, al pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, al consolidărilor cu fibre de carbon, dar si al mortarelor speciale.

În 2013, Sika România a fost implicată în proiecte locale importante printre care se numără Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea retelelor Dedeman si Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Băile Herculane, turnul de răcire Paroseni, loturile de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea căii ferate Sighisoara – Atel si multe altele.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Eternity
My brother sugegsted I might like this blog. He was entirely right. This publish actually made my day. You can not consider just how a lot time I had spent for this info! Thanks!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar