transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 04-12-2024 4.7308 lei 4.977 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 07-01-2014

Investitiile cu un grad de risc mai ridicat au adus randamente de pana la 480% in 2013 - analiza XTB Romania

Investitiile cu un grad de risc mai ridicat au adus randamente de pana la 480% in 2013 - analiza XTB Romania

Un depozit în lei cu scadenta la 12 luni, plasat la începutul anului 2013 la una dintre băncile de top (după active), ar fi adus, la maturitate, un randament mediu de 5%. Prin comparatie, investitia diversificată în actiuni sau unităti de fond care să replice evolutia indicelui BET de la Bucuresti ar fi determinat un câstig de 30,9% anul trecut. Optiunile de investitii ”fără risc” au continuat si în 2013 să genereze randamente mult reduse fată de cele care implică anumite grade de risc.  Astfel, spiritul întreprinzător al celor care ar fi fost dispusi să îsi asume riscuri mai ridicate, în pietele de actiuni sau cele valutare, ar fi fost recompensat abundent.

Spre exemplu, randamentul titlurilor de stat, instrumente cu risc aproape inexistent, se situa în jurul nivelului de 5,71% în ianuarie, în timp ce indicii bursieri ai pietelor dezvoltate au adus câstiguri de circa 30%. Astfel, indicele „vedetă” a fost cel din Germania, cu 31,11% plus, urmat de piata din SUA, cu o crestere de 29,6% pentru S&P500.

Performantele indicilor sunt urmarea revenirii economiei reale si a politicilor monetare, care au tinut banii în zona ieftină, încurajând în 2013 asumarea de riscuri în pietele de capital. Rezultatul a fost cel mai vizibil pe pietele emergente - între pietele de capital din întreaga lume, Venezuela a dat o lectie de profit, oferind un randament de 296,2% în valori exprimate în USD (si un fabulos 480,48% în moneda locală). Pe locul doi, cu un avans deloc neglijabil, piata din Dubai a lăsat în urmă amintirea crizei si a sărit cu 107,69% în valori transpuse în dolari americani.



La polul opus se află investitiile din zona mărfurilor, care au înregistrat, preponderent, scăderi. Exceptia o reprezintă gazele naturale din SUA, care au avut un parcurs spectaculos anul acesta, după o tendintă îndelungată de scădere în anii anteriori. Oferta a început să se apropie de cererea aflată în crestere în SUA pe baza tehnologiilor noi care utilizează resurse mai curate pentru energie, a utilizării pe scară largă în transport si a vremii reci în iarnă. Gazul natural a avansat cu 26,23% si îsi rezervă pozitia de top în segmentul mărfurilor în 2013.

Preturile în agricultură au scăzut, însă, în general, pe seama ofertei mult peste nivelul cerut de piată, porumbul având cea mai proastă performantă din ultimii ani, si încheind topul (sau deschizându-l pe cel al scăderilor) cu un minus de 39,56% anul trecut.

si aurul si argintul au avut un an ”prost” - desi nu la fel de slab ca porumbul. Scăderea a întrerupt sirul de 12 cresteri anuale consecutive, cel mai lung de după 1920. Încrederea în revenirea economiei americane, care pune Fed în pozitia de a întrerupe în viitor tipărirea de monedă, alături de închiderea unor pozitii mai vechi foarte profitabile si a reducerii cererii de aur pentru investitie au condus la un minus de 28,26% pentru aur si 39,56% pentru argint, cu o volatilitate ridicată.


Investitiile pe piata valutară ar fi putut genera, de asemenea, câstiguri semnificative, însă acestea sunt preferate de persoanele cu apetit ridicat pentru risc. Cele mai puternice monede din tări dezvoltate au fost în 2013 coroana daneză si Euro, câstigând 4,33% respectiv 4,25% în fata USD, dar performante bune au avut si francul elvetian si lira sterlină (+2,69%, +1,67%).

Între cele mai slabe valute din liga valutelor cele mai tranzactionate, yenul japonez a pierdut -17,69%, o contraperformantă notabilă, pe seama politicii ultra-relaxate a Băncii Japoniei, care vizează dublarea masei monetare în mai putin de doi ani. Dolarul australian a fost puternic afectat de încetinirea Chinei si reducerile de dobândă operate de banca centrală, pierzând 14,5%. Dar ”zmeura de aur” revine randului sud-african, care s-a ieftinit cu aproape 20% în raport cu dolarul. O miză excelentă în anul 2013 ar fi fost pozitia long pe EURZAR (cumpărare de Euro si vânzare de rand sud-african) - beneficiul fiind de 22,6%, fără efect de levier. Luând în calcul o amplificare conservatoare generată de un efect de levier de 5 la 1 (se întâlneste uzual în cazul monedelor emergente si un efect de 50 la 1) randamentul ar fi fost de 113%.

silingul din Somalia a fost câstigătorul surprinzător al pozitiei globale celei mai profitabile în raport cu dolarul american, cu un avans de 44,31%. Rial-ul iranian, la polul opus, a pierdut însă 50,33% pe seama destabilizării produse de sanctiunile economice impuse de Vest.

În sectiunea emergentă, leul românesc se mândreste cu un onorabil loc 2 în fata dolarului, obtinut în urma aprecierii de 3,65% în 2013. Leul e depăsit de vecinii nostri din sud: leva a crescut cu 4,11% între 1 ianuarie 2013 si 1 ianuarie 2014 fată de dolar. De fapt, ambele performante se datorează parcursului pozitiv al Euro. În raport cu moneda unică, leva si leul nu mai arată asa de bine: - 0,13% respectiv -0,57%.

Un randament spectaculos ar fi adus inovatia financiară numită ”bitcoin”, o monedă virtuală sustinută de cooperarea unor calculatoare din întreaga lume, pe baza unui algoritm criptografic. În raport cu dolarul american, BTC a devenit de 59,6 ori mai scump, crescând de la 13,51 la 806,01 USD pe ”bursa” principală. Interesul fabulos a fost încurajat de opiniile moderat favorabile din Congresul american în noiembrie 2013 cu privire la această monedă.

De asemenea din categoria investitiilor „exotice”, între fondurile de hedging la nivel mondial, Kazimir Total Return Fund, din categoria instrumentelor cu venit fix, a reusit un câstig de 986,69%.

Anul 2014 ar urma să aducă o volatilitate mai ridicată în majoritatea pietelor, odată cu retragerea treptată a stimulului oferit de Rezerva Federală. Euro ar putea pierde în fata dolarului american si monedele emergente ar avea de suferit. Aurul ar cunoaste fluctuatii, dar, în cele din urmă, are sanse să încheie anul în teritoriu pozitiv, din moment ce pietele au integrat în bună parte deciziile actuale ale Fed, în timp ce Japonia si probabil în curând Europa vor urma relaxarea monetară agresivă. Pietele de capital dezvoltate, si cu atât mai mult cele din Europa emergentă, ar putea suferi unde de soc ale recalibrării apetitului pentru risc. Traderii activi, dispusi la riscuri bine calculate, ar putea avea de câstigat în 2014.

Claudiu Cazacu, Analist-sef

XTB România

X-Trade Brokers Dom Maklerski este lider pe piata de brokeraj în Europa Centrală si de Est.  Înfiintată în 2002, în Polonia, compania are peste 20 de sucursale în Europa, Asia si America de Sud.  În România, X-Trade Brokers Dom Maklerski Varsovia Sucursala Bucuresti S.A. (XTB România) este activă pe piată din 2008. Compania oferă acces la pietele valutare (forex), de mărfuri si de capital (actiuni si indici bursieri în pietele majore si cele emergente).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Peter
Oh , ce imi place salata de rosi!!i...ce amirniti placute cand noi ca famile mancam rosii din gradina. Intradevar rosiile din market nu sant ca cele din gradina. Imi pare bine ca ai gasit un farmer\'s market:). Imi place mult blogult tau...foarte frumos si aspectos! Sa ai o zi buna...si o sa mai vin pe la tine:)... Ellie
crorkz matz
DBj4dw Say, you got a nice blog article.Much thanks again. Will read on...
high quality backlinks
WydTNB Wow, great blog article.Much thanks again. Awesome.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar