transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 30-05-2024 4.5851 lei 4.9762 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 29-06-2016

Bursa pentru scoala din rural - program de afterschool la sate lansat de Fundatia eMAG

Bursa pentru scoala din rural - program de afterschool la sate lansat de Fundatia eMAG

Fundatia eMAG lanseaza programul Bursa pentru scoala din rural, destinat organizarii de programe afterschool in scolile din comunitatile rurale. Programul va debuta cu un proiect pilot in anul scolar 2016-2017 in cinci comunitati din cinci judete si isi propune sa sprijine elevii de la sate cu rezultate slabe la invatatura sa nu abandoneze scoala si sa ii ajute sa promoveze examenul de capacitate. Proiectul face parte din programul Noua ne pasa al Fundatiei eMAG si este implementat cu sprijinul Flanco.

Primele cinci scoli din comunitatile rurale incluse in proiectul pilot sunt din judetele Prahova, Constanta, Neamt, Buzau si Teleorman. Bursa pentru scoala din rural este dedicata elevilor din clasele I-VIII.

In prezent, 31,2% dintre elevii de la sat nu promoveaza examenul de capacitate, iar rata abandonului scolar este de 1,5 ori mai mare decât la oras. „Prin programul Bursa pentru scoala din rural, ne dorim sa participam la reducerea ratei abandonului scolar sub 10% in comunitatile rurale si sa ii ajutam pe elevi sa acumuleze cunostintele necesare pentru promovarea examenului de capacitate cu medie peste 6,” spune Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Alaturi de sprijinul pentru pregatirea teoretica, in cadrul programelor de afterschool vor fi asigurate copiilor participanti o gustare sau o masa calda si servicii de consiliere si dezvoltare personala. 

Bursa pentru scoala din rural este un program de invatare remediala si vine in completarea programului scolar obligatoriu, oferind oportunitati pentru consolidarea competentelor dobândite de copii la scoala.In cadrul programelor de afterschool, profesorii vor organiza grupe de invatare asistata pentru elevii participanti si, colaborând cu ceilalti actori din comunitate, vor interveni si pentru rezolvarea altor probleme cu care se confrunta elevii, precum: lipsa rechizitelor si a hainelor, lipsa accesului la serviciile medicale de baza, lipsa consilierii de orientare in cariera. Cadrele didactice implicate vor fi recompensate pentru munca depusa. 

Pentru a participa la acest program, reprezentantii scolilor din mediul rural trebuie sa aplice pentru un grant in valoare de 7.600 de euro pe an, iar proiectele finantate vor fi acele care se concentraza pe rezvolarea problemelor specifice legate de reducerea ratei abandonului scolar si imbunatatirea performantei scolare prin:

Asigurarea sprijinului copiilor in recuperarea cunostintelor

Sprijin in pregatirea temelor

Dezvoltarea abilitatilor de citire si invatare ale acestora

Monitorizarea prezentei scolare si incurajarea participarii la cursuri

Cresterea implicarii parintilor in procesul educational si in relatia cu scoala

Furnizarea de servicii de consiliere si dezvoltare personala prin activitati de educatie nonformala

Asigurarea de materiale educationale in cadrul programului afterschool 

Aplicatiile sunt deschise scolilor din cele 5 judete pâna pe 4 iulie si se depun online pe http://nouanepasa.ro/aplicatii

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar