transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 20-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 09-09-2011

Dolarul american redevine moneda de refugiu - editorial Tradeville

Dolarul american redevine moneda de refugiu - editorial Tradeville Rezerva Federala a reactivat ieri canalul sau subteran de comunicare si avem acum prima indicatie serioasa potrivit careia foarte probabil banca centrala americana va formaliza intentia stimularii unei aplatizari suplimentare a curbei dobanzilor bondurilor guvernamentale la sedinta din 20 – 21 septembrie (vedeti „Fed Prepares to Act” – Jon Hilsenrath; Wall Street Journal, 8 septembrie).

Reactivarea abordarilor monetare relaxate in economiile dezvoltate se intampla in mod coordonat. Exista deja o modificare de atitudine vizibila la nivelul Bancii Centrale Europene fata de discursul agresiv „hawkish” din prima jumatate a anului, ciclul normalizarii dobanzilor in zona euro este intrerupt la nivelul curent al ratei cheie de 1,5%. Banca Angliei, care spre deosebire de Rezerva Federala sau Banca Centrala Europeana nu a fost in niciun moment pe parcursul acestui an cu adevarat tentata de o normalizare a dobanzilor, se afla acum la jumatate de pas de angajarea intr-o noua runda de cumparari de instrumente financiare si devine tot mai probabil sa vedem un anunt oficial in acest sens la sedinta din octombrie.

Va preveni insa reactivarea unor abordari monetare relaxate in cele mai importante centre globale de lichiditate o recalibrare mai severa a asteptarilor investitorilor? Cu alte cuvinte, vor preveni cele trei banci centrale majore un nou declin al cotatiilor pe bursele de actiuni? Nu cred.

Chiar daca Rezerva Federala este dispusa la o aplatizare a curbei dobanzilor (ceea ce am numit „QE2,5” via „curve flattening”), distanta pana la o noua runda de ajustare cantitativa a bilantului bancii centrale americane („QE3”) ramane considerabila (notati de altfel aprecierea presedintelui Bernanke facuta ieri la Minnesota Economic Club potrivit careia cresterea economiei americane se va accentua in a doua jumatate a acestui an). Apoi, desi presedintele Trichet a insistat ieri asupra riscurilor economice in detrimentul celor privind inflatia (la fel cum a facut la conferinta de presa din 7 august 2008), nu trebuie supraestimata disponibilitatea Bancii Centrale Europene pentru o relaxare formala a conditiilor monetare. Amintiti-va ca desi a basculat spre un mesaj „dovish” in august 2008, Banca Centrala Europeana a taiat rata cheie abia in octombrie si asta doar dupa colapsul Lehman Brothers. Nu cred in iminenta unei taieri a ratei cheie in zona euro exceptand aparitia unui soc major (de pilda exitul Greciei sau o criza bancara de proportii monumentale).
Si, desi banuiesc ca luna viitoare Banca Angliei va ceda la randul sau (notati ca la nivel fiscal nu exista cel putin deocamdata un „plan B” opozabil obsesiei pro-austeritate autentice afisate de guvernul Cameron), foarte probabil aceasta cedare se va produce prin suplimentarea cu doar 50 miliarde lire sterline a cumpararilor de instrumente financiare.

Raman la parerea notata ieri ca elementul surprizei ar veni nu din reactivarea unor abordari monetare relaxate in lumea dezvoltata, ci din partea unei relaxari precipitate a conditiilor monetare in economiile emergente. Investitorii sunt pregatiti pentru „QE2,5” in Statele Unite, dar nu si pentru o taiere a dobanzilor de pilda in Australia (de altfel asa cum am vazut marti nici banca centrala a Australiei nu este pregatita pentru acest scenariu). Turcia si Brazilia se relaxeaza monetar chiar inaintea Rezervei Federale fara sa astepte o ajustare ordonata apriori a asteptarilor investitorilor.

In august 2008 am pariat pe o apreciere importanta a dolarului american (vedeti „Cazul unei aprecieri surprinzatoare a dolarului american”; site-ul Tradeville, 14 august 2008), premisele fundamentale de la care am pornit atunci fiind in buna parte similare cu cele amintite mai sus. Iar dintr-o perspectiva tehnica, baza pe care US Dollar Index o construieste in prezent seamana cu cea din vara anului 2008 care atunci a precedat un avans remarcabil al monedei americane.

Am inceput sa testez ieri posibilitatea unei noi aprecieri importante a dolarului american in mod selectiv in fata realului brazilian si lirei turcesti si vreau sa extind acest scenariu la nivelul evolutiei monedei americane in fata celorlalte valute majore via US Dollar Index. Considerentele principale sunt: 1) pietele in general raman vulnerabile unei recalibrari mai severe (in 2008 factorul declansator a fost colapsul Lehman Brothers, acum „wild card”-ul este intensificarea crizei zonei euro), 2) perspectiva unor relaxari monetare / bariere de capital / ancorari valutare rigide in economiile emergente, 3) dolarul american preia rolul de moneda de refugiu dupa ce banca centrala a Elvetiei a ancorat rigid francul si exista perceptia ca autoritatile de la Tokyo ar putea anunta masuri similare in cazul yenului.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Shafiqul
spune:Great goods from you, man. Strategii c5Ÿi tehnici fooliste pentru a manipula opinia publicc4ƒ Democracy I've understand your stuff previous to and you are just too excellent. I really like what you have acquired here, really like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is really a tremendous Strategii c5Ÿi tehnici fooliste pentru a manipula opinia publicc4ƒ Democracy informations.
Jeana
Good point. I hadn't tohught about it quite that way. :)
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar