transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-01-2013

Depozite, fonduri sau actiuni - actiunile au fost cele mai profitabile in 2012, lasand mult in urma plasamentele bancare

Depozite, fonduri sau actiuni - actiunile au fost cele mai profitabile in 2012, lasand mult in urma plasamentele bancare

Depozitele bancare pot fi atractive pentru cei care vor liniste în 2013, însă plasamentele în actiuni, la momentul oportun, pot aduce din nou randamente sporite.

În 2012, cei care si-au asumat riscuri mai mari au fost remunerati consistent. O investitie orientată asupra sectorului financiar de la BVB (Bursa de Valori Bucuresti), reflectând componenta indicelui BET-FI, ar fi adus un câstig de 31%, fără costuri de tranzactionare si impozit pe profit (plusul net vizibil în cont ar fi ajuns la aproximativ 25% după aceste deduceri). Incluzând dividendele, randamentul net ar ajunge la aproximativ 32%.

Plasamentele pe pietele internationale ar fi fost, la rândul lor, o optiune excelentă. O investitie care să urmeze evolutia indicelui pietei din Turcia ar fi generat profituri remarcabile, de peste 58% (înainte de impozitare). Turcia a beneficiat de o perceptie îmbunătătită a investitorilor, accentuată de decizia unei agentii de rating de a o include în categoria tărilor recomandate pentru investitii.  Germania a avut de câstigat de pe urma unei economii puternice, ajutată la export de un euro predominant slab. Indicele pietei de capital germane a crescut anul trecut cu 25,3%, un randament consistent pentru o piată matură.



În zona plasamentelor cu un grad sporit de sigurantă, depozitele în lei, ajungând si la dobânzi de peste 7,5% în ianuarie anul trecut, ar fi fost cea mai bună idee de economisire. Dobânzile mai mici la euro si dolar fată de cele pentru moneda natională nu au fost contrabalansate de deprecierea leului, întrucât aceasta a fost temperată de miscarea favorabilă a monedei nationale din decembrie. Depozitele în euro ar fi câstigat competitia dacă performanta leului nu ar fi fost atât de bună pe final de an.

Fondurile mutuale au adus randamente diferite, în functie de activele în care au investit: cele monetare si de obligatiuni s-au situat în apropierea, dar deseori sub câstigurile înregistrate din cele mai performante depozite bancare, în timp ce fondurile de actiuni si cele diversificate s-au apropiat de randamentele înregistrate pe bursă de investitiile în sectorul financiar, fără a reusi să le depăsească însă. Cele mai performante fonduri au fost cele care au reflectat evolutia indicilor, locul fruntas fiind rezervat Certinvest BET-FI Index, cu un plus de 39%. Fondul BT Index a adus, la rândul său, performante peste cele ale fondurilor administrate activ, aducând un câstig de 27%.

Anul 2013 se prefigurează chiar mai dinamic decât 2012. Dobânzile la depozite în lei pot depăsi 6,5% si par atractive pentru perioada în care leul este căutat de investitori. Diferenta fată de dobânzile la euro si dolari, de 2, respectiv 3 puncte procentuale, nu este însă suficientă pentru a acoperi riscul de depreciere a leului în conditii de turbulente pe plan global. De aceea investitorul care va dori să îsi optimizeze câstigurile va putea alege scadente sub 3 luni în lei pentru perioadele de ”liniste”, optând, însă, pentru depozite în euro sau dolar la primele semne de ”furtună”.

Actiunile, atât cele locale cât si cele internationale, pot aduce din nou randamente superioare depozitelor bancare. Piata de la Bucuresti, împreună cu pietele emergente în general si cu cele din Europa de Sud, pot înregistra perioade atractive anul acesta. Cum 2013 aduce provocări majore, între care măsurile fiscale ce trebuie adoptate în SUA, redresarea economiei europene si riscurile care pândesc China, e important ca investitorii să aibă răbdarea de a alege momentul potrivit. Fluctuatiile din pietele de capital pot fi semnificative si pot genera momente când evaluările devin mult prea pesimiste, oportunităti pe care investitorul iscusit le poate transforma în randamente remarcabile.

Claudiu Cazacu, Analist-sef

XTB România


X-Trade Brokers Dom Maklerski este lider pe piata de brokeraj în Europa Centrală si de Est.  Înfiintată în 2002, în Polonia, compania are peste 20 de sucursale în Europa, Asia si America de Sud.  În România, X-Trade Brokers Dom Maklerski SA Sucursala Bucuresti (XTB România) este activă pe piată din 2009. Compania oferă acces la pietele valutare (forex), de mărfuri si de capital (actiuni si indici bursieri în pietele majore si cele emergente).  XTB România oferă tehnologie de vârf clientilor săi prin intermediul platformelor de tranzactionare în versiune desktop si mobilă. Compania se implică activ în programe de educare pe teme de analiză tehnică si fundamentală, psihologia investitorului si managementul riscului.  Prin tehnologie, educatie, suport individual si servicii de vârf pentru clienti, XTB România creează conditiile pentru succes. În România, XTB România  este reglementată si supervizată de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Ollie
Thanks guys, I just about lost it lokniog for this.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar