transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-05-2015

Piata locala de capital s-a mentinut activa in T1 2015, in pofida incertitudinilor privind evolutia Greciei

Piata locala de capital s-a mentinut activa in T1 2015, in pofida incertitudinilor privind evolutia Greciei

Fondurile de obligatiuni din România s-au bucurat de intrări importante de bani în primul trimestru 2015, activele acestora crescând cu 16,6%. Desi curba randamentelor a înregistrat o scădere aproape uniformă în prima parte a trimestrului, a fost urmată de un rebound începând cu a doua jumătate a lunii februarie, mentinându-se, totusi, sub nivelul începutului de an.

“Considerăm că există premise pentru o usoară revenire a curbei randamentelor titlurilor de stat românesti în perioada următoare, perspectiva pe termen mai lung fiind influentată de contextul global, cum ar fi momentul cresterii dobânzii în SUA si eventualele aplanări sau escaladări ale conflictului din Orientul Apropiat.

În acelasi timp, cresterea activelor si a numărului de investitori în acest tip de fonduri confirmă si în acest an tendinta de migrare dinspre depozitele bancare care au înregistrat dobânzi din ce în ce mai mici către fondurile de obligatiuni si interesul pentru alternative de plasament cu randament mai mare. Este o zonă cu perspective mari de crestere având în vedere că în România există peste 14 milioane de persoane fizice care detin depozite bancare”, a declarat Daniela Vasile, director general adjunct, Certinvest.

La nivelul fondurilor de actiuni, activele au crescut în primul trimestru cu 11,1%, de la 857,9 milioane RON la 953,6 milioane RON.

„Interesul pentru fondurile de actiuni este surprinzător, dat fiind că în acest prim trimestru, piata de capital a avut o evolutie mai degrabă dezamăgitoare, principalii indici bursieri înregistrând variatii modeste (indicele BET: -0,09%, indicele BET-FI: -0,008%, indicele BET-XT: +0,4%) în contrast cu o evolutie foarte bună a pietelor europene (indicele pietei franceze - CAC 40: +18,37%, indicele pietei germane - DAX:+22,5%) .

Provocările geopolitice si incertitudinea evolutiei Greciei au contribuit la scăderea atractivitătii companiilor românesti pentru investitorii străini, în ciuda unor rezultate relativ solide si a unor multipli atractivi fată de pietele din CEE.

Cel mai probabil, investitorii în fondurile de actiuni au redescoperit gustul investitiilor pe bursă, fiind animati de randamentele bune realizate de indicii bursieri pe parcursul anului trecut (indicele BET: +9,1%, indicele BET-XT: +6,4%), dar si de decizia Băncii Centrale Europene de a demara în luna martie programul de Quantitative Easing, care creează premisele unei cresteri a valorii activelor cu un grad mai mare de risc.

Ne asteptăm la o evolutie similară si în restul anului, pe fondul nivelului scăzut al dobânzilor si al multiplilor atractivi, ce pot influenta semnificativ cresterea interesului pentru companiile românesti”, este de părere Daniela Vasile.

si în cazul Certinvest, fondurile de actiuni s-au bucurat de interes din partea investitorilor. Astfel, fondul de actiuni Certinvest BET-FI Index si-a crescut activul cu 9,86% în primul trimestru, fiind urmat de fondul de actiuni Certinvest XT Index cu o crestere de 4,34% în primul trimestru.

Numărul investitorilor în fondurile de obligatiuni din piată a crescut cu 7,25% (de la 150.231, la 161.135 investitori) comparativ cu sfârsitul anului trecut, în timp ce în cazul fondurilor de actiuni cresterea a fost de 4,13% (de la 11.416, la 11.888 investitori) în aceeasi perioadă.

În cadrul Certinvest, fondurile de actiuni au reusit să atragă cei mai multi investitori, marcând o crestere de 10,5%. Investitorii au realizat operatiuni de adeziune si de răscumpărare cu unitătile fondurilor de actiuni administrate de Certinvest reprezentând peste o treime (38,6%) din activele totale ale acestor fonduri.

si pe platforma investonline.ro, cele mai multe tranzactii (42%) s-au înregistrat în cazul fondurilor de actiuni (BET Index, BET-FI Index sau XT Index), primul trimestru al acestui an marcând o crestere a numărului de investitori din afara capitalei. Cei mai multi investitori noi au venit din Iasi (+46%), Pitesti (+28%), Timisoara (+15%) si Constanta (+15%).

Totalul activelor administrate de Certinvest în T1 a crescut cu 4,1%, de la 259 mil. RON, la sfârsitul anului 2014, la 269,7 mil. RON la sfârsitul lunii martie 2015.

Certinvest a fost înfiintată în anul 1994 si s-a impus ca una dintre cele mai inovatoare companii de pe piata românească de administrare de active, oferind clientilor săi alternative profitabile pentru economiile lor, precum si o gamă largă de solutii de investitii, pe clase de active. În prezent, Certinvest este cel mai mare administrator independent de active de pe piata românească, cu active administrate de peste 60 de milioane de EUR de la investitori institutionali, investitori privati cu disponibilităti financiare ridicate si de retail.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Tasmine
/ eu sou do rio grande do sul aqui e frio mais gramado e quente comparado ao alaska nossa a hipermega frio nao sei se eu aguentaria naoGostei deste coetmnário ou não: 1
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar