transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 05-01-2014

Evolutie leu vs. euro: leul a avut cea mai buna evolutie din regiune in raport cu euro

Evolutie leu vs. euro: leul a avut cea mai buna evolutie din regiune in raport cu euro

În 2013, dintre monedele din UE, Leul a înregistrat cea mai redusă depreciere în raport cu Euro, moneda natională marcând la sfârsitul lui decembrie o scădere de cca 0,5% comparativ cu valoarea sa de la începutul anului trecut; în acelasi interval, Kuna croată s-a depreciat cu aproape 0,9% fată de Euro, Zlotul polonez a scăzut cu cca 1,9%, Forintul a scăzut cu cca 2%, Lira sterlină-cu cca 2,3%, Coroana suedeză-cu aproximativ 3,2%, iar Coroana cehă-cu aproape 9%.

"Leul a avut o evolutie pozitivă în primele 11 luni ale anului 2013, apreciindu-se usor raportat la Euro; luna decembrie nu a fost însă favorabilă monedei nationale, aceasta scăzând cu aproape 0,9% fată de Euro: neîntelegerile de pe scena politică internă au afectat mediul economic si au transmis către investitori semnale privind o anumită instabilitate; în plus, la reuniunea sa din 17-18 decembrie, Rezerva Federală a SUA a anuntat că, începând cu luna ianuarie a anului 2014, va reduce cu cca 11,7% programul de relaxare cantitativă, iar acest anunt a adus volatilitate în piete. Referitor la scăderea semnificativă a Coroanei cehe în 2013, trebuie să reamintim că evolutia nesatisfăcătoare a economiei a determinat Banca Natională a Cehiei să intervină pe piata de schimb valutar pentru a deprecia moneda, cu obiectivul de a impulsiona exporturile si a creste inflatia, aflată la un nivel îngrijorător de scăzut", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

La nivelul întregii Europe, Lira turcească a marcat cea mai mare depreciere fată de Euro în 2013, moneda prăbusindu-se cu cca 25%, atât ca urmare a numeroaselor conflicte de stradă care au avut loc în Turcia, cât si din cauza scandalurilor de coruptie izbucnite în decembrie, care au afectat guvernul de la Ankara. "Contextul rămâne delicat: situatia din Turcia pare a fi încă destul de departe de o rezolvare completă si, în plus, ar putea fi de asteptat anumite dezechilibre generate de devalorizarea semnificativă a Lirei turcesti si cresterea neîncrederii investitorilor, iar faptul că economia sa depinde de împrumuturi externe nu avantajează deloc Turcia în acest moment", a arătat Silviu Pojar.

Pentru moneda unică europeană, 2013 a fost un an pozitiv, Euro apreciindu-se cu aproape 4,4% fată de Dolarul american; în decembrie, moneda unică europeană a atins maximul ultimilor 2 ani raportat la USD. "Unii investitori au considerat că Fed a redus prea putin programul de achizitii de obligatiuni, asa încât moneda americană "a ratat" o apreciere consistentă în decembrie", a precizat Silviu Pojar. Tot luna trecută Standard & Poor's a retrogradat cu o treaptă ratingul de credit pe termen lung al Uniunii Europene, de la "AAA" la "AA+", agentia de rating acuzând deteriorarea situatiei financiare. "Evenimentul nu a afectat însă încrederea investitorilor în Euro, moneda unică europeană apreciindu-se în decembrie fată de Dolarul american, pe fondul altor semnale considerate de piete drept favorabile pentru Euro", a arătat Silviu Pojar.



De altfel, aproape toate monedele din UE s-au apreciat în 2013 în raport cu Dolarul american, iar Leul s-a aflat în grupul celor care au marcat cresteri semnificative, având în vedere că la finele lui decembrie moneda natională a înregistrat o apreciere de cca 3,7%, comparativ cu cotatia sa de la începutul anului fată de USD.

"Asteptările sunt mari în 2014 atât în ceea ce priveste Europa, cât si SUA; moneda unică europeană va avea nevoie de reconfirmări puternice în ceea ce priveste economia regiunii pentru a-si putea mentine aprecierea fată de USD. Anul curent este important pentru Euro si din prisma faptului că Letonia trece oficial la moneda unică europeană, devenind al 18-lea stat membru al Zonei Euro. În ceea ce priveste România, evolutiile economiei locale se anuntă a fi pozitive în acest an; 2014 ar putea fi însă volatil pentru moneda natională, având în vedere că alegerile (prezidentiale si europarlamentare) ar putea stimula aparitia unei instabilităti politice, care s-ar reflecta desigur în pietele financiare", a precizat Silviu Pojar.

În 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a făcut primul pas în România, deschizând sucursala locală a firmei de brokeraj Noble Securities.
Getin Noble Bank Group of Companies detine bănci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investitii, companii de consultantă financiară si imobiliară, leasing si asigurări. La rândul său, Getin Holding detine bănci, companii de leasing si asigurări, precum si alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obtinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business si actionariat majoritar. Actionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în stiinte Economice.

Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată si autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzactiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, actiuni, indici bursieri si mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzactii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzactii cu o valoare mai mare decât suma alocată. Atunci când se tranzactionează în marjă, se utilizează efectul de levier, care amplifică atât câstigurile, cât si pierderile potentiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzactii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzactionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%). Detalii despre contul minim, instrumente si strategii de tranzactionare pe www.noblemarkets.ro

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar