transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-02-2013

Pretul petrolului a crescut consistent de la inceputul anului - intarirea Leului a temperat cresterea preturilor carburantilor in Romania

Pretul petrolului a crescut consistent de la inceputul anului - intarirea Leului a temperat cresterea preturilor carburantilor in Romania

Pretul petrolului Brent, relevant pentru Europa, a intrat pe un trend ascendent la începutul anului curent, înregistrând o crestere de cca 6% de la 1 ianuarie si până la finele primei jumătăti a lunii februarie (14 februarie, ora 12.00), pe fondul unui cumul de factori economici si geopolitici. Astfel, China a anuntat o serie de rezultate economice pozitive, precum si importuri de petrol în crestere considerabilă. Organizatia tărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) si-a modificat, recent, în sens pozitiv, estimările privind cantitatea de petrol pe care va trebui s-o livreze pietei în 2013, apreciind că cererea va fi mai mare decât estimase anterior.

"Semnalele economice care indică un potential de crestere pe viitor a cererii globale de petrol au constituit însă doar una dintre componentele care au sustinut pretul petrolului. Teama că tensiunile din Orientul Mijlociu ar putea duce la destabilizarea regiunii, cu diferite alte consecinte în perturbarea livrărilor de petrol rămâne, la rândul său, o componentă importantă ce influentează pretului acestuia în sensul cresterii sale", a arătat Victor Safta- Director General Noble Securities, sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Tensiunile privind controversatul program nuclear al Iranului se mentin, iar SUA au avertizat din nou că vor împiedica Iranul să obtină arma nucleară si vor face tot ceea ce trebuie pentru a se asigura de acest lucru; următoarele negocieri pe această temă sunt asteptate să aibă loc la finele lunii februarie, în Kazahstan, între Iran si Grupul 5+1 (Statele Unite, Franta, Marea Britanie, China, Rusia si Germania). În plus, la rândul său, situatia din Siria rămâne gravă.

Pretul petrolului a scăzut usor, miercuri, după ce agentia de statistică în domeniul energiei a guvernului american a anuntat că productia de titei a SUA a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani; pretul petrolului Brent se mentine însă în intervalul superior al ultimelor nouă luni.



Desi companiile petroliere din România au scumpit în acest an carburantii, reflectarea cresterii consistente a pretului petrolului în preturile carburantilor a fost temperată de întărirea Leului fată de Dolarul American, moneda la care se raportează pretul barilului de petrol: de la începutul anului si până în prezent, moneda natională a crescut cu cca 2,3% comparativ cu cea americană. "Este important însă de retinut că Leul a crescut fată de Dolarul American cu 4,2% în ianuarie, iar in februarie a intrat pe un trend de depreciere, scăzând până la jumătatea lunii cu aproximativ 1,9% comparativ cu USD; dacă tendinta din această lună se va mentine, va sustine scumpirea carburantilor în continuare, în conditiile în care pretul petrolului va rămâne ridicat", a precizat Victor Safta.


Pretul petrolului a fost volatil în 2012, dar media a fost apropiată de cea din 2011, respectiv aproximativ 111-112 USD/baril pentru petrolul Brent.

"Conform datelor existente la începutul lui 2013, cel mai probabil ar fi ca pretul petrolului să rămână volatil în acest an, păstrând însă aproximativ acelasi interval de variatie ca în 2012, precum si o medie destul de apropiată de cea din anul precedent. Petrolul este însă o marfă cu caracteristici unice, între care faptul că o mare parte din productie provine din zone sensibile ale globului, lucru ce pune întotdeauna sub semnul întrebării orice estimare. În acelasi timp, să nu uităm că vestile bune privind economiile importante ale lumii au o serie de efecte pozitive, dar, ca majoritatea lucrurilor, au si o parte mai putin plăcută pentru unii, în sensul că, stimulând cererea, aduc adesea cu sine cresteri ale pretului petrolului, care, dacă sunt exagerate, pot avea consecinte economice globale negative; desigur că pretul poate fi temperat prin cresterea ofertei (productiei) de petrol, dar deciziile tărilor producătoare nu sunt niciodată simple în acest sens", a arătat Victor Safta.

In 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a facut primul pas in Romania, deschizand sucursala locala a firmei de brokeraj Noble Securities.


Getin Noble Bank Group of Companies detine banci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investitii, companii de consultantă financiară si imobiliară, leasing si asigurări. La rândul său, Getin Holding detine bănci, companii de leasing si asigurări, precum si alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obtinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business si actionariat majoritar. Actionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în stiinte Economice.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar