transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 22-09-2011

Realocarea prudenta a capitalurilor continua - editorial Tradeville

Realocarea prudenta a capitalurilor continua - editorial Tradeville Cand la mijlocul lunii trecute am decis sa urmaresc posibilitatea unei aprecieri a cotatiilor bondurilor guvernamentale americane cu scadente lungi, unul din considerente a fost perceptia ca desi nu putea alege din nou varianta cantitatii ("QE3") Rezerva Federala avea totusi optiunea calitatii. Mai exact, credeam ca banca centrala americana urma sa formalizeze curand intentia stimularii unei aplatizari suplimentare a curbei dobanzilor („QE2,5” via "curve flattening"), pariul fiind ca odata ce dobanzile bondurilor guvernamentale cu scadente lungi erau coborate investitorii se vor reorienta catre randamentele bursei de actiuni generand astfel un ciclu reflexiv benign favorabil economiei. Nu credeam (cum nu cred nici acum) ca pariul va functiona, dar asta era alta discutie.

Asa cum banuiam, Rezerva Federala a decis ieri sa reediteze ceea ce la inceputul anilor '60 s-a numit "Operation Twist", o creatie a administratiei Kennedy. Dar nu sunt dispus sa abandonez cazul favorabil bondurilor guvernamentale americane cu scadente lungi.

Cred ca aprecierea cotatiilor bondurilor guvernamentale americane cu scadente lungi are legatura mai degraba cu realocari prudente ale capitalurilor decat cu agenda Rezervei Federale. Raman la parerea ca pentru pietele financiare in general ciclul benign din 2009 – 2010 este in cel mai bun caz intrerupt (vedeti „Final de ciclu?”; site-ul Tradeville, 19 august) si daca am dreptate atunci 1) capitalurile vor continua sa fuga dinspre periferiile riscurilor globale inapoi catre cele mai importante centre globale de lichiditate (asa se explica de pilda de ce moneda unica europeana avanseaza acum in fata dolarului australian), 2) bondurile guvernamentale americane cu scadente lungi si dolarul american devin cele mai atractive destinatii de refugiu (in conditiile in care francul elvetian si yenul japonez risca devalorizari fortate din partea bancilor centrale corespondente, aurul devine vulnerabil accelerarii lichidarilor fortate de pozitii net long pe alte active de risc).

Cele doua premise descrise mai sus m-au determinat ca de la inceputul acestei luni sa urmaresc in paralel scenariul unei performante mai modeste a cotatiilor bondurilor guvernamentale apartinand economiilor emergente denominate in monede locale in raport cu cotatiile bondurilor guvernamentale americane cu scadente lungi. Asa cum indicam la acel moment un jucator putea implementa tehnic un asemenea pariu mentinand in acelasi timp pozitii echivalente valoric long bonduri guvernamentale americane cu scadente lungi (via futures, CFD sau ETF-uri precum iShares Barclays 20+ Year Treasury Bond Fund (TLT) sau ProShares UltraShort 20+ Year Treasury (UBT)) si short bonduri guvernamentale emergente denominate in monede locale (via ETF-uri precum Market Vectors Emerging Markets Local Currency Bond ETF (EMLC), sau ca proxy un CFD sau ETF reprezentativ pentru evolutia burselor de actiuni apartinand economiilor emergente precum iShares MSCI Emerging Markets Index Fund (EEM)).


In perioadele considerate bondurile guvernamentale americane cu scadente lungi au castigat peste 7% (via TLT) in timp ce bondurile guvernamentale emergente denominate in monede locale au pierdut peste 9% (via EMLC), generand astfel un ecart de aproape 17% favorabil bondurilor americane.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Maverick
Free kolnwdege like this doesn't just help, it promote democracy. Thank you.
Taimi
I'm impressed! You've managed the alsomt impossible.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar