transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 22-11-2012

Tensiunea sociala - sabia deasupra capului - de Steen Jakobsen, Chief Economist, Saxo Bank

Tensiunea sociala - sabia deasupra capului - de Steen Jakobsen, Chief Economist, Saxo Bank

Am fost oarecum surprinsi să vedem ce efect nesemnificativ au avut protestele stradale din Grecia, Portugalia si Spania asupra politicienilor. si totusi, lucrurile încep să se schimbe, pentru că statele din zona Euro se gândesc la un mecanism de transfer direct al ajutoarelor financiare către Grecia.

Politicienii înteleg, în sfârsit, că tensiunile sociale pot usor depăsi ca importantă criza în sine, prin simplu fapt că adună în mod direct si sincer zeci de mii de alegători. Ati văzut că demonstrantii nu mai sunt doar sindicalisti sau angajatii la stat. Ceea ce pune probleme multor guverne. O generatie de tineri a fost deja pierdută, iar acum suportăm consecintele: scăderea productivitătii, pierderea capacitătii de inovare, impactul negativ general asupra calitătii vietii.

Am atins pragul de saturatie de care vorbeam de curând. Totul are o “viată de raft”, totul expiră la un moment dat. Chiar în ultima zi de vânzări închidem “magazinul” pentru noua emisiune monetară, mobilitatea alegătorilor, acceptarea lui “amână si prefă-te”, lipsa asumării responsabilitătii din partea politicienilor si aprobarea rationamentului că austeritatea si politica monetară superficială va schimba indicatorii fundamentali.



Urmează să se întămple una din două:

1. Radicalizare – fascism si comunism?

Dacă politicienii ignoră acest apel la schimbare, atunci alegătorii se vor radicaliza si vor migra către extrema stângă si către cea dreaptă, în egală măsură. Ne gândim foarte serios că una dintre previziunile noastre controversate pentru 2013 să fie chiar întoarcerea la comunism în estul Europei si orientarea către regimuri mai autocratice în sudul continentului. Alegătorii din Grecia primesc cu bratele deschise formatiunea politică de extremă dreapta Răsăritul Auriu, iar în Italia, următorul prim ministru ar putea fi un comediant-blogger, Beppe Grillo, fondatorul partidului Miscarea de Cinci Stele.

În vremuri de restriste, oamenii recurg la extreme – iar acum, după cum se poate vedea, suntem chair în vremuri de restriste: avem o criză bancară, economică, politică si socială în plină desfăsurare. Nu se poate mai rău, ceea ce poate fi un lucru bun, până la urmă.

2. Tensiunea socială ca vector politic – poate provoca pierderi însemnate

Dacă politicienii ascultă de glasul schimbării, vom asista la implicatii financiare majore. Nu uitati că, pentru a reduce tensiunile sociale, guvernele vor trebui să-si asume peirderile provocate de garantiile si împrumuturile acordate Greciei si altor state aflate în aceeasi situatie.

Asta nu va functiona tocmai bine în Germania, unde o gratiere de 50% a datoriilor Greciei se traduce printr-o notă de plată de 17,5 miliarde de euro – adică exact de cât are nevoie Germania pentru a-si echilibra bugetul în 2014! Să vedeti distractie, doamna Merkel!

Mai mult, dacă una sau două dintre tări primesc o gură de oxigen si li se permite să amâne reformele (respectiv să mentină niveluri scăzute ale dobânzilor) – FMI, Banca Centrală Europeană si restul guvernelor Europei vor fi nevoite să ia asupra lor si să suporte din propriile bugete pierderile asociate acestei măsuri. Câteva tări vor avea un cost suplimentar pentru că vor fi nevoite să iasă pe piată si să scoată capitaluri cu dobânzi mai mari decât cele ale Greciei sau ale tărilor aflate în “pauză”.

Suportarea pierderilor ar fi un pas important pentru Europa. Am împărtit egal datoriile si povara lor. Acum trebuie să democratizăm pierderile pentru a păstra ce-a mai rămas din Europa si pentru a opri tentatia maselor de a se îndrepta către extremele politicii. somajul si tensiunile sociale pot fi terenul fertil al unor noi politici, dar măsurile care vor fi luate prin aceste noi politici vor fi suportate din buzunarele contribuabililor, mai ales din cele ale europenilor din tările nordice, mult mai prudenti.

A sosit vremea schimbării? Mă îndoiesc, însă pare că ne îndreptăm în directia cea bună, ceea ce arată încă o dată că tot ce trebuie să facem într-o criză serioasă este să permitem schimbarea.

Strategia

Am jucat short pe SPX si asseturi de risc, dar nu am neutralizat pozitiile respectând intervalul nostru vechi...
 
E la fel de important acum să fim atenti la mai multe lucruri, inclusiv la faptul că avem un 200-MA în partea de jos. Grafice similare au cedat încă 5% si să nu uităm, desigur, de “prăpastia fiscală” din SUA.

Sprijinul pe termen scurt vine din eliberarea Spaniei si Greciei de sub presiune; din faptul că optiunile expiră atât în commodities si equity futures si din faptul că America pare mai dispusă să înteleagă că este nevoie de un compromis. 


Steen Jakobsen, Chief Economist, Saxo Bank


Steen Jakobsen are peste 25 de ani de experientă în domeniul tranzactionării de proprietăti si investitii alternative. În 1989, după finalizarea studiilor economice la Copenhagen University, si-a început cariera la Citibank N.A. Copenhagen, de unde s-a mutat la Hafnia Merchant Bank ca Director, Head of Sales and Options. În 1992, s-a alăturat echipei Chase Manhattan din Londra având functia de vice-presedinte, Head of Scandinavian Sales, iar apoi grupului Chase Manhattan Proprietary Trading. În 1997, a ocupat pozitia de  Global Head of Trading, FX and Options la Christiania (în prezent, Nordea) în New York până când s-a alăturat echipei UBS din New York, în 1999, ca Director Executiv al Global Proprietary Trading Group.

Steen s-a alăturat echipei Saxo Bank în anul 2000. După o scurtă absentă de doi ani, timp în care a ocupat pozitia de Chief Investment Officer la Limus Capital Partners, s-a întors la Saxo în anul 2011 pe pozitia de Chief Economist.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar