transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 05-12-2023 4.571 lei 4.9678 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-09-2013

In 2013 se implinesc 100 de ani de cand Robert Bosch a lansat primul program de ucenicie la locul de munca

In 2013 se implinesc 100 de ani de cand Robert Bosch a lansat primul program de ucenicie la locul de munca

In 2013 se împlinesc 100 de ani de la demararea programului de ucenicie la Bosch. În anul 1913, Robert Bosch a înfiinţat primul departament de instruire la locul de muncă din cadrul companiei sale. De atunci, peste 100.000 de tineri şi-au început cariera cu programele de instruire oferite de Bosch, furnizorul global de tehnologii şi servicii. Era pentru prima oară când ucenicii erau instruiţi în cadrul unui service auto, pentru a asigura standarde uniforme de calitate. Astăzi, peste 6.500 de tineri din întreaga lume participă la programele de instruire la locul de muncă din cadrul companiei Bosch. Conceptul lansat la Stuttgart cu 100 de ani în urmă a fost exportat cu succes. Astfel, programele de instruire la locul de muncă după modelul lui Robert Bosch au fost  implementate în peste 20 de ţări, iar interesul demonstrat faţă de acestea este în creştere.

Cerere crescută de ingineri în domeniul mecatronică

Doar în Germania, Bosch oferă 30 de programe de instruire la locul de muncă. Acestea includ instruirea pentru profesii moderne, precum IT, microtehnologie şi asistenţă pentru organizare.

Există o cerere deosebit de ridicată pentru specialiştii din domeniul mecatronică. Acest fenomen are loc deoarece sunt necesari din ce în ce mai mulţi lucrători calificaţi în domeniul electronicii şi mecanicii. În cadrul companiei Robert Bosch GmbH, procentul de femei într-o clasă este de aproximativ 23 la sută. Anual, compania primeşte peste 20.000 de candidaturi pentru cele 1.500 de puncte de instruire din Germania. În anul 1913, Robert Bosch, fondatorul companiei, avea doar 40 de ucenici în service-ul său auto.

„Considerăm că oferirea perioadelor de formare profesională reprezintă o parte a responsabilităţii noastre sociale, numeroşi tineri beneficiind astfel de un avantaj în carieră”, a declarat Christoph Kübel, membru al consiliului de administraţie şi director al departamentului de Relaţii Industriale din cadrul Robert Bosch GmbH. „De-a lungul timpului am dezvoltat o expertiză vastă în domeniul instruirii la locul de muncă. Acum dorim să transmitem mai departe această experienţă prin instruirea specialiştilor conform standardului nostru de calitate în străinătate.”

Programele de schimb de ucenici dezvoltă abilităţile interculturale

În zilele noastre, ucenicii îşi dezvoltă abilităţile de soluţionare a problemelor şi cele sociale. Experienţa practică dobândită în cadrul companiei Bosch îi ajută să cultive aceste îndemânări, de exemplu atunci când dezvoltă piese de prelucrat destinate departamentului de producţie sau inginerie. Un alt aspect important al programelor de instruire la locul de muncă îl reprezintă abilităţile interculturale. De peste 50 de ani, Bosch oferă programe internaţionale de schimb de ucenici. 20 la sută dintre ucenicii din fiecare clasă primesc oportunitatea de a experimenta mai multe culturi şi de a munci în străinătate. Scopul îl reprezintă dezvoltarea abilităţii ucenicilor de a acţiona independent, de a-şi asuma responsabilitatea pentru acţiunile lor şi de a învăţa să lucreze în echipă.

„A fost o oportunitate extraordinară să aflu cum trăiesc şi muncesc oamenii în altă ţară”, a declarat Eike Kennel din Homburg. În anul al doilea al programului de instruire, acesta a lucrat două luni la centrul Bosch din Beijing. „Mi-am perfecţionat şi cunoştinţele de limbi străine în cele câteva săptămâni petrecute în China. Acum îmi este mult mai uşor să vorbesc limba engleză.”

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
the best seo service
q68Te7 Appreciate you sharing, great post. Really Cool.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar