transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-05-2024 4.5756 lei 4.9746 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 26-09-2013

La o saptamana de la surpriza FED, majoritatea activelor au recuperat socurile din piata - analiza Equity Invest

La o saptamana de la surpriza FED, majoritatea activelor au recuperat socurile din piata - analiza Equity Invest

Săptămâna trecută, cel mai urmărit anunț al lunii septembrie a surprins total piețele financiare, ședința de politică monetară a Rezervei Federale a SUA provocând mișcări importante în urma deciziei de păstrare a fondului de cumpărări directe la nivelul curent de 85 miliarde USD. "Trebuie reamintit că, încă din luna iunie a acestui an, guvernatorul Ben Bernanke a comunicat intenția sa de a lua în calcul diminuarea injecțiilor de lichidități începând cu această toamnă. De atunci, activele au asimilat informația, iar investitorii s-au poziționat în așteptarea valorii finale a reducerii stimulentelor. Contrar estimărilor însă, oficialii americani au decis săptămâna trecută că încă nu este momentul pentru o contracție monetară. Decizia a fost motivată de evoluțiile de pe piaţa americană a muncii, precum și de poziționarea inflației cu mult sub nivelul țintă", a arătat Cosmin Enache, Director de Operaţiuni al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest, singura companie românească ce a devenit formator de piaţă pe piaţa extrabursieră de Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri).
 
Activele au reacţionat violent după anunţul FED din 18 septembrie
 
Astfel, în 18 septembrie, după comunicarea concluziei ședinței de politică monetară a SUA, piețele au reacționat violent, dolarul american, metalele prețioase (aur, argint), petrolul, indicii piețelor de capital, dar și monedele emergente înregistrând evoluții spectaculoase. Moneda SUA s-a depreciat faţă de Euro cu aproape 1% în prima oră de la anunţul FED, aurul a crescut cu cca 4% până la finalul zilei respective, cotația petrolului a adăugat aproximativ 1,35 dolari într-o oră, indicele Dow Jones a marcat un nou maxim istoric, iar monedele emergente au adăugat valoare. "Investitorii au intrat la cumpărare pe piața aurului pentru a se proteja de inflație, iar pe piața petrolului în virtutea creșterii cererii de petrol pe fondul unei economii susținute în continuare de FED. În același timp, apetitul pentru risc a crescut, indicii piețelor de capital fiind preferați", a precizat Cosmin Enache.


În zilele ce au urmat anunțului de săptămâna trecută însă, majoritatea cotațiilor au revenit aproape la aceleași niveluri ca cele avute înainte de eveniment; excepție fac dolarul american și petrolul, moneda americană "încasând lovituri puternice", iar cotația barilului de petrol coborând chiar sub nivelul anterior, pe fondul diminuării tensiunilor privind situaţia din Siria.
 
Leul a pierdut avansul înregistrat la anunțul FED
 
Menținerea politicii monetare a Fed ajută la majorarea apetitului pentru risc, investitorii fiind mult mai dornici să aleagă monede din zonele emergente, precum leul românesc. Astfel, evoluțiile înregistrate pe piețele internaționale au influenţat şi monedă națională, leul apreciindu-se cu cca 1,25% în fața USD și cu aproximativ 0,23% în fața euro, în interval de o oră de la publicarea anunţului Fed de săptămâna trecută. "În zilele ce au urmat însă, lucrurile au revenit la normal inclusiv în ceea ce priveşte leul, moneda naţională depreciindu-se chiar sub nivelul avut înainte de anunțul Fed. Astfel, EURRON a atins chiar palierul de 4,47, evoluția cotației putând fi cauzată inclusiv de apropierea datei de 1 octombrie, dată la care se stabilește cursul de referință la care se vor raporta accizele pentru anul bugetar 2014; în mod tradițional, cotaţia EURRON înregistrează valori mai înalte în această perioadă", a arătat Cosmin Enache.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
crorkz
wPmDZS Im thankful for the blog post.Thanks Again. Cool.
cheap backlinks
kwoJj7 This is one awesome blog post.Thanks Again. Great.
link building
v8E1wO Thanks-a-mundo for the article.Thanks Again. Fantastic.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar