transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 09-11-2011

A venit randul Italiei - editorial Tradeville

A venit randul Italiei - editorial Tradeville Asa cum banuiam, atentia s-a mutat rapid asupra Italiei. Nici nu a trebui sa asteptam mai mult decat cateva zile pentru a vedea dobanzile suverane italiene la noi maxime record, atat ca valoare nominala (6,97% la scadenta de 10 ani in aceasta dimineata) cat si ca diferential fata de dobanzile suverane germane. Notati de asemenea ca suntem aproape de a asista la situatia in care dobanzile italiene la scadente scurte sa le depaseasca pe cele la scadente lungi. Daca saptamana trecuta ecartul dintre dobanzile suverane la 10 ani si cele la 2 ani era de peste un punct procentual, acum ecartul este de numai aproape 20 puncte procentuale de baza.

Exista perceptia ca Banca Centrala Europeana se abtine de la interventii masive in piata bondurilor guvernamentale italiene in mod deliberat pentru a determina autoritatile de la Roma sa ia masuri de austeritate care au fost amanate sistematic pe parcursul ultimei decade. Ipoteza mai sugereaza ca un guvern de tehnocrati, condus de pilda de Mario Monti (fost comisar european pe chestiuni legate de concurenta), va face ceea ce cabinetul Berlusconi nu a putut sau nu a vrut sa faca – intr-o reeditare a unei situatii aproape similare pe care am intalnit-o la mijlocul anilor '90 cand Lamberto Dini, fost oficial in cadrul bancii centrale a Italiei, a preluat sefia guvernului.

Ipoteza este credibila intr-o oarecare masura, si explica cel putin partial de ce pietele financiare au ramas relativ stabile in ultimele zile. Dar la fel de credibila este ideea ca tensiunile din interiorul Consiliului de Guvernare al Bancii Centrale Europene sunt la fel de intense precum cele la care am asistat in cazul coalitiilor guvernamentale de la Atena si Roma. Cel mai recent exemplu in acest sens a venit ieri, cand Bundesbank a indicat explicit ca se opune utilizarii rezervelor bancilor centrale individuale din statele membre ale zonei euro (valutare / aur / drepturi speciale de tragere) pentru majorarea capitalizarii EFSF.
Tot ieri, Jens Weidmann a declarat ca se opune monetizarii directe a deficitelor suverane de catre Banca Centrala Europeana. De ce a simtit seful Bundesbank nevoia de a reitera ceea ce oricum aflasem joia trecuta de la noul presedintele al Bancii Centrale Europene, Mario Draghi?

Criza politica de la Roma genereaza mai multe intrebari decat raspunsuri. Va reusi Mario Monti, sau orice alt tehnocrat, sa mobilizeze nu doar vointa politica, dar si pe cea a sindicatelor si a populatiei, in directia unor reforme structurale care vor zdruncina din temelii societatea italiana? Si asta in conditiile in care bancile isi vor reduce portofoliile, costurile de finantare suverane sunt la maxime record, reactia autoritatilor europene a facut recent tranzitia de la actiuni tardive la resemnare, iar economia italiana se apropie rapid de o noua recesiune.

Italia, si intr-un plan mai larg intregul proiect european, se confrunta deja cu un ciclu reflexiv negativ care se antreneaza la mai multe niveluri: suveran, bancar, politic si public. Forta acestui ciclu este acum atat de teribila incat modificarea configuratiei guvernamentale de la Roma soseste probabil prea tarziu.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Elena
Dolari americani iinmprati si vinduti in lumea intreaga nu mai are acoperire valabila din ani 70.Singurul argument a fost caci tranzactiile petroliere trebuie sa se faca in dolari americani cumparind dorari pentru a cumpara petrol.S-au produs atita hirtie verde caci sint munti intregi de hirtie care are o valoare fictiva pina cind ce-i care au adoptato sa nu mai doreasca so utilizeze ca valoare monetara.Aceasta schimbare de atitudine distruge toata economia americana si ceilalti care au sustinito din lumea intreaga.Fara dolar american ca valoare este razboi declarat de catre cei putrezi de bogati din lumea intreaga care vor pune toate resursele sa omare prin razboi militar si organizatii secrete cei care vor indrazni.Dupa dezastrul planificat de bancile americane din 2008 nimeni nu mai crede in bancileasociate si guvernele corupte.Numai o alianta mondiala poate sa puna la zid pe acesti bogatasi care sint dispusi sa omoare planeta intraga pentru pozitia sa sociala.Acest conflict este ascuns si ar trebuii mai multa informatie in lumea intraga pentru a demasca acea minoritate de 1% care oprima 99%, nimeni nu baga inseamna de acesta neorocire deoarece este controlata de cei care nu doresc bunastarea celor care au creato.
Delonte
A few years ago I'd have to pay someone for this ifnormation.
Caiya
I'm imperssed! You've managed the almost impossible.
Jailene
Slam dunkin like Shaquille O'Neal, if he wrote informative aritlces.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar