transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-03-2025 4.5636 lei 4.9773 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Inele de logodna

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 20-12-2013

Emisiunea de obligatiuni Transelectrica, intermediata de BCR - un exemplu de succes pe piata de capital

Emisiunea de obligatiuni Transelectrica, intermediata de BCR - un exemplu de succes pe piata de capital

Transelectrica, operatorul de transport şi sistem al energiei electrice din România, a anunţat pe 17 decembrie 2013 închiderea anticipată a ofertei publice inaugurale de vânzare de obligaţiuni corporative, intermediată de Banca Comercială Română şi suprasubscrisă  de investitorii calificaţi locali şi internaţionali. Obligaţiunile vor fi admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

Emisiunea curentă Transelectrica este prima ofertă de obligaţiuni lansată de o companie cu capital majoritar de stat din România. Această emisiune face parte dintr-un program de împrumuturi obligatare în valoare de 900 de milioane de lei pe care compania l-a aprobat în luna septembrie 2013 destinat optimizării capitalului şi finanţării investiţiilor pe termen mediu şi lung.

Prin intermediul ofertei derulate în perioada 11 – 17 decembrie 2013, Transelectrica a vândut obligaţiuni în sumă totală de 200 milioane de lei investitorilor calificaţi. Fondurile de investiţii, băncile, investitorii străini şi fondurile de pensii au contabilizat 90% din interes, în timp ce restul a fost marcat în contul companiilor de asigurări.

Ioana Mihai, Director Debt Capital Markets în cadrul BCR a declarat: “Este evident faptul că actorii pieţei de capital încearcă să introducă practici internaţionale recunoscute în desfăşurarea unui proces de ofertare în urma căruia să rezulte preţ sau randament optim. În calitate de intermediar, suntem în mod particular satisfăcuţi de faptul că am susţinut succesul ofertei, şi am demonstrat viabilitatea imprumutului obligatar ca sursă de finanţare optimă a capitalului companiilor.

„Emisiunea este o premieră şi va deveni, cu siguranţă, o referinţă în piaţă în urma succesului înregistrat.

În acest moment exista o fereastră semnificativă de oportunitate în piaţă: intenţia companiilor de a optimiza structura capitalurilor şi costurile de finanţare, care se întâlneşte eficient cu cererea investitorilor pentru active de calitate, cu randament bun ce la asigură o diversificare optimă a portofoliilor“, a adăugat Ioana Mihai, Director Debt Capital Markets BCR.

BCR în calitate de intermediar va continua să susţină dezvoltarea acestui segment al pieţei de capital şi va continua să promoveze împrumuturile obligatare ori soluţiile de capitalizare prin intermediul pieţei de capital, ca alternativă viabilă de finanţare pentru planurile de dezvoltare şi operaţiunile curente ale companiilor locale majore.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Abu
Pana la urma despre ce virobm aici? siguranta sistemului sau strategia energetica?capacitatea excedentara este mostenirea ceausismului, cand romania era o tara industrializata .supraproductia interna e binevenita atat timp cat se face la costuri performante (vezi norvegia care are hidro 90%) insa, dupa cum bine stim, la noi este totul carpit si rascarpit, ineficient d.p.d.v. economic astfel ca acum termocentralele se plang ca zac cu carbune in curte si nu pot concura cu restul pietei. este si normal pana la urma.Problema reala este alta: ce ne facem cu minerii, care depind de consumul termo pe carbune, care este la un minim istoric acum in romania.Aici este un adevarat motiv de ingrijorare, o bomba sociala.Bulgaria a preferat sa produca in exces si sa subventioneze mascat decat sa inchida centralele termo. ba mai mult, acum incurajeaza exportul si omoara industria de regenerabile decat sa confrunte minerii sa vedem ce urmeaza la noi.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar