transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 15-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-11-2015

Termografia in constructii - informatii utile care se pot obtine prin aceasta tehnica

Termografia in constructii - informatii utile care se pot obtine prin aceasta tehnica

Existenta unui certificat energetic a devenit de cativa ani obligatorie in cazul oricarui contract de vanzare sau de inchiriere a unei proprietati imobiliare. Cautarile online de pret certificat energetic sunt foarte dese in fiecare zi, pentru ca multe persoane cunosc deja importanta acestui document tehnic ce poate fi realizat doar de catre companii cu statut de auditor energetic atestat.

Foarte utila este insa si o alta analiza, extrem de profunda - procesul de termografie in constructii (termografie cladiri sau termoviziune). Aceasta procedura reprezinta citirea radiatiilor electromagnetice in spectrul IR (infrarosu), invizibil omului, prin instrumente dedicate.

Termografia in constructii este un considerata un instrument valoros pentru inspectarea si efectuarea de testari non-distructive ale elementelor unei constructii. Exista companii specializate ce pot ajuta astfel la detectarea locurilor de scurgere a energiei in cazul unei constructii. In calitate de proprietar, cunosti astfel unde si cum se scurge energia, prin diversele materiale componente ale contructiei, atat prin transfer termic cat si prin infiltratiile/exfiltratiile cauzate de zonele neetanse dintre elementele constructiei.Conform website-ului certificatulmeu.ro, "termogramele obtinute prin utilizarea corecta a procedurii de termografie in constructii (termoviziune) vor scoate in evidenta defecte de constructie, prin pete de culoare distincte, greu de detectat in mod normal". Prin intermediul termografiei, se pot obtine informatii utile prin detectia puntilor termice, detectia unei izolari deficitare a peretilor/acoperisurilor/teraselor (ce poate fi cauzata de lipsa termoizolatiei sau de utilizarea unor materiale termoizolante de slaba caliate si/sau de grosime insuficienta), detectia infiltratiilor/exfiltratiilor de aer ce pot aparea in jurul tamplariei exterioare (ferestre/usi), detectia elementelor de slaba calitate din punct de vedere al conductivitatii termice, detectia infiltratiilor de apa in fatade/socluri/terase, precum si detectia instalatiilor sanitare sau de incalzire ascunse.

Specialistii companiei Reflex Architecture SRL Bucuresti, care ofera servicii de termografie in constructii, subliniaza faptul ca termografia nu influenteaza rezultatele unui certificat energetic, nu este obligatorie, insa poate fi foarte utila, caci este o investigatie suplimentara in cadrul unui audit energetic, mai ales atunci cand se stabilesc solutiile de ameliorare a pierderilor de caldura (reabilitare termica). In conditiile prevazute de legislatie, auditul energetic se intocmeste doar de catre auditorii energetici atestati conform legii de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar