transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-09-2023 4.6638 lei 4.9707 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 15-02-2017

2016 a adus salarii mai mari cu peste 9% si bonusuri in crestere cu 19% in mediul privat

2016 a adus salarii mai mari cu peste 9% si bonusuri in crestere cu 19% in mediul privat

Anul trecut a fost unul foarte bun pentru piața muncii din România, mai ales în mediul privat, unde salariile, bonusurile și numărul de locuri de muncă a fost în creștere, potrivit Smartree Workforce Index, o analiză realizată de Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR. Astfel, comparativ cu anul 2015, salariile din mediul privat au crescut cu 9,35%, în timp ce bonusurile au fost mai mari cu aproape 19%.

De asemenea, Smartree Workforce Index mai arată că și numărul de angajați din companiile private a crescut anul trecut cu peste 7%, comparativ cu 2015, iar bunăstarea totală a acestora s-a îmbunătățit considerabil, cu aproape 6%.

“Creșterea numărului de angajați din ultimul an a avut la bază, în principal, deschiderea de noi puncte de lucru în România de către companiile multinaționale. Astfel, domenii precum IT, Retail, Outsourcing, HR, Contabilitate și Logistică au fost cele care au luat cel mai mare avânt anul trecut. Însă, desigur, 2016 a însemnat și o foarte mare provocare pentru companii în a găsi personalul calificat necesar și, de asemenea, în a păstra angajații valoroși”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Astfel, potrivit afirmațiilor sale, companiile au fost nevoite să ofere salarii mai mari care, conform statisticilor Smartree, au crescut în medie cu 9,35%. Pe de altă parte, în condițiile unei piețe a muncii în continuă schimbare, angajații au avut nevoie și de alte instrumente de motivare. Astfel, și bonusurile oferite de companii au crescut anul trecut cu aproape 19%.“În afară de bonusarile care se acordă angajaților, în general, în funcție de performanța lor sau cu ocazia anumitor zile de Sărbători din an (Crăciun, Paște, Ziua Copilului etc.), companiile au apelat și la alte sisteme de beneficii care pot motiva angajații, încă din etapa de recrutare și selecție”, a mai spus Adrian Stanciu.

Din acest motiv, din ce în ce mai mulți angajatori încearcă să se adapteze cerințelor și nevoilor salariaților, inclusiv prin acordarea unor noi programe de facilități. În afara de tichetele de masă sau asigurarea medicală, beneficii care deja au devenit clasice și sunt considerate de candidați ca fiind indispensabile în ofertă, angajații pot beneficia de o serie de alte noi avantaje, cum ar fi săli de relaxare și masaj la birou, workshop-uri organizate cu diverse tematice (ateliere de gătit, wellness, fashion, etc.), abonamente pentru anumite săli de sport, grădinițe în incinta birourilor, bibliotecă, acordarea unor bugete separate pentru decontarea anumitor activități sociale (teatru, cinema, spectacole) și multe altele.

Mai multe zile de concediu de odihnă și mai multe libere medicale

Smartree Workforce Index ia în calcul și situația concediilor pe care le are un angajat într-un an, fie medicale, fie de odihnă, acești doi factori fiind foarte importanți pentru analiza bunăstării angajaților.

Astfel, anul trecut numărul concediilor de odihnă a fost mai mare cu aproape 16% față de 2015. Acest lucru arată o dată în plus grija angajatorilor pentru personalul valoros și indică faptul că firmele au angajat mai multe persoane și că angajații pot pleca în concediu de odihnă fără ca activitatea departamentului în care lucrează aceștia să aibă de suferit. În ceea ce privește concediile medicale, acestea au fost în creștere cu cca. 17%.

Creșteri așteptate pe toate planurile și în 2017

Raportat la evoluția pieței muncii în 2017, Adrian Stanciu a subliniat că indecsii își vor păstra același trend ascendent. Astfel, anul acesta vor continua recrutările intense pe piața locală, mai ales pe segmente precum IT sau outsourcing, iar salariile medii din mediul privat se vor majora.

“Prevedem totuși un an foarte provocator pentru angajatori, fiind tot mai greu să găsească forță de muncă și mai ales să păstreze motivați angajații existenți”, a încheiat Adrian Stanciu.

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 şi oferă o gamă completă de servicii de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu.

La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de soluții software integrate, dedicate managementului resurselor umane.

Smartree procesează 450.000 de angajați anual și are peste 150 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experiența și competențele a peste 80 de specialiști în payroll, administrare de personal și recrutare.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar