transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 12-04-2024 4.6322 lei 4.9703 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 26-01-2016

Peste 1000 de apeluri preluate de Telefonul Varstnicului - program finantat de Fundatia Vodafone Romania

Peste 1000 de apeluri preluate de Telefonul Varstnicului  - program finantat de Fundatia Vodafone Romania

Telefonul Vârstnicului, prima linie telefonică gratuită dedicată persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, a înregistrat, la trei luni de la lansarea serviciului, 1064 de apeluri, cu un total de 120 de ore de conversatie, purtate cu peste 510 apelanti.

Telefonul Vârstnicului, linia telefonică gratuită si confidentială, operată de Fundatia Principesa Margareta a României si finantată de Fundatia Vodafone România prin programul Mobile for Good, răspunde nevoilor vârstnicilor din România, fie că vorbim de informare, consiliere, ori de sprijin emotional. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi si sunt îndrumate de operatorii specializati în asistentă socială ai Fundatiei Principesa Margareta a României, pentru rezolvarea problemelor adresate. Linia poate fi accesată si de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situatie dificilă a unui bătrân.

„Implicarea noastră în cresterea calitătii vietii pentru persoanele în vârstă, singure, este importantă atât pentru noi, ca indivizi, dar mai ales pentru noi ca societate, pentru că ne dorim să trăim într-o lume care actionează cu grijă si responsabilitate fată de toti membri ei, indifrent de vârstă. Tehnologia mobilă a dovedit încă o dată că poate salva vieti omenesti, sau le poate face considerabil mai bune,” a declarat Angela Galeta, directorul Fundatiei Vodafone România.

În cele trei luni de la deschidere, s-au primit apeluri din întreaga tară, atât din mediul rural, cât si din cel urban. În urma acestor apeluri persoanele vârstnice au fost ajutate cu informatii utile, sfaturi si sprijin moral. Principalele teme abordate în cele peste 1000 de apeluri se referă la obtinerea de ajutor financiar sau medical, cereri de informatii practice sau semnalarea unor cazuri de abuz.

Unele dintre cazuri au fost redirectionate către ONG-uri locale care derulează activităti pentru persoane vârstnice, directii de asistentă socială locale, cămine de bătrâni sau cluburi pentru seniori. Alti apelanti au fost redirectionati spre programul derulat de Asociatia ‘Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor’, asociatie nou înfiintată de Fundatia Principesa Margareta a României, cu scopul sprijinirii vârstnicilor singuri. Totodată, multi români au apelat 0800 460 001 pentru a sustine financiar sau prin voluntariat programul “Telefonul Vârstnicului”.

„Pe lângă problemele financiare si cele medicale pe care le cunoastem cu totii, persoanele cu vârstă de peste 65 ani întâmpină două mari probleme: singurătatea si accesul limitat la informatie. Astăzi societatea comunicatională se bazează pe tehnici moderne pe care majoritatea vârstnicilor nu le folosesc, însă Telefonul Vârstnicului este un instrument benefic, usor de folosit si gratuit pentru vârstnicii din România. Datele pe care le avem în prezent sunt îmbucurătoare si ne dorim ca Telefonul Vârstnicului să devină un reper pentru persoanele de peste 65 de ani”, a declarat Mugurel Mărgarit Enescu – Director Executiv al Fundatiei Principesa Margareta a României.

Dincolo de o linie telefonică de informare, Telefonul Vârstnicului reprezintă si o metodă de sprijin emotional si  alinare a singurătătii. Conform unui studiu realizat la finalul anului trecut de GFK pentru Fundatia Principesa Margareta a României, aproximativ unul din doi vârstnici din România este afectat de singurătate, într-o mai mare sau mai mică măsură. Apelurile primite la Telefonul Vârstnicului certifică si ele acest fapt. Până în acest moment nu mai putin de 79 de seniori au solicitat efectuarea unor apeluri periodice.

În perioada sărbătorilor de iarnă, mai multe persoane vârstnice care au semnalat prin intermediul liniei telefonice o situatie financiare dificilă au primit un sprijin concret din partea Fundatiei Principesa Margareta a României, prin pachete de alimente si tichete sociale.

“Sunt foarte bucuroasă că există acest număr si că vorbesc cu cineva care mă întelege. Această discutie mă ajută foarte tare, îmi alină singurătatea si timpul trece mult mai usor. Abia astept ziua când mă sunati! Sunteti ca familia mea!“, a multumim la finalul conversatiei telefonice, o doamnă de 72 de ani din judetul Giurgiu.

Telefonul Vârstnicului poate fi apelat gratuit la 0800 460 001, de luni până vineri, între orele 08:00 si 20:00.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar