transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 06-01-2015

Tradeville: Romania se va confrunta in 2015 cu probleme structurale mai vechi, dar si cu provocari de la nivel global

Tradeville: Romania se va confrunta in 2015 cu probleme structurale mai vechi, dar si cu provocari de la nivel global

România trebuie să răspundă, în 2015, la două tipuri de provocări: indentificarea unor soluţii pentru rezolvarea unor probleme mai vechi care ţin de nivelul structural al ţării noastre şi evitarea principalelor riscuri care se prezintă la orizont – continuarea prăbuşirii cotaţiilor petrolului, potențiale presiuni deflaţioniste la nivel global (în special în Europa de Vest) şi posibile turbulenţe geopolitice în regiune, consideră Tradeville, lider de piață în tranzacționarea online în România.

Reducerea cotaţiilor petrolului are şanse mari să continue şi în 2015, cu impact negativ pentru companiile petroliere (şi, în subsidiar, pentru producătorii de energie), dar pozitiv pentru afacerile care folosesc petrolul şi derivatele sale ca materie primă ori combustibil şi pentru industriile energo-intensive. De altfel, reducerea drastică a preţurilor petrolului este comparabilă cu un program de stimulare a  economiei prin ieftinirea ce o induce în costul energiei.

„Totuşi, cotaţii mai reduse ale energiei contribuie pe termen scurt la înrăutăţirea fenomenului de reducere a preţurilor (deflaţie) ce afectează o serie de economii importante la nivel global (UE, Japonia, China), ceea ce tinde să accentueze presiunile negative în privinţa creşterii economice”, explică Ovidiu Dumitrescu, CFA, director general adjunct, Tradeville, care adaugă că, „întrucât Uniunea Europeană este principala piaţă de desfacere pentru produsele de export ale României, acest lucru nu este neapărat unul îmbucurător”.

Acest risc este, însă, contrabalansat de creşterea probabilităţii unui program masiv de stimulare monetară ce ar urma să fie lansat de Banca Centrală Europeană în 2015, iar istoria recentă arată că principalele beneficiare ale unui astfel de program nu sunt economiile din zona euro, ci acelea de la periferia Uniunii, care, întocmai ca în cazul României, au o rată de creştere superioară mediei UE.

Cel mai greu de controlat este, însă, elementul geopolitic. După prăbuşirea rublei şi înrăutăţirea condiţiilor de trai pentru unii dintre cetăţenii Federaţiei Ruse, nivelul de adversitate între aceasta şi membrii NATO a crescut, în timp ce în Ucraina situaţia este în continuare dificilă. Deşi România nu ar trebui să fie afectată la nivel fundamental, dintr-un exces de prudenţă mulţi investitori ar putea evita această regiune (în care este inclusă şi ţara noastră), până la dispariţia tensiunilor militare din interiorul Ucrainei.

„Chiar şi pentru investitorii care îşi vor direcţiona capitalurile spre Europa de Est, orice investiţie va implica o primă de risc sporită, dar, din fericire, România se află sub umbrela NATO şi este bine integrată în UE”, spune Ovidiu Dumitrescu.



În ceea ce priveşte problemele structurale, acestea ţin de nivelul de ocupare scăzut, sporul natural negativ şi infrastructura deficitară.

Doar un sfert sau o cincime din populaţie produce venituri din care se asigură serviciile publice (sănătate, drumuri, servicii de urgenţă, asistenţă socială etc.), astfel că o revizuire a sistemelor de asistenţă socială, alături de programe serioase de reorientare şi recalificare profesională sunt imperative în acest sens. Ele nu vor rezolva întru totul acest neajuns al economiei noastre, dar ar trebui să ajute în mod semnificativ la îmbunătăţirea volumului de venituri publice şi, mai ales, a nivelului general de trai.

Sporul natural negativ este o problemă la nivelul întregii Uniuni Europene, în special în partea de vest, dar se manifestă şi în România, cauza cea mai probabilă fiind calitatea vieţii.

Infrastructura deficitară se referă inclusiv la sistemul public destul de ineficient (de ex. gradul de absorbţie slab al fondurilor europene, problemele în colectarea taxelor şi impozitelor, un sistem medical de care sunt nemulţumiţi atât bolnavii, cât şi personalul sanitar), dar şi la infrastructura de trasport sau reţeaua electrică şi de utilităţi publice. Aceste lucruri sunt, prin excelenţă, apanajul autorităţilor publice, astfel că soluţia ar trebui să vină din partea lor. O combinaţie de fonduri europene şi sume colectate prin intermediul pieţei de capital ar trebui să asigure „combustibilul necesar", care ar putea funcţiona ca un catalizator pentru schimbări pozitive majore în economia ţării.

„Este puţin probabil ca aceste probleme să fie rezolvate în mod durabil în 2015, însă putem spera măcar în întreprinderea unor măsuri care să arate că ţara este în mod serios preocupată de rezolvarea acestor deficienţe structurale majore”, concluzionează directorul adjunct al Tradeville.

Tradeville este lider de piaţă în online trading, fiind prima companie din România care a dezvoltat o platformă de tranzacţionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, în ultimii zece ani, s-a menţinut în top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) și pe primele două poziții în rândul caselor de brokeraj după cifra de afaceri.

Compania pune la dispoziția clienților o gamă variată de produse – acţiuni, obligaţiuni, contracte futures, opțiuni sau derivate CFD (contracte pentru diferență) pe acțiuni și indici internaționali, perechi valutare și mărfuri, fonduri de investiții precum ETF BET Tradeville, adecvat pentru o politică pasivă de investiții, printre altele – ceea ce le permite acestora să investească în instrumentele și portofoliile de instrumente financiare care li se potrivesc cel mai bine, în funcție de profilul lor de risc.

Lider în implementarea inovaţiilor tehnologice pe piața de capital, Tradeville oferă aplicaţii online simple pentru investitorii la început de drum, precum şi aplicaţii avansate şi customizabile web, desktop, pentru tabletă și telefon mobil, destinate traderilor activi. Compania este, de asemenea, recunoscută pentru promptitudinea serviciilor de asistență online furnizate prin chat-ul Live Help, cu răspunsuri în maximum 2 minute la orice întrebare în intervalul orar 09.00 – 18.00, și prin email, la adresa helpdesk @ tradeville.eu, cu răspunsuri în maximum 15 minute, în funcție de complexitatea solicitării.

Disclaimer: SSIF Tradeville SA este autorizată de CNVM prin Decizia nr. 2225/15.07.2003. SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natură, inclusiv financiară şi nici nu se află (societatea, persoanele relevante din cadrul societăţii sau orice persoane implicate cu acestea) în situaţii de conflict de interese cu emitenţii la care se referă materialul. SSIF Tradeville SA a elaborat şi implementat în cadrul societăţii o Procedură internă pentru evitarea şi gestionarea conflictelor de interese; în situaţia în care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunoştinţa publicului cel târziu la data furnizării Rapoartelor. SSIF Tradeville SA nu îşi asumă responsabilitatea pentru tranzacţiile efectuate pe baza acestor Rapoarte. SSIF Tradeville SA publică o listă cu potenţialele conflicte de interese şi o raportare privind recomandările de tranzacţionare pe site-ul său. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obţinute din surse considerate a fi de încredere, însă nu avem nicio garanţie privind corectitudinea acestora. Tranzacţiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate în altă monedă decât cea a statului de rezidenţă a investitorului, câştigul estimat poate să crească sau să scadă ca urmare a fluctuaţiilor monedei respective. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar