transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-12-2015

Cadou pentru o cauza nobila, absolut fara costuri

Cadou pentru o cauza nobila, absolut fara costuri

Pentru ca ne aflam in Luna Cadourilor, exista numeroase campanii umanitare care se desfasoara in prezent, pentru ajutorarea celor cu probleme de sanatate, celor care se confrunta cu saracia extrema, dar si celor aflati in alte situatii nedorite (copii din centre de plasament, batrani singuri etc.). Fiecare dintre noi poate contribui in diverse feluri pentru a face o fapta buna - cu bani, cu alimente, cu imbracaminte sau diverse alte obiecte, precum si cu... timp si munca (programe de voluntariat).

Implicarea in orice campanie de acest gen aduce satisfactii personale - te simti bine stiind ca ai ajutat, ca ai facut diferenta intre rau si bine. Cei care doresc o asemenea implicare pot cauta online diverse cauze, majoritatea promovate de Fundatii (organizatii non-guvernamentale) si institutii mass-media. Unele donatii se realizeaza prin trimiterea de SMS-uri cu valoare fixa (2 euro sau mai mult), altele se refera la trimiterea directa de produse, prin diverse mecanisme. Se pot dona bani si direct in conturile anumitor ONG-uri.

Atentie insa mereu la seriozitatea cauzei si a organizatiilor implicate. Nu este recomandata donarea de bani unor persoane care solicita acest lucru pe strada sau "din usa in usa", in numele unor ONG-uri sau institutii (de cult si nu numai).

Mai nou, multe magazine, restaurante, fast-food-uri s-au implicat in colectarea de donatii in mod transparent, asadar nu este deloc dificil sa ajuti.

Se apropie insa perioada in care contribuabilii romani trebuie sa depuna declaratia 200 pentru veniturile din surse extra-salariale. Asadar, iata o ocazie perfecta de a face un cadou (pentru copii, pentru mediu, pentru alte nevoi iminente din societate) absolut fara costuri. Prin formularul 200, persoanele care doresc pot redirectiona 2% din impozitul pe care il datoareaza statului catre un ONG. Asadar, nimic in plus fara de ceea ce oricum se plateste. O alta oportunitate de donatie "gratis" este depunerea declaratiei 230 de catre persoanele care au venituri din salarii. La fel, se pot indica datele unui ONG care va primi o parte din banii pe care angajatorii deja i-au virat statului roman, in numele angajatului.

La linkul disponibil aici gasiti formulare 200 completate cu detaliile Fundatiei Refresh, o fundatie cu preocupari caritabile, ecologiste si nu numai: Fundatia Refresh, CIF: 25197413, IBAN: RO84RZBR0000060011459528. Instructiunile de completare a declaratiilor 200 le gasiti pe site-ul Fundatiei Refresh. Evident, puteti alege sa completati un formular 200 (sau/si 230, dupa caz) cu datele unui alt ONG.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar