transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 09-12-2012

Pietele valutare - scenarii posibile post-alegeri - analiza Claudiu Cazacu, Analist-sef XTB Romania

Pietele valutare - scenarii posibile post-alegeri - analiza Claudiu Cazacu, Analist-sef XTB Romania

Pietele valutare din Europa Centrală si de Est sunt, de obicei, preocupate de „scorul democratiei” tării după alegeri si mai putin de detaliile specifice ale programelor electorale. Acest lucru explică volatilitatea ridicată a leului în perioada verii acestui an, după suspendarea presedintelui, care a atras declaratii severe ale unor oficiali europeni referitor la situatia creată.

Incertitudinea cu privire la componenta viitorului guvern, ca urmare a tensiunilor existente între presedinte si USL, vor determina presiuni nefavorabile evolutiei leului. Alegerile din Polonia nu au influentat pietele, întrucât nu a existat o schimbarea perceptibilă semnificativă în scorul democratiei. În Ungaria, pe de altă parte, rata de schimb EUR/HUF a fluctuat puternic atunci când actiunile guvernului ungar au avut un ecou negativ în Vest, iar negocierile cu FMI erau la fel de volatile ca un roller-coaster. România s-a confruntat cu volatilitate în vara acestui an si, în functie de rezultatele alegerilor, situatia s-ar putea repeta.

Desi este improbabil să se opună vreunei tendinte, este foarte posibil ca Banca Natională să se lupte cu volatilitatea. BNR a făcut acest lucru în trecut si, desi rezervele sale se împutinează (ca urmare a rambursărilor efectuate către FMI), „arsenalul” său rămâne considerabil, ceea ce o face cel mai puternic actor de pe piată. De asemenea, BNR a redescoperit recent că managementul lichiditătii este un instrument puternic de influentare a ratelor de dobândă si, implicit, a monedei, si ar putea fi pregătită să facă acelasi lucru în cazul oricărui „atac” împotriva leului.

BNR ar putea să apere activ leul dacă rata de schimb creste aproape de maximele record (în jur de 4,65). 

Date fiind informatiile macroeconomice recente si factorii de risc estimati, locali si globali, inclusiv cei care derivă din cel mai probabil scenariu politic post-alegeri, pe termen mediu cursul de schimb RON/EUR este posibil să se deprecieze. Totusi, această tendintă ar putea fi contracarată de Banca Natională, cu o interventie semnificativă mai probabilă în apropierea nivelului record atins anterior, de 4,65 euro/leu. Pentru următoarele luni după acest episod, însă, am putea asista la o apreciere graduală a ratei de schimb.

Bursa locală de valori depinde în mare parte de fluxurile străine de capital si de investitorii institutionali locali. Atât USL cât si ARD au promis să dezvolte BVB, dar printre investitori există un sentiment de neîncredere, creat după repetatele amânări ale noilor listări la bursă.

Ceea ce contează este abilitatea de a repune economia locală pe o cale stabilă si existenta unui focus clar asupra economiei, cu cât mai putine disensiuni. Dacă s-ar putea putea obtine acest lucru, pietele si-ar putea începe traditionala apreciere de iarnă (dacă există conditii favorabile în Europa si SUA). Analiza fundamentală arată că există câteva titluri cu o lichiditate foarte ridicată pe bursa românească. Ele ar putea deveni, totusi, mai atractive (preturile intrând în declin), dacă neîntelegerile determină o nouă rundă de instabilitate politică. 

Cu greu poate fi realizată o comparatie între alegerile prezidentiale din SUA de anul acesta, din cauza diferentelor majore între economiile si bursele de valori ale celor două tări. Totusi, o lectie poate fi  învătată, si anume aceea că prima reactie după rezultate are legătură cu perceptia asupra principalelor preocupări. În SUA, acestea se refereau la viziunea partidului câstigător asupra politicii fiscale si a celei monetare. În România, principalele preocupări vizează abilitatea de a stimula initiativa privată, de a dezvolta infrastructura si de a reduce risipa fondurlor publice. Iar pe termen scurt, perceptia este influentată de asteptările privind acel rezultat politic care va reusi să evite indecizia. Incertitudinea este cea care poate determina investitorii să intre, în cel mai bun caz, într-o stare de asteptare, dacă nu chiar să îsi diminueze pozitiile.

Materialele prezentate reprezintă opinii si nu sunt si nu trebuie tratate ca recomandări de investitii.

X-Trade Brokers Dom Maklerski este lider pe piata de brokeraj în Europa Centrală si de Est. Înfiintată în 2002, în Polonia, compania are peste 20 de sucursale în Europa, Asia si America de Sud. În România, X-Trade Brokers Dom Maklerski SA Sucursala Bucuresti (XTB România) este activă pe piată din 2009. Compania oferă acces la pietele valutare (forex), de mărfuri si de capital (actiuni si indici bursieri în pietele majore si cele emergente). XTB România oferă tehnologie de vârf clientilor săi prin intermediul platformelor de tranzactionare în versiune desktop si mobilă. Compania se implică activ în programe de educare pe teme de analiză tehnică si fundamentală, psihologia investitorului si managementul riscului. Prin tehnologie, educatie, suport individual si servicii de vârf pentru clienti,  XTB România creează conditiile pentru succes. În România, XTB România  este reglementată si supervizată de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Daryl
Oh , ce imi place salata de rosi!!i...ce aiintmri placute cand noi ca famile mancam rosii din gradina. Intradevar rosiile din market nu sant ca cele din gradina. Imi pare bine ca ai gasit un farmer's market:). Imi place mult blogult tau...foarte frumos si aspectos! Sa ai o zi buna...si o sa mai vin pe la tine:)... Ellie
Sanket
Thank you for sharing exellecnt informations. Your website is very cool. I am impressed by the details that you've on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the info I already searched all over the place and just could not come across. What an ideal web site.
Zeal
A wonderful job. Super helupfl information.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar