transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 20-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-10-2012

Analiza Noble Securities: preturile cerealelor raman ridicate, stocurile scad

Analiza Noble Securities: preturile cerealelor raman ridicate, stocurile scad “Pe termen mediu, grâul şi porumbul rămân pe un palier înalt de preţ pe bursele internaţionale, manifestând o volatilitate destul de ridicată; tendinţa de creştere a preţurilor ar putea fi limitată de incapacitatea "cererii" din piaţă de a răspunde unor cotaţii de preţ şi mai ridicate, precum şi de perspectivele viitoarelor recolte”, a arătat Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Seceta a lovit în această vară multe regiuni ale lumii: SUA, cel mai mare exportator de cereale din lume, a cunoscut cea mai gravă secetă din ultimii 50 de ani, reflectată în scăderea producţiei de porumb, grâu, soia etc.  Producţia de porumb scade, în acest an, şi în UE; Australia, Rusia, Canada şi Uniunea Europeana  înregistrează scăderi masive şi la producţia de grâu, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Recent, Departamentul American al Agriculturii (USDA) a revizuit în scădere estimările privind recolta şi rezervele globale de porumb şi de grâu din acest an.

 “Piaţa materiilor prime alimentare are, ca orice piaţă, inclusiv o componentă speculativă; spre deosebire de alte sectoare însă, principiul "pur" al cererii şi ofertei are mult mai des rolul principal şi se reflectă mai limpede în preţ”, a precizat Victor Safta. Astfel, din cauza secetei, preţul grâului a ajuns, în iulie, la un nivel neatins din 2008; în trimestrul al doilea, preţul grâului a crescut cu 14,4% pe bursele internaţionale, iar în cel de-al treilea cu încă aproape 20%. În prima jumătate a lunii octombrie, cotaţia grâului a marcat însă o corecţie, scăzând cu cca 5,7%,  întrucat preţurile ridicate au descurajat cererea şi consumul, exporturile de grâu american au scăzut,  o serie de investitori şi-au închis poziţiile long (de cumpărare) etc.  În ceea ce priveşte preţul porumbului, acesta a crescut pe bursele internaţionale cu aproape 19% în trimestrul al treilea;  în primele două săptămâni din octombrie, cotaţia porumbului a înregistrat, la rândul său, o corecţie de cca 2,5%, un rol important în această evoluţie având condiţiile meteorologice din America de Sud care par a favoriza producţii viitoare bune. „În momentul de faţă însă, nu sunt premise pentru ca preţurile grâului şi porumbului să marcheze deprecieri majore şi să intre pe un palier mult inferior celui actual”, a aratat Victor Safta.


Potrivit unui studiu al Băncii Mondiale şi al Băncii japoneze Nomura, România se află pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare. În luna septembrie, preţurile mărfurilor alimentare au crescut în România cu 2,3%, cu efecte inflaţioniste şi în cascadă în consecinţă. “Pentru ţările importatoare de diferite materii prime alimentare, lucrurile sunt mai grave inclusiv din cauza costurilor de transport crescute, preţul petrolului rămânând destul de aproape de maximul ultimelor luni; cel mai probabil, creşterile de preţuri vor continua să se resimtă în România”, a arătat Victor Safta.

In 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a facut primul pas in Romania, deschizand sucursala locala a firmei de brokeraj Noble Securities.
Getin Noble Bank Group of Companies detine banci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investiţii, companii de consultanţă financiară şi imobiliară, leasing şi asigurări. La rândul său, Getin Holding deţine bănci, companii de leasing şi asigurări, precum şi alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus şi România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obţinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies şi Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business şi acţionariat majoritar. Acţionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în Ştiinţe Economice.

Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată şi autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzacţiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, acţiuni, indici bursieri şi mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzacţii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzacţii cu o valoare mai mare decât suma alocatat. Atunci când se tranzacţionează în marjă, se utilizează efectul de levier , care amplifică atât câştigurile, cât şi pierderile potenţiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzacţii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzacţionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%).
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
matzcrorkz
86BCGI I really liked your post.Really looking forward to read more. Keep writing.
crorkz
3cIQJ5 Muchos Gracias for your post.Thanks Again.
cheap backlinks
hjdEaS Thank you ever so for you blog.Thanks Again. Want more.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar