transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 09-12-2023 4.6059 lei 4.9677 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 21-05-2013

Xella: Protejarea fatadelor cladirilor e prioritara in multe capitale europene

Xella: Protejarea fatadelor cladirilor e prioritara in multe capitale europene

Xella Ro, filiala locala a unuia dintre cei mai mari producatori globali de materiale de constructii, sustine elaborarea unui set de masuri din partea autoritatilor in vederea protejarii aspectului fatadelor cladirilor vechi. in cazul in care beneficiarii care executa lucrari de renovare doresc o imbunatatire a parametrilor termici ai cladirilor este indicat sa ia in calcul solutii naturale de interior, pentru a proteja arhitectura fatadelor cu valoare arhitecturala si a monumentelor istorice.
 

Primaria Capitalei a lansat spre dezbatere publica un proiect care prevede aprobarea unui set de masuri in vederea protejarii fatadelor exterioare deteriorate. Proiectul autoritatilor include si ideea aprobarii unui cod de culori in vederea protejarii aspectului cladirilor si a asigurarii unei unitati arhitecturale zonale.

„In Berlin autoritatile au optat pentru stimularea proprietarilor in vederea utilizarii unui anumit cod de culori. Astfel, cei care executa lucrari de renovare a fatadelor pot beneficia de scutiri substantiale de la plata impozitelor pe cladire in cazul in care opteaza pentru un numar limitat de culori propus de primarie”, declara Marius Dragne, CEO Xella Ro, parte din grupul german Xella.

„Majoritatea interventiilor la nivel de fatada presupun si lucrari de reabilitare termica, aceasta si pentru ca pâna in 2020, conform noilor directive ale UE la care si România trebuie sa se alinieze, consumul de energie al imobilelor trebuie redus aproape de zero. Din pacate, deseori se recurge la solutii care afecteaza arhitectura si chiar sanatatea cladirii, in ciuda semnalelor de alarma repetate ale arhitectilor”, explica Marius Dragne.

Astfel, pe piata locala si internationala exista alternative ecologice si eficiente de termoizolare interioara, menite sa protejeze arhitectura fatadelor si sa asigure confortul termic sustenabil.“Renovarea si reabilitarea unei cladiri nu se rezuma la o  refacere de fatada, este nevoie de interventii responsabile, uneori si la nivel de structura. in ceea ce priveste fatadele, Bucurestiul are o semnificativa mostenire de arhitectura de sorginte franceza, extrem de valoroasa din punct de vedere imobiliar si turistic. De aceea este important sa se reglementeze modul in care se realizeaza aceste interventii, fie prin acte legislative, fie prin politici de urbanism inpirate de alte capitale Europene”, explica Marius Dragne.

Astfel, este bine cunoscut exemplul orasului Paris, unde politica de urbanism impune proprietarilor de cladiri din centrul orasului sa restaureze fatadele la un anumit nivel de calitate si respectând intocmai arhitectura initiala. Cei care nu dispun de bugetele necesare au la dispozitie o serie de alternative. Fie primaria plateste restaurarea, iar proprietarul achita in rate contravaloarea investitiei, fie primaria plateste lucrarile, dar devine proprietar al cladirii in cuantumul sumei investite, raportat la valoarea impozitului. Mai exista si o a treia varianta, in care primaria achizitioneaza cladirea, iar cu banii obtinuti proprietarul se muta in alta cladire, in care isi permite sa locuiasca si pe care o poate intretine. Aceste prevederi au fost impulsionate de importanta pe care o au veniturile generate din turism in bugetul primariei Parisului.

In Germania cladirile istorice cu valoare arhitecturala sunt termoreabilitate exclusiv la interior, motiv pentru care Xella a dezvoltat solutii speciale cu materiale termoizolante 100% minerale, denumite Multipor. Recent Xella RO a lansat si in România aceste solutii care se bucura de un real succes in Germania si alte tari europene.

Proiectul local se afla in dezbatere publica pâna pe data de 24 mai, când urmeaza a fi luata o decizie finala in privinta politicilor de interventii asupra fatadelor.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Max
This is way more helpful than annithyg else I've looked at.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar