transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 23-05-2024 4.5878 lei 4.9745 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 06-02-2014

Ce ne rezerva NFP-ul de maine si cum va reactiona USD - JPY

Ce ne rezerva NFP-ul de maine si cum va reactiona USD - JPY

Importanta indicatorului Non Farm Payrolls nu a scazut, chiar daca Fed-ul a inceput sa reduca programul de stimulare a economiei QE. Aceasta reducere sau “taper” cum mai este numita, este dependenta de datele venite din SUA.

La ultima publicare a NFP-ului am avut parte de o surpriza, valoarea fiind de 74000 de locuri de munca, mult sub asteptarile de 198000 si de precedentul de 241000. Aceasta scadere semnificativa a locurilor de munca fost pusa pe seama conditiilor meteorologice grele din SUA, iar FED-ul a considerat ca nu este o problema pentru continuarea taperului. Atunci paritatea USD/JPY, dupa o aprecierea initiala, a scazut in jur de 150 puncte, oferind diferente importante in cursurile valutare internationale.

Efectul de taper a fost resimtit in economia mondiala, dar mai ales in tarile cu o economie emergenta, printre cele mai importante: Turcia, Mexic, Africa de Sud, Rusia, Brazilia. Valutele acestor tari au suferit o depreciere brusca pentru ca nu s-au mai putut baza in aceasi masura pe banii veniti de la banca centrala americana (FED). Aceasta situatie a creat o panica in piata, investitorii dorind sa retraga din banii investiti in aceste tari si rezultatul fiind  aprecierea Yenului si a Francului Elvetian (cunoscute ca instrumente de siguranta si de refugiu in momente complicate la nivel mondial).

O alta clasa de active care au avut de suferit in urma acestei masuri au fost indicii (S&P 500, Dow Jones, Nikkei, FTSE, DAX) inregistrand scaderi zilnice chiar si de 3%.

Nici acest lucru nu a ajutat pentru aprecierea USD/JPY!

Maine se astepta o valoare a NFP-ului de 185000 locuri de munca.

Am putea deduce ca daca va veni peste asteptari (185000), USD/JPY se va aprecia, iar daca va venii sub 185K se va deprecia! Dar nu este niciodata chiar atat de simplu. Sa luam urmatoarele exemple:

-NFP 200K : dolarul va oferii oportunitati bune de cumparare, dar panica din pietele emergente si din indici va creste, luand in calcul o posibila accelerare a reducerii QE care este momentan 10 mld.USD/luna. Acest lucru va duce la aprecierea yenului  deci aprecierea USD/JPY ar putea fi destul de limitata, in aceasta situatie (exemplu).

-NFP 100K: dolarul va oferii oportunitati bune de vanzare dar pietele emergente si indicii ar putea considerea ca o oprire temporara a taperului este probabila, situatia de panica se va mai diminua, deci nevoia de valute de refugiu (cum este yenul japonez) va scadea! Din aceasta cauza o eventuala depreciere a USD/JPY ar putea fi limitata!

Situatia pare destul de complicata, dar parea analistului TeleTrade - Vlad Baciu este ca piata nu mai are nevoie de inca o perioada de incertitudine, de aceea considera si crede ca FED-ul ar trebui sa reduca in continuare si sa lase pietele sa isi urmeze cursul.

Goldman Laszlo
www.teletrade-dj.ro

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
crorkz
FXhwKS Very good article post.Much thanks again. Really Cool.
crorkz matz
SgS5Ns I really like and appreciate your post.Really looking forward to read more. Really Cool.
Mihai
Foarte bun si explicit articoul. Felicitari! si multumim pentru explicatii.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar