|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
|
Adaugat in data de 22-11-2022 |
Cum sa economisesti bani pe perioada studiilor
Alte stiri la aceasta categorie
Poate te numeri printre tinerii care vor să fie independenți și care aleg să lucreze în timpul studiilor. Dar asta nu înseamnă că e ușor pentru că va trebui să te împarți între job și studii. Să nu mai spunem că materialele de lucru, chiria, mâncarea sau hainele îți pot pune probleme financiare. De aceea, e important să înveți să-ți organizezi bine atât timpul, cât și bugetul.
Iar pentru situațiile neprevăzute în care ai nevoie de o sumă suplimentară de bani, poți aplica pentru un credit de nevoi personale. Hai să vedem în continuare ce poți face pentru a restrânge cheltuielile.
Gătește acasă
O bună parte din cheltuieli apar în zona de alimentație. Acestea pot fi diminuate dacă începi să gătești acasă. Ce găsești la fast food, la simigerie sau la chioșcul cu gustări din colț costă, când tragi linie, mai mult decât ceea ce cumperi să gătești acasă. Unde mai pui că nu e nici foarte sănătos.
Nu trebuie să devii un masterchef pentru a-ți face o salată sau o gustare pentru prânz. Și nici nu trebuie să pierzi o grămadă de timp în bucătărie. Pe internet există site-uri culinare unde găsești rețete ușoare, cu ingrediente simple, care se fac mai rapid decât crezi. În acest fel salvezi și bani, și timp, pe care îl poți folosi pentru învățat sau pentru activități recreative.
Folosește suporturi electronice
Dacă ai de xeroxat materiale stufoase, trebuie să fii pregătit să dai niște bani. Însă, dacă folosești suporturi electronice, nu te costă nimic. Încearcă, pe cât posibil, să folosești dispozitive electronice pentru a lua notițe și pentru a studia. În acest fel ești mai organizat, pentru că ai toate materialele într-un singur loc, și mai responsabil cu mediul înconjurător, pentru că vei evita risipa hârtiei.
Mută-te cu prieteni
Nu toată lumea este din orașul în care urmează facultatea, ceea ce înseamnă că trebuie găsit un loc de locuit pe perioada studiilor. Astfel, una dintre deciziile pe care trebuie să le iei în calitate de student este aceea de a sta la cămin sau de a sta în chirie.
Pentru a face economie, poți alege varianta cea mai ieftină, de a locui la cămin, dar poți la fel de bine să găsești o chirie pe care să o împarți cu câțiva prieteni. Cea de-a doua variantă poate fi mai potrivită în cazul în care căminul la care ar trebui să stai este foarte departe de locul de muncă. Pentru a economisi timp, te poți muta mai aproape de muncă, iar pentru a economisi bani, poți alege să stai cu niște prieteni sau colegi.
Achiziționează second-hand
Ca să faci economie, te poți orienta spre variantele second-hand, fie că vorbim despre suporturi de curs, electronice sau electrocasnice. De exemplu, cărțile cumpărate de la studenții mai mari te vor costa mai puțin. Grupurile de Facebook ale facultăților sunt pline de astfel de oferte la început de an universitar. Poți, de asemenea, să cauți manualele sau cărțile de care ai nevoie în anticariate. Poți proceda la fel și în cazul în care ai nevoie de alt telefon, laptop sau, de ce nu, frigider.
Produsele resigilate sunt și ele o soluție pentru cineva care dorește să economisească. De asemenea, site-urile de vânzări online pot fi o adevărată mină de aur pentru a salva o parte din bani.
Mergi cu bicicleta
O altă metodă să faci economii este să înlocuiești mersul cu mașina cu transportul în comun, cu mersul pe bicicletă sau chiar pe jos. Dacă distanțele pe care le ai de parcurs îți permit, nu mai cheltui bani pe motorină, benzină sau abonamente pentru mijloacele de transport în comun, ci mergi cu bicicleta sau pe jos.
Pe lângă economii, vei avea de câștigat și la capitolul sănătate pentru că mersul pe bicicletă reprezintă și un excelent exercițiu cardiovascular, care te poate ajuta să slăbești sau să te menții în formă și îți îmbunătățește sănătatea inimii. În plus, mersul pe bicicletă este un mijloc de transport prietenos cu mediul înconjurător.
Cumpără produse comercializate sub brandul supermarketului
Dacă pentru unele tipuri de produse ai un brand preferat, pentru produsele de la care vrei doar utilitate, vezi ce opțiuni ai. De exemplu, te poți orienta către produsele comercializate sub brandul propriu al magazinului. Acestea sunt mai ieftine și de multe ori comparabile calitativ cu cele ale brandurilor renumite.
Dacă te întrebi de unde diferența de preț dintre branduri, află că în cazul produselor comercializate sub marcă proprie, prețul este justificat de costurile de marketing foarte mici. Practic, aceste produse nu au nevoie de prea multă publicitate și nici nu au costuri de listare și menținere la raft, cum au celelalte produse. Poate ar fi o idee bună să vezi care-i treaba cu aceste produse, măcar pentru a le testa. S-ar putea să fii surprins de calitate, cât și de economia realizată.
Acestea sunt doar câteva sfaturi prin care poți salva niște bani. Poți veni cu propriile idei, atâta timp cât te ajută să economisești. Iar în cazul în care ai nevoie de o sumă suplimentară de bani, poți apela la un credit de nevoi personale. Poți face un calcul orientativ al creditului folosind un simulator credit nevoi personale. Găsești acest instrument pe site-ul instituției de la care vrei sa faci împrumutul..
|
|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
Recomanda aceasta pagina |
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat. |
|
|
|
|