transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 07-11-2011

Europa are de facut optiuni istorice: integrare sau reconfigurare

Europa are de facut optiuni istorice: integrare sau reconfigurare Criza datoriilor suverane începută în 2010 reflectă o slăbiciune structurală a zonei Euro. Existenta unei monede comune fără o Trezorerie comună, fără uniune fiscală, este cvasi-imposibil de apărat în vremuri tulburi.

Criza financiară începută în SUA în 2007 – 2008 a expus vulnerabilitatea sistemului bancar global (cu o exceptia notabilă a unor state emergente), salvat prin transferul unor datorii din sectorul public către cel privat. Acum, statele însele se află însă în dificultate. În Europa însă, problemele tin de diferentele majore dintre statele membre ale uniunii monetare, asa încât devine necesar un mecanism de echilibrare.

"Fondul European pentru Stabilitate Financiară (EFSF) încearcă să joace un rol de compensare al inegalitătilor dintre finantele publice ale unor state - să luăm drept exemplu Germania, Olanda, pe de o parte si Italia, Portugalia, Irlanda, Grecia pe de altă parte. Scopul este de a scădea costul la care se împrumută statele vulnerabile, conditie necesară pentru ca acestea să îsi poată plăti în cele din urmă datoria. Dar puterea sa de foc este acum total insuficientă, si chiar si o extindere la 1 trilion de Euro ar putea fi în final prea mică pentru a putea proteja Spania SI Italia în acelasi timp", a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers.

Compromisul ciudat pe care încearcă să îl pună la punct europenii îmbină o finantare autohtonă dar cu resurse suplimentare venind în principal dinspre economiile emergente, cele care detin rezervele salvatoare – în principal China.
Dar, desi o contributie externă va putea stabiliza pietele pe termen scurt, si în cel mai bun caz pe termen mediu, aceasta nu va rezolva problema fundamentală: este Europa pregătită să facă un pas major înspre integrare? O armonizare a politicilor fiscale si crearea unei trezorerii comune ar fi pasul major care ar întări sistemul european, plătit însă de către statele membre cu o reducere drastică a suveranitătii.

"Întrebarea în clipa de fată este de fapt daca statele puternice sunt dispuse să renunte la avantajul unui cost de împrumut redus, doar pentru a salva constructia europeana. O alta întrebare se referă la statele cu pozitii mai slabe : sunt acestea dispuse la tăierile de cheltuieli publice pe care le va impune o formulă fiscală comună la nivel european ? Dacă privim la ce se întamplă, se pare că nu. Iar pericolul este ca în lipsa unor decizii curajoase, orice solutie să fie doar temporară, iar o criză pornită dinspre Europa poate ajunge - dacă nu este contracarată - la frânarea economiei globale", a precizat Victor Safta.

România trebuie sa acorde atentie tendintelor care se conturează în zona Euro, care o vor afecta direct, dar acest lucru nu înseamnă că pasivitatea este solutia: un mix inteligent între reducerea oricărei risipe din sectorul public si stimularea investitiilor cu efecte de multiplicare în economie constituie răspunsul cel mai inteligent pe care l-ar putea oferi autoritătile în contextul actual.

"România nu are de ales decât să fie foarte, foarte prudentă si să urmărească jocul politic la nivel european pentru a deduce traiectoria viitoare a UE. Politica de austeritate trebuie dublată de o strategie pentru infrastructură si sprijinirea inovatiei, de pregătire pentru viitor", a arătat Victor Safta

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj înfiintată în Polonia, în anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată si monitorizată de institutiile locale care reglementează pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea.
Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X- Trade Brokers actionează ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piată de instrumente derivate- Contracte pentru Diferentă (CFD-uri) si Optiuni- având ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de mărfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzactionează instrumente derivate pe piata extrabursieră, decontările tranzactiilor efectuându-se direct între participantii la piată (institutii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / închiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent la conturile de investitii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactionează lunar un volum ce depăseste 25 miliarde Euro (in marja). Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piata din România, X- Trade Brokers s-a lansat oficial în februarie 2009 si este autorizata de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar