Schneider Electric oferă peste 200 de cursuri gratuite de eficienţă energetică în cadrul platformei educaţionale Energy University, dedicate specialiştilor din domeniul electric şi al centrelor de date, dar şi altor persoane interesate să afle cum pot să devină mai eficiente din punct de vedere energetic. În România, compania oferă un certificat de Professional Energy Manager (PEM) persoanei care urmează cele mai multe cursuri Energy University până la finalul anului.
Cursurile de pe această platformă, disponibile în 13 limbi, printre care engleză, franceză, germană, spaniolă, sunt gratuite şi independente de furnizor, astfel că nu prezintă soluţii sau produse Schneider Electric, ci conţin informaţii despre procese şi aspecte esenţiale, dar şi despre cele mai bune practici din domeniul energiei, al centrelor de date, al sustenabilităţii. Platforma este actualizată constant şi extinsă cu noi cursuri din aceste domenii sau din alte arii conexe, pentru a le oferi utilizatorilor o varietate cât mai mare de cunoştinţe.
În cadrul Energy University, Schneider Electric a lansat recent, împreună cu Institutul de Profesionişti în Energie din SUA (Institute of Energy Professionals – IEP), examenul de certificare Professional Energy Manager (PEM), pentru a-i ajuta pe cursanţii care doresc o carieră în domeniul energiei să-şi îmbunătăţească mai rapid posibilităţile de dezvoltare profesională, iar pe profesionişti să-şi consolideze şi evidenţieze poziţia pe piaţa muncii. Certificatul PEM costă 400 USD, însă poate fi obţinut gratuit de către persoana care urmează cele mai multe cursuri Energy University pâna la finalul anului 2013.
„Schneider Electric şi-a asumat misiunea de a educa publicul cu privire la cele mai importante aspecte şi cele mai bune practici legate de consumul de energie. Cursurile online Energy University reprezintă pentru participanţi o cale simplă şi rapidă de a acumula know-how-ul necesar pentru a deveni eficienţi energetic, oferind, în acelaşi timp, şi oportunităţi de dezvoltare profesională în acest domeniu”, a declarat Saulo Spaolanse, Preşedinte Schneider Electric România.
Platforma Energy University a fost lansată în anul 2009, după succesul înregistrat de Data Center University a APC, care funcţiona încă din 2006.
Momentan, la nivel mondial, platforma are peste 350.000 de utilizatori activi, iar peste 800 de cursuri sunt urmate zilnic. În România, de la lansarea din anul 2009 până în prezent, s-au înregistrat pe site-ul Energy University peste 2.000 de profesionişti.
„Energy University constituie un instrument prin care Schneider Electric ajută comunităţile să răspundă provocărilor din domeniul energiei şi al sustenabilităţii, întrucât credem că oamenii bine informaţi iau decizii mai bune legate de implementarea soluţiilor potrivite consumului lor de energie. Eforturile educaţionale prin care Schneider Electric se diferenţiază pe piaţă sunt parte a credinţei companiei că fiecare dintre noi poate fi campion în eficienţa energetică”, a adăugat Saulo Spaolanse..