transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 15-06-2015

Sika Romania: Un adeziv de calitate inferioara creste de 3 ori costurile lucrarii

Sika Romania: Un adeziv de calitate inferioara creste de 3 ori costurile lucrarii

Cea mai mare parte a românilor ce îsi doresc renovarea locuintei optează pentru înlocuirea sau montarea de plăci ceramice, însă doar jumătate aleg corect adezivul si stiu ce riscuri implică folosirea unui produs de calitate inferioară, potrivit unei analize Sika România. Astfel, în cazul montarii incorecte cu un adeziv necorespunzător, costurile unei lucrări pot creste chiar si de trei ori.

„Pentru alegerea corectă a adezivului trebuie tinut cont de o serie de lucruri foarte importante, precum locul unde se face placarea – interior/exterior, solicitările si traficul la care sunt supuse plăcile si tipul gresiei si al faiantei. În cazul în care nu se tine cont de aceste aspecte, sau se alege un adeziv de calitate inferioară, cheltuielile totale ale lucrării pot fi chiar de trei ori mai mari decât initial”, a declarat Petrisor Grindeanu, National Sales Manager Distribution Sika România.

Potrivit afirmatiilor sale, în medie, pentru montarea de plăci ceramice în zonele cel mai des amenajate astfel (baie si bucătărie) pe o suprafată medie de 40 mp, este nevoie de o cantitate de circa 200 kg de adeziv, în functie de planeitatea suprafetei. Costul total pentru achizitionarea acestuia este cuprins intre 120 lei, în cazul alegerii unui adeziv de o calitate inferioară, si 480 lei, în cazul alegerii unui produs cu calităti superioare. Pe lângă adeziv, o astfel de lucrare, pentru a fi realizată corect, necesită si achizitia de sapă autonivelantă, mortar de reparatie, mortar hidroizolant, chituri de rosturi, latex pentru chituri si sigilant. Costul acestor produse poate ajunge, astfel, la 200 lei, dacă se aleg unele de o calitate scăzută, sau la 500 lei, dacă se aleg unele performante.

„Astfel, în cazul unei placări a băii si bucătăriei dintr-un apartament, costurile materialelor necesare montajului si finisării încep de la 320 lei si pot ajunge la cca.

980 lei, în functie de calitătile si performanta produselor alese”, a subliniat Petrisor Grindeanu.

Acesta a mai adăugat că, desi există o diferentă de pret între produsele de calitate ridicată si cele de calitate inferioară, alegerea incorectă a adezivului si a celorlalte materiale necesare montajului poate duce la probleme majore precum dezlipirea si chiar crăparea plăcilor, sau infiltratii de apă. În acest caz, este necesară demontarea întregii suprafete, refacerea planeitătii suprafetei si reluarea montajului într-un timp mult mai scurt decât în mod normal.

„O placare ceramică are o durată de viată chiar si de 20 de ani, însă alegerea de produse de calitate inferioară o poate scurta chiar si la câteva luni. În acest caz, costurile pentru a se ajunge la ambientul dorit se pot chiar tripla deoarece la suma initială se adaugă costul demontării, al noilor materiale si al montajului, fără a mai pune la socotelă deranjul, mizeria si timpul pierdut”, a mai afirmat reprezentantul companiei.

Cum aleg românii adezivul pentru placările ceramice

În ceea ce priveste comportamentul de achizitie al românilor, analiza Sika a arătat că numărul celor care se înformează atent si nu mai aleg doar în functie de pret este în crestere. Astfel, jumătate dintre cumpărători stiu ce tip de produse au nevoie.

„În cazul unei astfel de lucrări, de cel mai multe ori clientul tine cont de recomandarea mesterului si a consultantului de la raft. Desigur, un impact major în alegerea făcută îl au si brandawarness-ul si promovarea produsului”, a mai spus Petrisor Grindeanu.

Pasii corecti pentru montajul plăcilor ceramice

Potrivit specialistilor Sika, montarea corectă a plăcilor ceramice începe cu măsurarea corectă a spatiului si calcularea necesarului de plăci si materiale necesare. După achizitia produselor trebuie stabilit tipul de montaj – drept sau oblic – iar apoi pregătirea stratului suport pentru a fi perfect plană, compactă si curată.

În zonele cu umiditate ridicată, sau cu risc de inundatie, cum sunt băile, este indicată realizarea unei hidroizolatii înaintea de montarea placajului ceramic. Aceasta poate fi făcută fie cu mortare cimentoase, fie prin alegerea unui adeziv de plăci ceramice de ultimă generatie, poliuretanic, elastic, ce are si proprietăti hidroizonte.

După realizarea acestor pasi urmează prepararea adezivului si montajul efectiv al placajului ceramic. La final se aplică chitul de rosturi, care poate fi amestecat cu un latex special ce îi creste elasticitatea, impermeabilitatea cât si rezistenta. De asemenea, rosturile cu miscare (cele din colturile peretilor sau cele de la îmbinarea cu obiectele sanitare) trebuiesc în mod special sigilate cu un produs elastic (poliuretan sau silicon) pentru a permite ansamblului să lucreze în mod natural, fără a apărea fisuri sau exfolieri.

„Este important ca o astfel de lucrare să se realizeze de către un meserias calificat care să stie fiecare dintre pasi si, astfel, să poată folosi produsele cele mai potrivite. De asemenea, toate materialele trebuie utilizate respectând indicatiile din fisele tehnice ale produselor”, a încheiat Petrisor Grindeanu.

Sika AG cu sediul în Baar, Elvetia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria constructiilor si industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fatade, parcuri solare si eoliene. Compania elvetiană este lider în domeniul solutiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi si sigilanti, materiale de amortizare, consolidări structurale, pardoseli industriale si sisteme de acoperisuri si impermeabilizări.

În prezent, Sika numără subsidiare în 91 de tări si mai mult de 17.000 de angajati la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienti si companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2014 Sika a generat vânzări de 5,6 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elvetian, a fost înfiintată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosintă fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în 2014 si cea de-a doua fabrică din România, la Căpusu Mare, judetul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât si mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piată în domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, a consolidărilor cu fibre de carbon, dar si a mortarelor speciale.

Sika România a fost implicată în proiecte locale importante printre care se numără Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea retelelor Dedeman si Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Băile Herculane, turnul de răcire Paroseni, loturile de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea căii ferate Sighisoara – Atel si multe altele.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar