transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 30-05-2024 4.5851 lei 4.9762 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 30-03-2016

Portretul investitorului roman - analiza in randul clientilor Saxo Bank

Portretul investitorului roman - analiza in randul clientilor Saxo Bank

Saxo Bank, specialistul în investitii si tranzactionarea online multi-asset, a făcut un studiu pe un esantion de 250 de clienti reprezentativi din România, care au făcut cel putin o tranzactie în ultimele 180 de zile. Scopul cercetării a fost de a analiza îndeaproape comportamentul si obiceiurile de tranzactionare. Studiul a fost realizat pe parcursul a 6 luni si finalizat în primul trimestru 2016.

Capitalul investit de clientii români, peste media clientilor din regiune

Referitor la capitaluri, pentru România, clientii Saxo Bank  sunt cu sigurantă peste media regiunii. Anul trecut, de exemplu, media de depunere a clientilor din România a fost aproximativ 47.000 EUR. Vârsta medie a investitorului român pe pietele internationale de capital: 35 - 40+ ani.

Saxo Bank consideră că românii au o înclinatie către a diversifica investitiile si a investi pe pietele de capital. „Mai mult, din interactiunea directă cu clientii, constatăm un apetit pentru antreprenoriat al clientilor din România, la polul opus fiind cei care aleg metodele… traditionale, adică depozitul bancar sau chiar… salteaua drept practici valide, sigure de prezervare a capitalului”, declară Laurentiu Nedelcu, Manager pentru Europa Centrală si de Est, Saxo Bank.

Venitul anual net mediu al investitorului român: peste 40.000 - 50.

000 EUR

Românii care investesc pe pietele de capital – actiuni, indici bursieri, FX, mărfuri etc. – au o situatie stabilă din punct de vedere financiar, potrivit Saxo Bank.
Averea investitorilor români e estimată (potrivit declaratiilor proprii) într-un interval cuprins între 250.000 si 500.000 de euro. Veniturile anuale ale românilor care investesc pe burse sunt de aproximativ 50.000 de euro, ceea ce înseamnă că multi dintre cei care câstigă peste 4.000 de euro net lunar în România se gândesc la investitii.

si nu se gândesc doar pe baza salariului, cred specialistii de la Saxo Bank: investitorii români dispun de lichidităti de aproximativ 50.000 – 100.000 de euro pe care îi pot investi oricând, în functie de oportunităti.

Ce a reiesit, de asemenea, din studiu este că investitorii din România caută un broker profesionist, de cele mai multe ori, cu ajutorul căruia să-si plaseze investitiile si nu se limitează la piata locala sau cele regionale. Dimpotrivă, caută oportunităti în mod constant, indiferent de aria geografică.

Cum se comportă investitorul român în situatii volatile? E… cumpătat!

Situatiile volatile sunt paradisul traderilor activi, pentru că pot folosi volatilitatea în avantajul lor. Pentru investitorii pe termen lung însă cu un apetit scăzut de risc, multi aleg să închidă pozitiile sau să facă hedging folosind CFD-uri sau optiuni pentru a limita orice pierderi si să astepte trecerea „hopului” respectiv.
Studiul Saxo Bank arată că există o tendintă a investitorului român de a fi mai conservator, de a nu se grăbi să iasă dintr-o pozitie, chiar dacă pe termen scurt pretul ajunge să scadă sub pretul de achizitie, iar multi dintre cei care au fonduri aditionale la dispozitie aleg mai degrabă să facă double-down, adică să profite de scăderi pentru a cumpăra mai mult si a-si scădea astfel media pretului de intrare. Saxo Bank afirmă că asa s-a întâmplat cu multi clienti români în ianuarie, iar cei care au făcut asta au acum motive să fie satisfăcuti, bineînteles.
 
Mai crede investitorul român în aur?

Potrivit cercetării Saxo, românii tranzactionează aur, fie aur spot în pereche cu dolarul sau euro (XAUUSD, XAUEUR), fie sub formă de contracte futures sau ETF-uri. Însă nu multi văd în aur o investitie de termen lung, ci mai degrabă îl folosesc în strategiile lor pe termen scurt, intraday chiar, ceea ce e lesne de înteles dacă ne uităm graficele cu evolutia de la sfârsitul anului trecut si până acum. Aurul este momentan în trend pozitiv, peste media 50-day si mult peste 200-day. Cu alte cuvinte, analiza Saxo arată că investitorul român tranzactionează aur profesionist, alegând să-si diversifice portofoliul în functie de oportunităti.
 
Mărfuri? Tranzactionează românii asa ceva?

Din punct de vedere strict al  volumelor tranzactionate, metalele pretioase, petrolul si cupru sunt cele mai populare în rândul investitorilor români care tranzactionează pe platformele Saxo Bank. Principalul motiv: volatilitatea mare a acestora în ultimul timp, ceea ce reprezintă un instrument propice pentru tranzactii speculative. De cealaltă parte, există investitori institutionali din România care tranzactionează produse din sfera agro (grâu, porumb, soia, rapită etc.), pentru a face hedging fată de activitatea lor exact în acelasi domeniu.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar