transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 04-10-2024 4.5085 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-03-2016

Interviul de angajare: Intrebari perimate inca utilizate de recrutori si alternativele lor, adaptate noilor conditii de piata

Interviul de angajare: Intrebari perimate inca utilizate de recrutori si alternativele lor, adaptate noilor conditii de piata

Procesul de recrutare ca la carte este acela care se reînnoieste permanent, în pas cu cerintele fiecărei industrii în parte, cu specificul fiecărei generatii si cu tehnologia. În România, companiile au devenit tot mai deschise la acest capitol, însă încă se mai practică metode perimate la interviul de angajare, potrivit informatiilor Smartree, unul dintre liderii din România pe piata de externalizare a proceselor de HR.

Interviul este probabil cea mai importantă etapă a procesului de recrutare, pentru că atunci recrutorii trebuie să identifice omul potrivit la locul potrivit. Iar pentru a face alegerea corectă, este nevoie de un dialog cât mai eficient, în care să nu îsi aibă locul întrebări care pun candidatul în situatia de a fi pur si simplu inventiv, fără o bază reală.

În contextul globalizării, al aparitiei unor noi tipuri de joburi, în special în domeniile digital, IT, social media, este necesar ca specialistii în resurse umane să îsi actualizeze metodele de recrutare în timp real, în pas cu evolutia tehnologică, dar si cu realitatea pietei muncii, care devine tot mai efervescentă.

A devenit firesc acum să schimbăm des locul de muncă, să ne schimbăm chiar si orasul de resedintă pentru a putea lucra într-o organizatie cu ale cărei valori rezonăm sau să ne specializăm în noi domenii, în functie de cerintele pietei. Acum accentul ar trebui să fie pus pe dobândirea unor abilităti care să ne pregătească pentru joburile viitorului si care să ne dezvolte capacitatea de adaptare la nou.

De toate aceste lucruri ar trebui să tină cont recrutorii atunci când îsi pregătesc strategia în ceea ce priveste interviul de angajare. Cu toate acestea, candidatii încă se mai confruntă la interviuri cu întrebări care nu mai apartin actualelor vremuri.



Una dintre cele mai perimate întrebări care încă se folosesc în cadrul anumitor interviuri este ”Cum te vezi peste 5 ani?”.

”În actualele conditii ale economiei de piată, ne este destul de dificil să preconizăm evolutia noastră din punct de vedere profesional. Consider că această întrebare trebuie adaptată pentru fiecare candidat în parte, în functie de experienta, profilul si studiile sale. Putem apela în schimb la întrebarea ’Cum ti-ai dori să evoluezi profesional?’ sau ’Care consideri că sunt următoarele etape în cariera ta’?”, explică Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.

O altă întrebare destul de perimată, încă întâlnită frecvent de către candidati, este “Care sunt punctele tale forte si care sunt cele slabe?”. Este o întrebare rigidă, ruptă de orice fel de context, care nu îl ajută nici pe candidat, nici pe recrutor.

”Pentru a obtine informatii cât mai realiste si corecte legate de capacitătile si abilitătile candidatului, se poate face referire la proiectele în care acesta a fost implicat în trecut, indiferent că sunt pe plan personal sau profesional. Il putem întreba care a fost aportul său în dezvoltarea si derularea acestor proiecte”, exemplifică Raluca Penes.

De asemenea, întrebarea “Ce poti schimba la tine?” nu trebuie să se mai regăsească la interviul de angajare. Făcând referire la punctele slabe, este oarecum legată de întrebarea anterioară. În schimb, putem întreba despre planurile candidatului din perspectiva dezvoltării sale atât pe plan profesional, cât si pe plan personal.

”Întrebările de mai sus se regăsesc pe multe site-uri de specialitate, împreună cu sugestii de răspunsuri. De aceea, candidatii vin deja pregătiti la interviuri cu răspunsuri standard, pe care în realitate nu si le asumă. Aceste întrebări nu mai sunt relevante în procesele de recrutare, ele trebuie adaptate de către specialistii de HR în functie de fiecare candidat în parte”,  mai spune specialistul Smartree.

Ce se ascunde în spatele întrebării ”Ce hobby-uri ai?”

Mai există o  întrebare despre care s-ar putea crede că este perimată, părând la prima vedere mai putin pertinentă – ”Ce hobby-uri ai?” – dar care are în spate o motivatie relevantă. Întotdeauna întrebările cu referire la hobby-uri ascund în spatele răspunsurilor informatii utile pentru recrutor.

”De exemplu, o persoană care are drept hobby să meargă cât mai des în vacante exotice va căuta întotdeauna joburi bine plătite care să-i sustină acest hobby. Dacă practicăm sporturi de echipă, cu sigurantă că ne vom putea adapta unei echipe ai cărei membri colaborează în mod direct. În cazul în care preferăm sporturile individuale, vom tinde către joburi care nu presupun relationarea cu colegii”, adaugă Raluca Penes.

Smartree, unul dintre liderii din România pe piata de externalizare a proceselor de HR, a fost înfiintată în anul 2000 si oferă o gamă completă de servicii de externalizare, de la salarizare, administrare de personal, analiză si raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultantă în domeniu. La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de solutii informatice integrate, dedicate managementului resurselor umane.

Smartree procesează 450.000 de angajati anual si are peste 150 de clienti, în majoritate companii multinationale, dar si companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experienta si competentele a peste 80 de specialisti în payroll, administrare de personal, recrutare si muncă temporară.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar