transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-07-2024 4.555 lei 4.97 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 02-12-2022

Cele mai bune 3 filme pentru a invata limba germana

Cele mai bune 3 filme pentru a invata limba germana

Faceți progrese în timp ce vă distrați, datorită selecției noastre de cele mai bune 3 filme pentru a învăța limba germană!

Învățarea limbii germane este uneori asociată cu o sarcină obositoare, asimilarea unor reguli gramaticale complexe și învățarea unui vocabular dificil. Lăsați-vă deoparte dicționarul și manualele și acordați-vă o pauză binemeritată! Sunteți cinefili? Vă sugerăm să îmbinați utilul cu plăcutul, prin vizionarea unui film, îmbunătățindu-vă în același timp nivelul de limbă germană.

Pe lângă alte metode de învățare, vizionarea unui film în versiunea sa originală este o oportunitate de a vă consolida abilitățile lingvistice și de a vă extinde cunoștințele culturale. Instalat confortabil în fotoliul tău, îți vei îmbogăți vocabularul și nivelul tău de înțelegere orală, într-un mod relaxat și eficient.

1. La revedere, Lenin!

Naționalitatea filmului: germană
Regizor: Wolfgang Becker
Durata: 121 minute
Nivel necesar: începător spre mediu

Plusul filmului de a învăța germana: Aclamat în toată lumea, ”La revedere, Lenin” este probabil unul dintre cele mai cunoscute și apreciate filme germane la nivel internațional. (Re)vizionarea lui în versiunea originală este o oportunitate excelentă de a vă concentra asupra dialogurilor și de a vă familiariza cu multe expresii est-germane din viața de zi cu zi.

Rezumatul filmului: La sfârșitul anilor optzeci, Christiane locuiește cu familia ei în Berlinul de Est. Susținătoare ferventă a regimului comunist din Republica Democrată Germania (GDR), ea a suferit un infarct care a cufundat-o într-o comă profundă. Când s-a trezit, Zidul Berlinului a căzut, provocând tulburări majore în Germania.

Hotărâți să facă tot posibilul pentru a-și păstra starea de sănătate a mamei, copiii ei decid să-i ascundă realitatea și încearcă, nu fără dificultate, să-și recreeze viața de zi cu zi de altădată.

Filmul abordează, pe un ton plin de umor, sentimentul de Ostalgie (nostalgie pentru RDG), apărut în Germania după căderea zidului, care animă și astăzi mulți est-germani.

2. Das Leben der Anderen | Viețile altora

Naționalitatea filmului: germană
Regizor: Florian Henckel von Donnersmarck
Durata: 137 minute
Nivel necesar: intermediar

Plusul filmului pentru învățarea limbii germane: Pe lângă îmbogățirea vocabularului de zi cu zi, Das Leben der Anderen vă va permite să vă lucrați la înțelegerea auditivă, la pronunția și la intonația.

Rezumatul filmului: 1984, Berlinul de Est. Gerd Wiesler, un căpitan emerit al Stasi (poliția politică est-germană), este responsabil de anchetarea dramaturgului Georg Dreymann și a tovarășului său Christa-Maria Sieland, ambii suspectați că nu au aderat la ideile partidului. Convingerile i se sfărâmă încetul cu încetul când își dă seama că este manipulat de superiorii săi în scop personal. Misiunea lui ia apoi o cu totul altă întorsătură: aceea de a proteja, în secret, cuplul pe care trebuia să-l prindă în capcană.

Acest film emoționant, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2007, pune în lumină practicile de supraveghere a populației de către Stasi în timpul Războiului Rece. Ea ridică, la scară mai largă, problema locului Stasii în memoria colectivă est-germană.

Te-am deja făcut curios să descoperi mai multe despre limba germană? Haide la cursurile online cu profesor!


Centrul Gutenberg oferă cursuri pentru adulți, online, iar înscrierile se pot face prin linkul următor: https://invatagermana.ro/curs-germana-online/
De asemenea, Centrul Didacto oferă cursuri online pentru elevii de 8-14 ani, cu profesori specializați. Înscrierile la cursurile online se realizează aici: https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

3. Das Wunder von Bern | Miracolul de la Berna

Naționalitatea filmului: germană
Regizor: Sönke Wortmann
Durata: 113 minute
Nivel necesar: avansat

Rezumatul filmului: În vara anului 1954, Richard Lubanski s-a întors la familia sa, în bazinul Ruhrului, după zece ani de captivitate în Uniunea Sovietică. Bărbatul, zdrobit de război, se luptă să-și găsească locul în familie și într-o societate pe care abia o recunoaște. Calificarea neașteptată a echipei Germaniei în finala Cupei Mondiale la Fotbal schimbă brusc situația.

Ești pregătit să înveți germana? Vizionează filme, participă la cursuri și devino un vorbitor excelent!

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar