transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 15-06-2015

Proiect de design inedit pentru curtea unei scoli, realizat de elevi din Constanta, alaturi de arhitecti voluntari

Proiect de design inedit pentru curtea unei scoli, realizat de elevi din Constanta, alaturi de arhitecti voluntari

In săptămâna dedicată Zilei Internationale a Copilului, 20 de elevi de la Scoala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul si Scoala Gimnazială nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanta au realizat designul pentru un spatiu dedicat cursurilor în aer liber, sub îndrumarea arhitectilor voluntari. Proiectul copiilor, initiat de Asociatia De-a Arhitectura, a fost implementat în aceeasi zi de către echipa Xella RO, producătorul blocurilor de zidărie termoizolantă YTONG.

În cadrul atelierului, elevii participanti au lucrat cu blocuri de zidărie la scară redusă, realizate special pentru acest proiect de brandul de origine germană YTONG. Copiii au demonstrat cât de multe informatii au acumulat pe parcursul unui an de arhitectură dar si cât de îndemânatici sunt în constructii. Pornind de la macheta copiilor si planurile arhitectilor voluntari, echipa YTONG a construit proiectul la scară mare.

“Suntem încântati că am putut fi alături de elevii din Constanta care au ales să facă primii pasi în universul arhitecturii, în cadrul acestui an scolar. Atelierul de lucru a fost dominat de entuziasmul si implicarea copiilor, care încă de la vârsta de 9 ani încep să deprindă notiuni despre ce înseamnă să locuiesti într-un mediu construit de calitate”, a declarat Georgiana Stanciu, Coordonator Marketing Xella RO, producătorul blocurilor YTONG si Membru Onorific De-a Arhitectura.Obiectele de mobilier urban vor rămâne expuse în curtea scolii Gimnaziale Mihai Viteazul si vor putea fi utilizate pentru sustinerea educatiei nonformale, de la cursuri de desen, stiinte si până la lecturarea unei cărti.

“Această experientă a reprezentat un proiect pilot premergător cursului De-a arhitectura în scoala mea. Întrucât ne dorim să promovom educatia nonformală, în cadrul cursului vom provoca elevii să găsească un concept creativ pentru spatiile de studiu care să-i stimuleze si să-i ajute în procesul de învătare”, a declarat Corina Croitoru, membru fondator De-a arhitectura.

Proiectul de design s-a dovedit a fi un schimb real de experientă, comunicare si colaborare.

De-a arhitectura este o asociatie care îsi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectură si mediu construit, prin predarea în scoli de stat si private a cursurilor de arhitectură pentru copii. Asociatia a fost creată de arhitecti români: Mina Sava, Vera Marin,  Eliza Yokina, Corina Croitoru, Claudia Pamfil si Miruna Grigorescu. Împreună cu Filiala Teritorială Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din România si în parteneriat cu Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei din Universitatea Bucuresti,  Asociatia de-a arhitectura a dezvoltat un program cultural care include un program educational numit „de-a arhitectura în orasul meu”. Acesta este un curs de cunostiinte de arhitectură si mediu construit pentru clasele III-IV, ce poate fi utilizat pentru materia optională. Pentru anul scolar 2015-2016 cursul se va desfăsura în 120 de clase din 15 orase, fiind predat de arhitectii învătători.

Xella este cel mai important producător mondial de materiale de constructii pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vânzare ?n 30 de tări. ?n România, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploiesti, cea mai modernă unitate de productie de blocuri de zidărie tip BCA din Europa de Est, în urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continuă si calitate în constructii, Xella produce si comercializează în România zidărie premium din BCA sub marca YTONG, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar