transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 08-06-2023 4.635 lei 4.9578 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-07-2013

Unul din trei romani amenajeaza gradina cu ajutorul unor montatori nespecializati

Unul din trei romani amenajeaza gradina cu ajutorul unor montatori nespecializati

Unul din trei români aleg să îţi amenajeze grădina cu pavele cu ajutorul unor montatori nespecializaţi din dorinţa de a face economii, potrivit Symmetrica, cel mai mare producător local de pavele şi borduri vibropresate şi liderul pieţei autohtone. Aceştia nu înţeleg însă că, în acest fel, lucrările efectuate au o durată de viaţă mai scurtă şi atrag cu sine cheltuieli ridicate pe termen lung.
 
“În cazul proiectelor de mare anvergură, fie publice, fie private, sunt întotdeauna contractate echipe specializate de montatori. Cu toate acestea, clienţii persoane fizice sunt tentate să realizeze montajul independent sau cu montatori neprofesionişti, acest lucru nefiind recomandat deoarece pot apărea probleme ulterioare”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, deşi montajul pavelelor nu presupune un grad de dificultate ridicat, există anumite etape în execuţia unei lucrări ce pot fi realizate doar cu ajutorul unor echipamente şi unelte specifice, iar un nivel optim de calitate nu poate fi obţinut decât de către muncitorii calificaţi şi cu experienţă.

„Este foarte important ca toate etapele unei lucrări să fie atent executate: de la săpătura pământului şi pregătirea stratului suport, până la montajul propriu-zis al pavelelor. Dacă stratul suport nu este executat corect, lucrarea se poate degrada într-o perioadă de timp scurtă. Asfel, avantajul montajului specializat constă în durabilitatea lucrării”, a adăugat Sebastian Bobu.

Potrivit Symmetrica, costul unei lucrări de montare a pavelelor diferă în funcţie de volumul de lucru necesar şi de tipul de trafic ce se desfăşoară pe suprafaţa pavată.


 
“În medie, suprafaţa pavată a unei curţi este cuprinsă între 100 şi 200 de metri pătraţi. Astfel, românii plătesc cel puţin 2.500 de lei dacă vor să monteze un pavaj pietonal, în acest caz manopera având un cost de circa 25 de lei pe metrul pătrat”, a mai spus Sebastian Bobu.

Acesta a adăugat că, în cazul unui pavaj carosabil, montajul porneşte de la 50 de lei pe metrul pătrat.

“Costul montajului reprezintă în acest moment circa 20% din valoarea unui proiect ce include nu doar pavelele, ci şi bordurile, terasamentele şi materialele auxiliare”, a subliniat reprezentantul companiei.

Primul aspect care trebuie luat în considerare pentru a asigura execuţia unei lucrări de calitate îl reprezintă trasarea terenului pe care vor fi montate pavelele.
 
„O trasare corespunzătoare, cu pante de scurgere a apei şi cu o compactare corectă a stratului suport asigură posibilitatea realizării unei lucrări de calitate ridicată”, a subliniat Sebastian Bobu.

În funcţie de tipul suprafeţei pavate (carosabilă, pietonală sau mixtă) şi de criteriile estetice ale fiecărui client se calculează grosimea stratului suport (balast, piatră spartă, beton) şi se găsesc cele mai optime soluţii de dirijare şi scurgere a apei din precipitaţii.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Cherana
aha, atunci care? Zic si eu, ca vreau sa-mi teestz limitele lacrimogene... :D@Roxana: jumatatea mea e ocupata sa impuste diferite creaturi pe net :-). @KaBea: Dupa nastere sunt mult mai sensibila la tot ce are legatura cu bebelusi, copii aflati in suferinta. Nu ca inainte nu imi pasa, dar acum parca ma loveste direct in plex :D. @Maria: am momente cand imi vine sa-i pup ce scenaristii aia, cat de geniali sunt, wow!!!@Radda: ah, la animale si eu ma inscriu la sensibile, dar in rest... nu prea sunt genul. Dar nu cred ca e aiurea sa plangi la filme, inseamna ca cine l-a facut si-a facut treaba bine, asa ca nu ar trebui sa te jenezi sa te uiti...@Mariamirabela: m-am specializat - le privesc online... :D. Sunt chiar la zi si mor de plictiseala pana cand mai filmeaza astia ceva nou...@Ana: la Grey's? Ah, putem fonda un club, eu una cred ca vreau ca serialul asta sa fie ca Tanar si nelinistit - sa dureze cat toata viata mea :-)
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar