transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 31-03-2014

URSA Romania: peste 95% din proprietarii de case pierd anual 600 euro din cauza izolarii incorecte a acoperisului

URSA Romania: peste 95% din proprietarii de case pierd anual 600 euro din cauza izolarii incorecte a acoperisului

Izolarea incorectă a acoperisurilor este motivul pentru care peste 95% dintre proprietarii de case pierd sume importante de bani atât în perioada rece a anului, cât si vara.

“Din calculele noastre reiese că aproape toate casele nou construite în România au o problemă majoră cu izolarea mansardei din cauza folosirii unui material de izolare dimensionat gresit si a montării incorecte a izolatiei. Proprietarii consumă astfel multă energie pentru a-si încălzi casele iarna si la fel de multă pentru a le răci în timpul verii. O izolare corectă ar conduce, in medie, la o economie anuală de minim 600 euro la suta de metri pătrati construiti. Acesti bani sunt cheltuiti acum pe combustibil pentru încălzire si pe curent electric pentru aerul conditionat. Dacă luăm în calcul si faptul că o casă este locuită cel putin 25-30 de ani, suma economisită ar putea ajunge undeva la 18.000 euro”, declară Sorin Pană, director comercial URSA România.

În cazul izolării acoperisului cu vată minerală de sticlă, grosimea cea mai utilizată în prezent este de 15 cm, în unele cazuri fiind doar de 10 cm. Grosimea ideală pentru o izolatie termică si fonică, cu vată minerală de sticlă, în conditiile climatice din România, ar fi de 30 sau chiar 40 cm.“Pe lângă dimensiune, calitatea materialului este esentială. Din păcate, în tara noastră consumatorii încă nu au aceste cunostinte si optează pentru cea mai ieftină variantă de izolare, fără se gândi la consecinte. Acestia preferă să cheltuie în medie între 200-300 euro pentru 100 mp de constructie, fată de aproximativ 1000 euro, asa cum ar fi corect, bani care ar fi recuperati în mai putin de 3 ani. Alegerile gresite în privinta izolatiei au ca rezultat fenomene pe care le stim cu totii. Ajungi să nu poti dormi vara într-o locuintă mansardată sau să nu îti poti explica de ce, orice ai face, tot este răcoare la etaj în timpul iernii. Pe lângă lipsa de informatie, comportamentul proprietarilor de case este nesustenabil, la noi neexistând  o cultură a economiei de resurse. Pe de altă parte, nici nu există entităti care să explice proprietarilor că pe termen lung acest ieftin la momentul achizitiei înseamnă mult mai scump în timp. Noi am început din acest an un program educational menit a-i constientiza pe beneficiarii finali ai lucrărilor de importanta izolării corecte a acoperisurilor”, explică Sorin Pană.

URSA România este subsidiara a companiei internationale cu acelasi nume, unul dintre cei mai mari producători de materiale izolatoare din Europa, parte a grupului international URALITA. În România URSA este prezentă cu produsele sale de 20 de ani, comercializând două branduri de vată minerală URSA Glasswool si vata minerală URSA Terra, fabricate în Slovenia. URSA România S.R.L. activează pe piată din anul 2003. Anul trecut URSA România a înregistrat o cifră de afaceri de 5,5 milioane de euro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar