transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 30-05-2024 4.5851 lei 4.9762 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 05-03-2017

Ariston Thermo Romania: 40% din piata locala de boilere este reprezentata de inlocuiri

Ariston Thermo Romania: 40% din piata locala de boilere este reprezentata de inlocuiri

Potrivit datelor Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de boilere electrice şi centrale termice, și BRG Building Solutions, piața locală de boilere este reprezentată, în proporție de 40%, de înlocuiri, restul fiind susținut de noi instalări. Acest lucru arată o maturizare a segmentului local de profil, comportamentul de achiziție fiind, de asemenea, în schimbare. Astfel, românii nu mai pun la fel de mult accent pe preț, ci sunt interesați cu precădere de produse cu un grad ridicat de eficiență.

“În contextul normativelor europene ce prevăd înlocuirea treptată pe piață a produselor cu un grad ridicat de consum, dar și a schimbării de comportament a românilor în momentul achiziției, în acest an mizăm pe o creștere importantă a vânzărilor de boilere cu eficiență ridicată”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Dincolo de înlocuiri, restul vânzărilor de boilere sunt destinate în mare măsură primei instalări, în special pentru locuințe noi, acest lucru fiind puternic influențat de evoluția pozitivă a pieței imobiliare în ultimul an.

Un alt factor care influențează vânzările sistemelor de încălzire a apei este activitatea de pe piața non-rezidențială, unde, în ultimii ani, au fost făcute investiții majore. Astfel, multe clădiri de birouri beneficiază de astfel de sisteme.

Boilerele electrice de 80 l – în topul preferințelor

În ceea ce privește structura pieței locale de boilere, în acest moment, datele companiei arată că jumătate din acest segment este reprezentat de cele electrice cu acumulare, având capacităţi de la 10 la 150l, urmate, cu un procent de 30%, de cele pe bază de combustibil solid şi de cele mixte, termoelectrice, cu 12%. Pe lângă acestea, o cotă de piaţă de 8%  revine boilerelor pe gaz.“Raportat la modelele cel mai des achiziţionate de către români, cele electrice cu o capacitate de 80 de litri sunt pe primul loc. Privind brandul, Ariston este, în acest moment, cel mai popular pe piaţa locală de profil datorită calităţii demonstrate în cei 20 de ani de existență în România, a preţului accesibil şi a recomandărilor primite”, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Acesta a mai arătat că, potrivit unei analize realizate de companie, în acest moment, cca. 40% din achiziții se realizează pentru înlocuirea aparatelor vechi. În plus, față de anii trecuti, primul criteriu în alegerea boilerului a devenit economia de energie și apoi prețul. Astfel, românii au înțeles importanța instalării de boilere performante care, dincolo de design și funcții inteligente, asigură o reducere substanțială a costurilor. Printre alte criterii de achiziție se mai numără brandul, puterea și dimensiunea aparatului.

Când vine vorba de locul de unde se informează românii înainte de a face achiziția, în ordinea importanței, familia și prietenii sunt, în jumătate din cazuri, principalii influenceri. În 42% din cazuri, românii cer informații și la instalatori, iar 21% din total se mai informează și în magazine sau din flyere. De asemenea, achiziția se face de cele mai multe ori din rețelele de tip DIY sau din cele specializate de instalații termice și sanitare.

Atunci când montează boilere, majoritatea cumpărătorilor apelează, în peste 65% din cazuri, la un instalator specializat. Aproximativ 27% dintre români aleg să monteze singuri boilere, în timp ce doar 7% se îndreaptă către o firmă ce oferă servicii integrate, de la achiziție la instalare. 

“Locul de amplasare al boilerelor diferă de la o locuinţă la alta. Însă, potrivit studiului nostru, 75% dintre acestea sunt instalate în băi, în timp ce 10% în bucătării. Restul sunt amplaste în debarale, holuri sau pivniţe”, a mai afirmat Cătălin Drăguleanu.

Unde se cumpără cele mai multe boilere

Potrivit Ariston România, aproximativ 85% dintre cumpărătorii de boilere de pe piaţa locală provin din mediul rural sau din localități cu mai puțin de 50.000 de locuitori. 

Totodată, peste o treime din vânzările și înlocuirile de boilere de pe piaţa autohtonă sunt realizate în zonele Banat, Crişana şi Maramureș. Zona Olteniei deţine o cotă de 29%, similară cu cea din Dobrogea, în timp în București avem cea mai slabă penetrare a boilerelor, procentul ajungând la doar 7%.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar