transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 14-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 12-05-2014

Open Budget - platforma de transparenta bugetara lansata de SoLib

Open Budget - platforma de transparenta bugetara lansata de SoLib

Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib), organizatie non-guvernamentală care promovează educatia economică în România, a lansat platforma interactivă de transparentă bugetară Open Budget. Dezvoltată cu scopul de face accesibile informatii referitoare la bugetul statului într-un mod facil si inteligibil, platforma oferă utilizatorilor posibilitatea de a vedea câte taxe si impozite plăteste un salariat român, cum sunt alocati banii publici, precum si de a modifica aceste date după propria preferintă.

“Prin Open Budget încercăm să oferim oamenilor posibilitatea de a întelege modul în care statul gestionează banii publici, pentru că rezultatul acestui proces are un impact direct asupra vietii fiecăruia dintre noi. Atunci când actiunile guvernamentale pot fi întelese si verificate de oricine, autoritătilor le va fi mai greu să facă promisiuni electorale nerealizabile, să distribuie bugetul României într-un mod ineficient sau în scopul satisfacerii propriilor interese,” a declarat Claudiu Năsui, Presedinte SoLib.

Platforma cuprinde patru sectiuni interactive si interconectate, care permit utilizatorului să vizualizeze:

1. nivelul impozitelor pe care le suporta economia;

2. impactul fiscal asupra unui salariat, în functie de salariul introdus de acesta;

3. sumele pe care statul le colectează din impozite, contributii, taxe, accize sau din alte surse;

4. modul în care sunt directionati banii colectati de stat, în functie de ordonatorul de credite căruia îi sunt destinati, domeniul înspre care se transferă si natura fondurilor cheltuite.Prin functionalitătile sale, Open Budget poate fi utilizat pentru a testa impactul bugetar al politicilor publice. Orice crestere sau scădere a impozitelor si taxelor sau a cheltuielilor bugetare poate fi simulată pentru a observa efectele sale. “Practic oricine poate deveni un planificator, pus în situatia de a aloca resurse finite către nevoi infinite. Orice crestere a cheltuielilor, trebuie să atragă cresterea veniturilor sau scăderea altor cheltuieli, pentru a evita o crestere a deficitului bugetar,” a explicat Năsui.

“Pe lângă rolul său educativ, sperăm ca utilitatea Open Budget să fie si de a facilita conturarea unor propuneri concrete de alocare mai eficientă a banilor publici, de îmbunătătire a mediului de afaceri din România si de crestere a nivelului de trai,” a mai declarat Năsui.

Nu în ultimul rând, SoLib speră ca pe viitor, platforma Open Budget, disponibilă deocamdată în trei limbi (română, engleză si franceză), să devină cunoscută si în alte tări. Întrucât infrastructura IT din spatele platformei poate fi usor transpusă altor bugete de stat, Open Budget poate fi dezvoltat în orice tară, cu conditia disponibilitătii informatiilor bugetare din statul respectiv.

Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) este o organizatie non-guvernamentală, non-profit si neafiliată politic, fondată în 2010, cu scopul de a promova principiile libertătii individuale si ale pietei libere în societatea românească. Prin proiectele si campaniile sale, SoLib îsi propune să popularizeze educatia economică si să devină o platformă de interactiune pentru toti cei interesati să aducă o schimbare reală culturii politice si economice din România.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Gleiciano
- I am here to serve you my friend. Do you have fatoosbt commander? This is the tool i use for changing the hboot fast in 10 seconds!!! Please be carefoul! Before changing hboot please enter in recovery in wipe and wipe all but not sd card. Only after that reboot recovery in bootloader and plug your usb cable! Then it will simple!!!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar