transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-12-2019

Tipuri de hartie pentru copiator

Tipuri de hartie pentru copiator

Nu toate tipurile de hartie copiator sunt la fel. Insa, pentru tiparirea documentelor, hartia adesea trebuie aleasa in mod diferit.

Unul dintre lucrurile care sunt cel mai adesea luate in considerare atunci cand vine vorba de tiparire este hartia. Avem tendinta sa credem ca un tip de hartie este la fel de bun ca altul. In schimb, exista diferite tipuri de hartie la fel cum exista diferite tipuri de utilizari pentru imprimantele cu care trebuie sa lucram. Cunoasterea unor caracteristici ale diferitelor tipuri de hartie poate fi cu adevarat utila pentru a va asigura ca faceti intotdeauna o treaba excelenta, realizand intotdeauna copii impecabile si aratand ca sunteti un adevarat profesionist in ochii clientilor, furnizorilor si colegilor. Daca nu stiati diferenta intre tipurile de hartie, atunci este timpul sa schimbati perspectiva, sa intoarceti foaia si, in loc sa priviti cartusele si tonerele, de data aceasta sa priviti lumea tiparirii din perspectiva hartiei!

Hartia pentru copiatoare se gaseste si este mai bine sa fie achizitionata de la magazinele de papetarie specializate, precum Papetti.ro.

Asta deoarece aici se pot gasi toate tipurile de hartie, indiferent pentru ce fel de utilziare este necesara. In plus, sunt disponibile marci cunoscute precum Xerox, Navigator, Double A, HP, Mondi, Maestro, Varicopy, Copy Rex etc. Astfel exista o gama larga de unde clientii sa aleaga exact ceea ce li se potriveste mai bine.

Cum se face hartia pentru copiator

Toate tipurile de hartie pentru copiator sunt produse dintr-o pasta din fibre vegetale. Uneori pot fi utilizate diferite surse, cum ar fi canepa, paiele, bumbacul, cu intentia de a obtine anumite hartii. Dar cea mai mare parte provine din prelucrarea lemnului. Aluatul obtinut din macinarea trunchiurilor este supus unei serii de procese chimice si mecanice care servesc in primul rand la albirea culorii si care ii permit sa se usuce sub forma de rulouri mari, gata pentru a fi taiate in diferitele formate pentru a fi comercializate.

Este important sa retineti ca astazi sunt disponibile hartii reciclate de inalta calitate, potrivite perfect pentru marea majoritate a utilizarilor. Epoca in care hartia reciclata era sinonima cu coli gri si brute a apus de mult. Un alt sfat este acela de a verifica daca, in cazul hartiilor nereciclate, pe ambalaj, exista cel putin marca FSC (Forest Stewartship Council), care certifica si garanteaza lantul de aprovizionare si originea eco-durabila a lemnului utilizat.

Tipuri de hartie si greutate

Una dintre caracteristicile principale atunci cand vine vorba de tipurile de hartie este greutatea unei foi de dimensiunea unui metru patrat al unui anumit tip de hartie. Cele mai raspandite hartii pentru imprimanta au greutati cuprinse intre 70 si 80 de grame, dar pe piata sunt si tipuri mai usoare, pana la 60 de grame sau, dimpotriva, mai grele, de pana la 90 de grame.
Trebuie mentionat ca o greutate mai mare nu inseamna neaparat o grosime mai mare. Doua hartii cu greutati diferite ar putea, de exemplu, sa aiba o grosime egala, dar difera in concordanta si rigiditate.

In general, pentru utilizarea interna, este adesea posibil sa folositi fara probleme o hartie cu greutate mica, de preferinta reciclata. In acest fel, costurile vor fi mai mici. Daca, pe de alta parte, trebuie sa creati o prezentare pentru un client sau cel putin un document care trebuie sa aiba o textura mai profesionala, ar trebui, cu siguranta, sa fie utilizata o hartie cu o greutate mai mare, care sa raspunda mai bine acestor caracteristici.
 
Alte tipuri de hartie

De multe ori auzim despre hartii lucioase sau mate. Acesti termeni se refera la tipuri de prelucrare chimica care confera unor hartii o suprafata deosebit de neteda si rafinata. Acestea sunt produse ideale pentru imprimarea imaginilor, care dobandesc o definitie excelenta si un aspect extrem de profesional. Trebuie totusi sa tinem cont ca acestea sunt hartii concepute exclusiv pentru procesele de imprimare industriala si, prin urmare, nu trebuie utilizate cu imprimanta de acasa sau de birou.

In schimb, hartia este taiata in foi de dimensiuni diferite. Poate fi hartie A4 sau A3, potrivita pentru utilizarea imprimantelor standard.

Evident, hartia pentru copiator exista in toate culorile si pentru cele mai diferite utilizari! De la cele mai pline de viata, potrivite pentru pliante, notificari, insertii, pana la cele cu culori mai sterse precum fildesul, utile pentru a da un ton important unei scrisori formale, de exemplu.

Si astfel, cu aceste informatii simple, putem intelege deja cat de fascinanta este lumea hartiei si plina de idei pentru toate proiectele voastre. Vizitati Papetti.ro pentru a combina cele mai bune cartuse cu jet de cerneala sau cu laser cu hartia potrivita, pentru a imprima mereu la cea mai inalta calitate si la preturi competitive!

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar